Πανταζόπουλος: “Αυστηροί κανόνες στο πρωτάθλημα, όχι 16 ομάδες” * Παπαντωνίου: «Διατεθειμένοι να παίξουμε, για να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο» * Λάνγκφορντ: Οι ανέκδοτες ιστορίες από το camp του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Γενικός Διευθυντής του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, μίλησε για το πλαίσιο που πρέπει να ισχύσει στο επόμενο πρωτάθλημα, ενώ παρουσιάστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων.

Την άποψη πως πρέπει να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες για τη συμμετοχή στη Basket League, αλλά και πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να “αντέξει” την παρουσία 16 ομάδων σε αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Πανταζόπουλος μέσω της ιστοσελίδας του Περιστερίου. Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας των δυτικών προαστίων ήταν ξεκάθαρος σε ζητήματα που αφορούν στη δομή του πρωταθλήματος, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος στο θέμα του συμβιβασμού ανάμεσα σε ομάδες και παίκτες για τις μισθοδοσίες, μετά τη διακοπή της Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του Περιστερίου:

– Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε απότομα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάνοντας έναν απολογισμό, πως την κρίνετε;

“Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε κάνοντας μια αξιολόγηση της πορείας μας στο Basketball Champions League είναι πως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε όσα παιχνίδια δώσαμε και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Όσο για τις εγχώριες υποχρεώσεις μας είμαστε στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος, είμαστε μέσα στους στόχους μας, όμως ήρθαν τα γεγονότα με τον κορωνοϊό και πλέον το μυαλό όλων μας είναι να είμαστε όλοι καλά και όταν αυτό περάσει να μπορέσουμε να κρατήσουμε το μπάσκετ σ’ ένα υψηλό επίπεδο”.

– Το πρωτάθλημα με ομόφωνη απόφαση της Λίγκας οδηγήθηκε σε διακοπή. Τώρα έχετε μπροστά σας το κομμάτι της διαπραγμάτευσης για τα συμβόλαια των αθλητών.

“Η θέση η δική μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού είναι ότι ορθώς διακόπηκε το πρωτάθλημα, όπως συνέβη και με όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διότι, μπήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, σε καταστάσεις πρωτόγνωρες που βιώνει όλος ο πλανήτης. Γι’ αυτό και λέω ότι καλό είναι να κοιτάξουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο και όχι τον βραχυπρόθεσμο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να είμαστε εμείς πάλι εκείνοι που θα εκκινήσουμε το πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, για να μην πω και οι επόμενες! Γι’ αυτό και το μπάσκετ θεωρώ ότι μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση έχει την ευκαιρία να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικό και αξιόλογο, φτάνει να βάλει πιο αυστηρούς κανόνες”.

– Αφήνετε να εννοηθεί πως υπάρχει μια απόσταση στο θέμα της αποζημίωσης των αθλητών. Ισχύει;

“Δεν θα υπάρξει απόσταση, θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική στο τέλος, επειδή οι παίκτες και οι ομάδες θα συνεχίσουν να συμπορεύονται. Πιστεύω πως θα βρεθεί ο τρόπος για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για την χρονιά που τελείωσε για να μπούμε στη συνέχεια σε συζητήσεις για τη νέα χρονιά που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα”.

– Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ;

“Η κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού θα χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία. Αναπόφευκτα και το μπάσκετ. Στο οικονομικό κομμάτι του σχεδιασμού θα υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούν οι ομάδες να γνωρίζουν τους προϋπολογισμούς που θα έχουν τη νέα χρονιά και αυτό έχει να κάνει με τα έσοδα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πλέον ήρθε η ώρα να φτιαχτεί ένα πλαίσιο με όσες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, όπου θα πρέπει να μπουν πιο αυστηροί κανόνες”.

– Το σενάριο των 16 ομάδων τη νέα σεζόν σας βρίσκει σύμφωνους;

“Προσωπική μου γνώμη είναι πώς όχι. Δεν αντέχει το ελληνικό μπάσκετ 16 ομάδες στην EKO Basket League, πιστεύω ότι δεν πρέπει καν να συζητηθεί τέτοιο θέμα. Θα φύγω όμως από τον αριθμό των ομάδων και θα επαναλάβω με έμφαση την άποψη μου. Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούν οι ομάδες σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι δύσκολη. Κι εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Γιατί πίσω από τις ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες, άνθρωποι που βάζουν αρκετά χρήματα και θα πιεστούν. Πρέπει να αντέξουμε αυτή την κρίση και να δημιουργήσουμε ένα υγιές πρωτάθλημα. Το ξαναλέω, δεν θέλω να μπω σε νούμερα και αριθμούς ομάδων, το μόνο που πρέπει να μας απασχολήσει θα είναι πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα, που οι κανόνες θα τηρούνται και θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα”.

– Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον κόσμο που του ζητείται από τους ειδικούς να μείνει στο σπίτι;

“Δυστυχώς ήρθε στην καθημερινότητα μας ο κορωνοϊός και άλλαξε τον τρόπο ζωής μας. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ακούσουμε τις οδηγίες των γιατρών, να μείνουμε στο σπίτι, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πρέπει να μείνουμε υγιείς, προκειμένου στην συνέχεια να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον”.

– Τι θα λέγατε στον κόσμο της ομάδας…

“Δεν είναι εύκολη η κατάσταση για την ομάδα, ούτε για την διοίκηση. Όταν καθίσει η σκόνη, το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που είχε φτάσει τα τελευταία δυο χρόνια. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που είναι πρόωρο να το συζητάμε”.

Παπαντωνίου: «Διατεθειμένοι να παίξουμε, για να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο»

Παπαντωνίου: «Διατεθειμένοι να παίξουμε, για να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο»

Ο Νώντας Παπαντωνίου μίλησε για την διακοπή της EKO Basket League και για το πως περνά το χρόνο του στην διάρκεια της καραντίνας.

Ο γκαρντ της Λάρισας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» και αρχικά είπε: «Όπως όλοι, βρίσκομαι κι εγώ σπίτι κι ακολουθώ τις οδηγίες των πρωταθλητών», και στη συνέχεια πρόσθεσε για το ελληνικό πρωτάθλημα και την επανέναρξή του:

«Οι απόψεις διίστανται, γνωρίζουμε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, και για τους ανθρώπους των ομάδων, αλλά και με τον ιό. Εμείς είμαστε σπίτι και περιμένουμε νεότερες οδηγίες, τώρα υπάρχει προσωρινή διακοπή. Οι παίκτες είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν όποτε περάσει ο ιός, γιατί μας αρέσει να τελειώνουν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο κι όχι να επικυρώνονται βαθμολογίες στα χαρτιά.

Υπάρχουν πολλές ομάδες, και πολύ μεγάλες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Πανιώνιος, που προσπαθούν να σωθούν, οπότε δεν πιστεύω πως πρέπει να κατοχυρωθεί η βαθμολογία, αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο».

Για το τι κάνει για να κρατηθεί σε καλή κατάσταση, σχολίασε: «Δυστυχώς, για έναν επαγγελματία αθλητή δεν είναι τόσο εύκολο να διατηρηθεί σε αγωνιστική κατάσταση και κάνουμε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, διάδρομο και βάρη. Για καλή μου τύχη έχω φίλο πρταθλητή ζίου ζίτσου και μου παραχωρεί το χώρο του και αθλούμαι. Ούτε ο καιρός το επιτρέπει να βγαίνεις έξω και να τρέχεις».

Για το πως περνά την καραντίνα, δήλωσε: «Με την οικογένειά μου και τους φίλους μου είμαι. Περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο, αλλά και με την κοπέλα μου. Πρέπει να προσέχουμε πολύ, να μην ανοίγουμε τον κύκλο μας, πιο πολύ για τους γονείς μας, γιατί αυτοί είναι το σημαντικότερο. Νομίζω πως ξαναγνωρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους, είχαμε πολύ καιρό να περάσουμε τόσο χρόνο μαζί τους και να αφήσουμε τα άγχη της καθημερινότητας».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο είναι να περάσει αυτός ο ιός, που είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους και μακάρι να ολοκληρωθούν μετά τα πρωταθλήματα. Εμείς οι αθλητές εδώ είμαστε».

 

Λάνγκφορντ: Οι ανέκδοτες ιστορίες από το camp του Μάικλ Τζόρνταν

Λάνγκφορντ: Οι ανέκδοτες ιστορίες από το camp του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποκάλυψε ιστορίες από στιγμές που πέρασε στο camp του ειδώλου του, Μάικλ Τζόρνταν.

Ο γκαρντ της ΑΕΚ άρχισε να γράφει ιστορίες στο twitter από τα παλιά, κι όπως ανέφερε, η καραντίνα έφταιξε σε αυτό.

Έτσι, στάθηκε σε ένα καλοκαιρινό camp που είχε διοργανώσει ο «θρύλος» του ΝΒΑ και μίλησε για την έκπληξη που μόλις έμαθε τον συγκάτοικο που είχε.

«Βλέπω μερικές αναφορές για τον τελικό του 2003 κόντρα το Syracuse… Αυτοί οι δαίμονες πιθανώς δεν θα εξορκιστούν ποτέ, αλλά ακούστε δύο ιστορίες από εκείνη την περίοδο, που ο κόσμος του Κάνσας μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες. Η καραντίνα με έχει κάνει να τις πω. Ο Τζεφ Γκρέιβς (συμπαίκτης τότε) κι εγώ, καθόμασταν δίπλα δίπλα στα αποδυτήρια σε όλη τη διάρκεια της “March Madness” το 2003. Όταν φτάσαμε στη Νέα Ορλεάνη, κι οι δύο είχαμε συμφωνήσει ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο και θα μπούμε στο draft του ΝΒΑ. Μετά την ήττα μας στον τελικό, δεν είδαμε τον Ρόι Ουίλιαμς (προπονητής) μέχρι τη μέρα που ανακοίνωσε ότι φεύγει. Στο πανεπιστήμιο, το ντουλαπάκι μου ήταν δίπλα σε αυτό του Κερκ Χάινριχ. Πριν μπει ο κόουτς μέσα και μας πει τα νέα, ο Κερκ δεν είχε πει κουβέντα. Μού το είπε δευτερόλεπτα πριν έρθει ο κόουτς στα αποδυτήρια.

Εκείνο το καλοκαίρι, μετά τον χαμένο τελικό, δέχθηκα πρόσκληση να δουλέψω ως σύμβουλος στο camp του Μάικλ Τζόρνταν στη Σάντα Μπάρμπαρα. Παρεμπιπτόντως, ο MJ είναι εξαιρετικός μπαρτέντερ… Πάω στην κατασκήνωση και μπαίνω μέσα. Μού έδωσαν τα ρούχα μου και το κλειδί για το δωμάτιο. Μου είπαν πως ο συγκάτοικός μου δεν είχε φτάσει ακόμη και ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι εκείνη τη μέρα, πριν φτάσουν όλα τα παιδιά και οι σύμβουλοι. Μερικοί από τους συμβούλους ήταν ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ, ο Ρασάντ ΜακΚαντς και κάποιοι επαγγελματίες. Ο Ντάριους Μάιλς και ο Κουέντιν Ρίτσαρντσον ήταν μεγάλα ονόματα εκείνη την εποχή.

Οπότε, είμαι στο δωμάτιό μου και κοιτάζω τα CD που είχα, προσπαθώντας να σκοτώσω την ώρα μου, μέχρι να φτάσει ο συγκάτοικός μου, για να πάμε καμιά βόλτα ή κάτι τέτοιο. Κάθομαι στο κάτω κρεβάτι της κουκέτας και ανοίγει η πόρτα. Κανένας ψηλός παίκτης, ούτε πρώην συμπαίκτης από τα camp της Nike. Ούτε καν ένας παίκτης, με τον οποίο θα ανυπομονούσα να παίξω αντίπαλος. Ήταν ο Τζέρι ΜακΝαμάρα (έπαιζε στο Syracuse τότε). Και φορούσε το μπλουζάκι της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το στομάχι μου δέθηκε κόμπος και ήταν το πιο μεγάλο αμήχανο βλέμμα που έχει υπάρξει ποτέ. Μετά από λίγο, κι οι δύο χαμογελάσαμε και αποδείχθηκε ότι ήταν ωραίος τύπος. Ακόμη, όμως, ψάχνω αυτόν ή αυτήν που σκέφτηκε ότι θα είχε πλάκα να μας βάλει να μείνουμε μαζί για δέκα μέρες εκείνο το καλοκαίρι.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί εγώ κι ο Τζεφ (Γκρέιβς) δεν μπήκαμε στο draft, με είχε πείσει ο Αάρον Μάιλς. Ότι θα κερδίζαμε τον τίτλο την επόμενη χρονιά και θα φεύγαμε μαζί. Ο Τζιμ Μπερ (διαιτητής) με γαμ@@ε,  όπως και τα τρία χειρουργεία στα γόνατα σε δέκα μήνες. Παρόλα αυτά, δεν θα τα άλλαζα για τίποτα».