Πανστρατιά στην πανεργατική απεργία της 4ης Νοεμβρίου — Νέα μέτρα: Στις εκκλησίες… δεν κολλάει! Οι αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις

Περισσότερες από 200 οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τα Εργατικά Κέντρα, Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου-Αν. Αττικής, Λέσβου, Λαμίας, Θεσπρωτίας, Σάμου, Αρτας, Ζακύνθου, και δεκάδες ομοσπονδίες συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της 4ης Νοεμβρίου, στην οποία τη βασική πρωτοβουλία έχει το ΠΑΜΕ.

Τα κεντρικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα στο Σύνταγμα τις 7 μ.μ. και για τον Πειραιά στις 18.30 στο Πασαλιμάνι.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν οι οικοδόμοι σε διάφορες πόλεις της χώρας (στην Αθήνα στην πλ. Κάνιγγος στις 10.30 π.μ.).

Επίσης, τη στήριξη των συνδικάτων στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Practiker , το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, καλεί το σωματείο της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόλυση του γραμματέα παραρτήματος της Λάρισσας επειδή αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης τους και διεκδικούν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις. Η κεντρική συγκέντρωση των απεργών θα γίνει έξω από το Practiker Tαύρου. Πειραιώς 176, το Σάββατο στις 11.00 πμ.

 

Νέα μέτρα: Στις εκκλησίες… δεν κολλάει! Οι απίστευτες αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσειςΚορονοϊός – Νέα μέτρα: Στις εκκλησίες… δεν κολλάει! Οι απίστευτες αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις

Η μετάδοση του κορονοϊού είναι μεγαλύτερη στην εστίαση από ό,τι στους χώρους λατρείας σύμφωνα με το… Μέγαρο Μαξίμου

Για ακόμα μία φορά, η κυβέρνηση προτίμησε να μην ανοίξει μέτωπο με την Εκκλησία, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης με τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν “εκτοξευθεί” και το τέταρτο κύμα της πανδημίας να σαρώνει τη χώρα.

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους, εξαιρέθηκαν οι πιστοί από την ποχρέωση του rapid test για την είσοδο τους στην εκκλησία, κι ενώ τον επόμενο μήνα, στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, ξεκινούν μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.

Μάλιστα, η πρόσφατη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ανέδειξε ότι το μέτρο της μάσκας μόνο… ευλαβικά δεν τηρείται στους ναούς, και η αποτυχία στην αποτροπή φαινομένων συνωστισμού ηταν παταγώδης!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το απόγευμα της Τρίτης (02.11.2021), οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους χώρους λατρείας θα πρέπει να κάνουν δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα, αλλά στους ίδιους χώρους τα τεστ δεν θα χρειάζονται για την άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος! Υπενθυμίζουμε ότι από τις 25 Οκτωβρίου στους ναούς επιτρέπονται 1 άτομο ανα 2 τ.μ.