Πανδημία: Το Bloomberg αποκαλύπτει το έγκλημα της κυβέρνησης με τις ΜΕΘ – Ειδικοί Φρουροί Κρήτης: Ανακαλούν την επιθετική ανακοίνωση κατά, Τσίπρα, Σπίρτζη, Ραγκούση

Κορονοϊός, πανδημία, Bloomberg

Την τραγωδία που ζούμε στην Ελλάδα τον Μάρτιο με την πανδημία, εξαιτίας της ιδεοληπτικής άρνησης της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ, την αποτυπώνει το Bloomberg στη μηνιαία κατάταξη 53 χωρών.

Κριτήριο η αντοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δυστυχώς η Ελλάδα κατατάχτηκε μεταξύ των χειρότερων χωρών. Κατέλαβε μόλις την 40η θέση μεταξύ 53. Το χειρότερο είναι η ραγδαία υποχώρηση τον Μάρτιο κατά 20 θέσεις. Ετσι, από 20η στην κατάταξη βρέθηκε στην 40η θέση τον Μάρτιο, διαψεύδοντας τον Σκέρτσο και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, που άλλα έλεγαν στις ενημερώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και την 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες που αξιολογούνται μηνιαία από το πρακτορείο σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Για την κατάταξη αυτή το Bloomberg αξιολογεί πλήθος επιμέρους υγειονομικών και οικονομικών δεικτών, ώστε να καταλήξει σε συμπεράσματα για το πόσο ανθεκτικές είναι οι χώρες στην επέλαση του ιού.

Τον προηγούμενο μήνα η Ελλάδα ήταν 20η ανάμεσα σε 53 χώρες και 5η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίστοιχη αξιολόγηση του Bloomberg.

Στη συγκεκριμένη αξιολόγηση, το Ισραήλ ανεβαίνει κατά 9 θέσεις στην κλίμακα και βρίσκεται 5o στην κατάταξη, λόγω του υψηλότερου ποσοστού εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως σε χώρα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ που ακολουθούν μετά το Ισραήλ βελτιώθηκαν ραγδαία στην κατάταξη αυτού του μήνα, πάντα σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg.

Τα στοιχεία του Bloomberg καταρρίπτουν το ψεύτικο κυβερνητικό αφήγημα που τόνιζε και τονίζει πόσο καλά τα πάει η Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες. Αποκαλύπτει επίσης, το έγκλημα που διαπράχτηκε με την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να θωρακιστεί.

Αναλυτικά το διάγραμμα:

Ειδικοί Φρουροί Κρήτης: Ανακαλούν την επιθετική ανακοίνωση κατά, Τσίπρα, Σπίρτζη, Ραγκούση
Φωτογραφίες: Ορκίστηκαν οι 26 Ημαθιώτες επιτυχόντες του διαγωνισμού των Ειδικών  Φρουρών | PoliceNET of Greece

Ανακάλεσε πλήρως η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης τα όσα είχε δηλώσει κατά των  Αλέξη Τσίπρα, Χρήστου Σπίρτζη και Γιάννη Ραγκούση. «Ουδεμία πρόθεση είχαμε να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Τσίπρα, του κ. Σπίρτζη και του κ. Ραγκούση», αναφέρουν σε σημερινή της ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, η Ένωση είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο στελέχη ότι «υποστηρίζουν και καλύπτουν τρομοκράτες και αναρχικούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών Κρήτης:

Κατόπιν της επιδοθείσας σ’ εμάς με χρονολογία 22-03-2021 εξώδικης διαμαρτυρίας των κ.κ. Ιωάννη Ραγκούση και Χρήστου Σπίρτζη, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποσαφηνιστεί η θέση μας ως εκλεγμένων οργάνων της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης. Αρχικά, θέλουμε με έμφαση να τονίσουμε ότι αποκλειστικός σκοπός τόσο ημών, όσο και της ένωσής μας ήταν – και εξακολουθεί να είναι – η προστασία των δικαιωμάτων των μελών μας και του αστυνομικού προσωπικού εν γένει. Τις πολιτικές σκοπιμότητες δεν τις γνωρίζουμε, ουδέποτε τις υπηρετήσαμε και ουδέποτε ενεργήσαμε στο πλαίσιο αυτών ή «κατ’ εντολήν» οιουδήποτε πολιτικού ή ιδεολογικού χώρου ή προσώπου.

Τέτοιες πρακτικές απέχουν παρασάγγας τόσο από την προσωπική ηθική και το αξιακό μας σύστημα, όσο και από το θεσμικό ρόλο τον οποίο έχουμε εκλεγεί να υπηρετήσουμε, γεγονός που ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε. Αποτελούμε την εκλεγμένη διοίκηση μιας ένωσης της οποίας μέλη είναι αστυνομικοί πού προέρχονται από όλους τους χώρους του πολιτικού φάσματος και ουδείς εξ αυτών έχει αμφισβητήσει μέχρι και σήμερα ότι λειτουργούμε πάντοτε αντικειμενικά, αποστασιοποιημένοι από πολιτικές και κομματικές μικρο-επιδιώξεις, για αυτό τυγχάνουμε της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξής τους. Άλλωστε, η πολύχρονη διαδρομή μας, τόσο ως αστυνομικών όσο και ως συνδικαλιστών, είναι κοινώς γνωστή στον κλάδο μας και στην τοπική κοινωνία στην οποία υπηρετούμε, γεγονός που αποτελεί αδιαμφισβήτητο δείγμα του ήθους και της προσωπικότητάς μας.

Εν όψει των παραπάνω, ανακαλούμε πλήρως, ρητώς και ευθέως το με χρονολογία 09-03-2021 δελτίο τύπου, δηλώνοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά ότι ουδεμία πρόθεση είχαμε να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Τσίπρα, του κ. Σπίρτζη και του κ. Ραγκούση, αλλά, αποκλειστικά εντός των πλαισίων του συνδικαλιστικού μας ρόλου, να εκφράσουμε απερίφραστα την αποδοκιμασία και την καταδίκη αποτρόπαιων πράξεων που σκοπό έχουν να πλήξουν τα αστυνομικά όργανα με κάθε τρόπο (σωματικό, ηθικό, ψυχολογικό).

Θεωρούμε εντελώς ατυχή την αναφορά των ως άνω προσώπων εκ μέρους μας, ως προϊόν παραδρομής, η οποία έλαβε χώρα εν μέσω των γεγονότων, των δημοσιευμάτων και υπό την έντονη συναισθηματική φόρτιση που μας προκάλεσε η θέα του αιμόφυρτου και λιπόθυμου στο οδόστρωμα συναδέλφου μας, θεωρώντας ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν κάλλιστα στη θέση του. Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αφαιρέθηκε από εμάς αμέσως (εντός των επομένων ωρών), αυτοβούλως και άνευ ετέρου τινός, τόσο από τον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, όσο και από την αντίστοιχη σελίδα της Ένωσης στην διαδικτυακή εφαρμογή Facebook, όπου και είχε δημοσιευτεί.

Σε κοινή δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, επισημαίνονται τα εξής:

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με την πλειοψηφία των δημοκρατικών αστυνομικών για μια αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη.

Με αστυνομικούς που θα έχουν την παιδεία και την εκπαίδευση να υπηρετούν το δύσκολο ρόλο τους, το συνταγματικό καθήκον τους για την ασφάλεια του πολίτη, την δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*