«Πίτσα» με βάση από γαλλική μπαγκέτα

«Πίτσα» με βάση από γαλλική μπαγκέτα

Για να μην ταλαιπωρείστε με το άνοιγμα της ζύμης

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 4 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Φέτες πεπερόνι
  • 2 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Φρεσκοκομμένο βασιλικό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψτε το ψωμί στη μέση κατά μήκος.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο και αλείψτε και τις δύο «φέτες» ψωμιού. Ψήστε για 10 λεπτά για να ψηθεί ελαφρά.
Βήμα 3
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας και βάλτε από πάνω μοτσαρέλα, φέτες πεπερόνι, παρμεζάνα και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ψήστε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί, για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε με βασιλικό.

Comments are closed.