“Πάρτε μέτρα έρχεται νέα αύξηση κρουσμάτων”. Επιστολή της Στέλλας Κυριακίδου στους υπουργούς Υγείας της ΕΕ — Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αττικής. Πάνω από 700 διακομιδές τη νύχτα

Κορονοϊός: 3.080 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 72 νεκροί

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε., η Στέλλα Κυριακίδου κάνει λόγο για «ανησυχητική αύξηση» του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες και διαμηνύει ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει» και ζητά μέτρα τόσο για την Covid-19 όσο και για την γρίπη, ενόψει φθινοπώρου.

Στην επιστολή, στοιχεία της οποίας είναι σε γνώση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Στέλλα Κυριακίδου σημειώνει ότι οι καλοκαιρινοί μήνες πρέπει να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες πριν από το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Επίσης, τονίζει ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για τη διαχείριση της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 παράλληλα με άλλους χειμερινούς ιούς, όπως η γρίπη. Επιπροσθέτως, καλεί τα κράτη-μέλη να έχουν έτοιμο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για ασφαλή επιστροφή στην εργασία και στο σχολείο, ενώ η επανεισαγωγή αποτελεσματικών μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων (μάσκες, κοινωνική αποστασιοποίηση κ.λπ.) θα πρέπει να εξετάζεται όπου χρειάζεται. Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών συστημάτων θα πρέπει να αποφεύγεται σημειώνει η επιστολή.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι η επένδυση σε αποτελεσματικά συστήματα αερισμού σε χώρους εκπαίδευσης και απασχόλησης αποτελεί προτεραιότητα και το καλοκαίρι προσφέρει την ευκαιρία να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

Η Επίτροπος Υγείας εστιάζει στην ενίσχυση των προσπαθειών για εμβολιασμό και τις αναμνηστικές δόσεις, ενώ επισημαίνεται ότι οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει «να προχωρήσουν γρήγορα στη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με ιατρικές παθήσεις».

Επιπροσθέτως, καλεί να κλείσουν τα κενά εμβολιασμού και να προετοιμαστούν «οι μελλοντικές εκστρατείες με βάση τα επερχόμενα προσαρμοσμένα εμβόλια έναντι των παραλλαγών Όμικρον» αναφέροντας ταυτόχρονα ότι τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια «εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά».

 

Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αττικής – Πάνω από 700 διακομιδές τη νύχτα

Κοροναϊός : 16χρονη δώρισε 300 μάσκες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» - ΤΑ ΝΕΑ

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τα νοσοκομεία που εφημέρευαν.

Συγκεκριμένα στο Αγία Όλγα, τον Ευαγγελισμό και το Αττικό, από την έναρξη της εφημερίας, πάνω από 700 άτομα χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από αυτά τα περιστατικά τα 80 – 90, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, αφορούσαν σε περιστατικά covid, επιβεβαιωμένα ή ύποπτα.

Για μία ακόμη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αττικό, ζήτησαν από το ΕΚΑΒ να κρατήσει την εφημερία για 2 με 3 ώρες παραπάνω, και να μην στέλνει περιστατικά στα εν λόγω νοσοκομεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Και αυτό λόγω του αυξημένου όγκου ασθενών, αλλά και έως ότου αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, για να μπορέσουν οι γιατροί να δεχθούν και άλλους ασθενείς.