Πέθανε η ηθοποιός και συγγραφέας, Τιτίκα Σαριγκούλη

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας Τιτίκα Σαριγκούλη.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Σε νεαρή ηλικία σπούδασε ηθοποιός, ξεκινώντας την πορεία της στον χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα». Ακολούθησαν δύο ακόμη συμμετοχές στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια στις ταινίες «Φαίδρα» και «Πρώτο καρδιοχτύπι».

Τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε και τη συγγραφή γράφοντας συνολικά περισσότερα από 60 βιβλία με πιο πρόσφατα τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις», ενώ διετέλεσε μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Τη δεκαετία του 2000, συνέχισε την κινηματογραφική της πορεία, («Τεστοστερόνη (ταινία)», στην κωμωδία «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και στη διεθνή παραγωγή «Opa!» κ.ά.), όπως και τη συμμετοχή της σε μια σειρά, κωμικές κυρίως τηλεοπτικές σειρές («Μαρία η άσχημη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Αν μ’ αγαπάς», «Singles 2,1/2», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Λάκης ο γλυκούλης» κά.), ενσαρκώνοντας ρόλους μιας ενίοτε αθυρόστομης και δυναμικής γιαγιάς, που λάτρεψε το κοινό, ενώ η πιο πρόσφατη τηλεοπτική της συμμετοχή ήταν το 2018 στην ταινία «Οι απαχήδες των Αθηνών».

Η Τιτίκα Σαριγκούλη έγραψε και σκηνοθέτησε θέατρο, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με τελευταία το κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», παράσταση που παρουσιάστηκε τον περασμένο Γενάρη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, το 2019

Η εκλιπούσα είχε σταθερή πολιτική δράση επί δεκαετίες, ούσα στις τάξεις του ΚΚΕ.

Ασχολήθηκε ενεργά με τη συγγραφή, καθώς την υπογραφή της φέρουν πάνω από 60 βιβλία, ενώ είχε διατελέσει και μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στις αρχές του 2000 συνέχισε την πορεία της στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε γνωστές ελληνικές παραγωγές, αλλά και στην τηλεόραση, ενσαρκώνοντας ρόλους οι οποίοι έμειναν χαραγμένοι στο κοινό.