Πάτρα: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς ηλικιωμένους

Πάτρα: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς ηλικιωμένους

Τι καταγγέλλει συγγενής ηλικιωμένης που κατέληξε στον οίκο ευγηρίας

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος οκτώ ηλικιωμένων από κορονοϊό σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Πάτρα, επτά από τους οποίους είναι ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε δημοσιογράφος του Mega, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη του ιδρύματος, όσον αφορά στους ανεμβολίαστους τρόφιμους του γηροκομείου, η διεύθυνση υποστηρίζει ότι αυτό είχε γίνει είτε έπειτα από αποφάσεις γιατρών, λόγω προβλημάτων που ίσως είχαν οι ηλικιωμένοι, είτε επειδή οι συγγενείς τους δεν συμφωνούσαν.

Για τους εργαζόμενους, από τους οποίους περίπου το 1/3 ήταν ανεμβολίαστοι, ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι είναι σε αναστολή.

Τι καταγγέλλει συγγενής ηλικιωμένης

Ο γιος ηλικιωμένης που κατέληξε πριν από λίγες ημέρες στο γηροκομείο της Πάτρας, μιλώντας στο Mega καταγγέλλει ότι υπήρχαν και αρνητές ανάμεσα στους εργαζόμενους. «Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού είναι εμβολιασμένοι. Όμως δεν ήταν όλοι. Ήταν κάποιοι αρνητές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευθύνονται αυτοί», ανέφερε ο γιος μίας ηλικιωμένης.

Τις τελευταίες ημέρες όπως λέει στο Mega η ενημέρωση από το γηροκομείο στους συγγενείς ήταν ελλιπής. «Δεν είχαμε νέα της. Δεν ήταν εμβολιασμένη όχι δυστυχώς, δεν σήκωναν το τηλέφωνο» υποστηρίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*