Πάρτε το πίσω άμεσα… Δημήτρης Χατζηνικόλας

Ο ελληνικός λαός έρχεται από μια δεκαετή λιτότητα, τρία μνημόνια και απώλεια άνω του 40% μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων.

Σε πολλά κράτη του ευρωπαικού βορρά το κράτος, λόγω πανδημίας, επιδοτεί το 80% του εισοδήματος των εργαζομένων. Φυσικά επιδοτεί και τις επιχειρήσεις μς διάφορους τρόπους.

Στην Ελλάδα όποιος σκέφτηκε το κάτωθι είναι το λιγότερο ηλήθιος για να μη γράψω τίποτε χειρότερο: Στην ΠΝΠ του περασμένου Σαββάτου στο άρθρο 9 αναγράφεται το εξης: «α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.»

Με απλά ελληνικά όλες οι επιχειρήσεις, όλες γράφω, μπορούν να μειώσουν τους μισθούς μας στο μισό. Αυτούς τους, ήδη μισούς, λόγω χρεοκοπίας.

Απλά πάρτε το πίσω άμεσα…