Πέναλτι και κόκκινη κάρτα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ Πέναλτι και κόκκινη κάρτα"

Λαός κοιμώμενος, που αφυπνίζεται μόνο όταν θιγεί η ομαδάρα του, χάνει κάθε δικαίωμα «δια να ομιλεί»

Ο Έλληνας δεν βγάζει άχνα για την πλήρη διάλυση της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας χτυπάει παλαμάκια όταν η αστυνομία μπουκάρει στα σπίτια του και τον τουλουμιάζει στο ξύλο, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας αποδέχεται με χαρά την κοροϊδία με τις αόρατες «αυξήσεις» των συντάξεων, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας χαζογελάει όταν ο υπουργός Ανάπτυξης καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας παριστάνει ότι δεν θυμάται τις φλογερές προεκλογικές υποσχέσεις που ήδη κλειδώθηκαν στα συρτάρια, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας αντικαθιστά μετά χαράς τα σχολικά βιβλία με μεσαιωνικά άμφια και ράσα, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας ανέχεται την κοροϊδία και τη νεοφασιστική τακτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας θεωρεί φυσιολογικό τον διεθνή διασυρμό και την πλήρη ανυποληψία στα εθνικά θέματα, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας παρακολουθεί αδιάφορος τα προκλητικά καμώματα της «τυφλής» Δικαιοσύνης, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας βλέπει τον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό του να λείπει συνεχώς σε διακοπές, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας κάνει σλάλομ ανάμεσα σε ιπτάμενες σφαίρες και καταπίνει την επιλεκτική αστυνομοκρατία αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας εξακολουθεί να στηρίζει με τρία χέρια τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας διασκεδάζει με το απίστευτο όργιο ρουσφετιών και νεποτισμού, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας επιβραβεύει με μονάδες τηλεθέασης το αβυσσαλέο γκρεμοτσάκισμα της δημοσιογραφίας, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας κολυμπάει στην αμορφωσιά και στην ξενοφοβία, αλλά βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Και να πεις ότι καταλαβαίνει από μπάλα; Ότι το αντάρτικο των ημερών αξίζει τον κόπο και τις ερεθισμένες φωνητικές χορδές;

Ο Έλληνας παρακολουθεί με ζήλο ένα πρωτάθλημα κακοποιών, διαφθοράς και στημένων αγώνων. Και  μολαταύτα βγαίνει στους δρόμους για το ποδόσφαιρο.

Με μία φράση, ο Έλληνας έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Ποδόσφαιρο ψηφίζει, πέναλτι και κόκκινη κάρτα θα εισπράξει.

Λαός που κοιμάται όρθιος και κινητοποιείται μόνο για τη μπάλα χάνει κάθε δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στην ευημερία και στην έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ζει σε μισογκρεμισμένη παράγκα γεμάτη τρωκτικά, αλλά τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η «παράγκα» της μπάλας.

Τα είπε ο προφήτης Τζιμάκος καλύτερα από μένα. Όλη η χώρα προσκυνά λερωμένα σώβρακα και τρύπιες φανέλες.

Δεν χρειάζονται λοιπόν να χαλάμε τις ζαχαρένιες μας, με πολιτικολογίες, αναλύσεις και άλλες ασκήσεις λογικής.

Η θρυλάρα και η παοκάρα να κερδάνε και όλοι οι άλλοι ας πάνε να κοιμηθούνε.

 

Νίκος Παπαδογιάννης