Παναγιώτου: Χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων – Χρυσό μετάλλιο ο Γιάννης Γκόρτσιος στο τριπλούν * Ραντουκάνου: Ο Τουρσούνοφ ο τέταρτος προπονητής της σε 12 μήνες

παναγιωτου
Η Εβίνα Παναγιώτου με ατομικό ρεκόρ στα 3.95μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας ήρθε και πάλι από τον στίβο.

Ένα νέο αστέρι του επί κοντώ, η Εβίνα Παναγιώτου με ατομικό ρεκόρ στα 3.95μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που ήρθε να προστεθεί σε αυτό που κατέκτησε ο Γιάννης Γκόρτσιος στο τριπλούν την Τετάρτη (27/7).

Η 16χρονη Παναγιώτου, αθλήτρια του Ερμή Κωνσταντινούπολης 1877, μπήκε στον τελικό με ατομικό ρεκόρ στα 3.80μ. και το έφθασε στα 3.95μ.

Παναγιώτου: Χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Πραγματοποίησε άψογη εμφάνιση, ξεπερνώντας με το πρώτο άλμα τα 3.60μ., τα 3.70μ., τα 3.80μ, τα 3.90μ. και τα 3.95μ. Αυτό ήταν και το στοιχείο που της χάρισε τη νίκη, καθώς η Εμα Μέζαρος από την Ουγγαρία, πέρασε τα 3,95μ. με την 3η και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Οι δύο άλτριες δοκίμασαν στα 4.00μ., όμως απέτυχαν. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σλοβάκα, Άνξα Σιμκόβα με 3.80μ.

Η επιτυχία της Παναγιώτου έρχεται τρεις εβδομάδες μετά το χρυσό μετάλλιο από την Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18, που δείχνει πως το γυναικείο επί κοντώ έχει πολύ μέλλον.

Χρυσό μετάλλιο ο Γιάννης Γκόρτσιος στο τριπλούν

Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων: Χρυσό μετάλλιο ο Γιάννης Γκόρτσιος στο τριπλούν
Ο 16χρονος Γιάννης Γκόρτσιος με ατομικό ρεκόρ στα 15.19μ. στο τριπλούν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, είναι χρυσό και ήρθε από τον στίβο.

Το κατέκτησε ο Γιάννης Γκόρτσιος στο τριπλούν. Ο 16χρονος άλτης του ΓΣ Κηφισιάς στο πρώτο του άλμα σημείωσε 15.19μ., πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Γκόρτσιος στη συνέχεια είχε τρία ακόμα έγκυρα άλματα στα 13.92μ., στα 14.46μ. και στα 14.54μ.

Πήρε με χαρακτηριστική άνεση το χρυσό μετάλλιο, με τον Κύπριο, Αντρανίκ Ασντζιάν να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο με 14.59μ. και τον Βούλγαρο, Μπόγιαν Χατζιτοντόροφ το χάλκινο με 14.47μ.