Πάνω από 57.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ σε μια μέρα –  Ουάσινγκτον: Καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από 27 πολιτείες των ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Πάνω από 57.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ σε μια μέρα

Οι ΗΠΑκατέγραψαν τη Δευτέρα λίγα περισσότερα από 57.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 679 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός είναι ελαφρώς κατώτερος από εκείνους των τελευταίων λίγων ημερών.

Για 12 συνεχόμενες ημέρες, ως και την Κυριακή, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊόανά 24ωρο ξεπερνούσαν τα 60.000 (τις τρεις από αυτές ξεπέρασαν τα 70.000). Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπερνούσε τους 1.000 για τέσσερις συναπτές ημέρες, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη του Μαΐου.

Η ελαφριά μείωση των αριθμών που καταγράφηκαν προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα ωστόσο ενδέχεται να οφείλεται στο ότι οι τοπικές υπηρεσίες υγείας λειτουργούν σχεδόν στο ρελαντί τα Σαββατοκύριακα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ ξεπερνά πλέον τα 4,28 εκατομμύρια (1,32 εκατ. άνθρωποι έχει κριθεί πως αποθεραπεύτηκαν), ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 147.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Σε απόλυτα μεγέθη, η χώρα είναι αυτή που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μολονότι καταγραφόταν μια κάποια βελτίωση της κατάστασης προς τα τέλη της άνοιξης, εδώ και αρκετές εβδομάδες η καμπύλη της μετάδοσης στις ΗΠΑ έχει πάρει ξανά ανοδική τροχιά, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

 

 Ουάσινγκτον: Καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από 27 πολιτείες των ΗΠΑ

Την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους προέρχονται από 27 αμερικανικές πολιτείες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» λόγω της συχνότητας των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στο έδαφός τους, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ουάσινγκτον.

Πρόκειται για πολιτείες που έχουν «κατά μέσο όρο στις επτά ημέρες νέα ημερήσια κρούσματα τουλάχιστον 10 ανά 100.000 κατοίκους», με εξαίρεση τις γειτονικές πολιτείες Βιρτζίνια και Μέριλαντ.

Το μέτρο αφορά κυρίως τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια, το Τέξας και το Ντέλαγουερ, διευκρίνισε η δημαρχία σε ανακοίνωση.

Η απόφαση της Δημοκρατικής δημάρχου, Μιούριελ Μπάουζερ, εφαρμόζεται από τη Δευτέρα σε όλους όσοι έχουν ταξιδέψει για «μη βασικούς» λόγους, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες της. Θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους ή στο ξενοδοχείο τους και να μη βγουν από εκεί παρά μόνο για επιβεβλημένα ιατρικά ραντεβού ή για να προμηθευτούν τρόφιμα.

Οι άλλοι θα πρέπει να παρακολουθούν τυχόν συμπτώματα και να περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές τους.

«Ο τουρισμός προς και από περιοχές υψηλού κινδύνου χωρίς καραντίνα θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους της πρωτεύουσας και μπορεί να επιβαρύνει τα τοπικά νοσοκομεία», εξηγεί η δήμαρχος στην απόφασή της.

Την Τετάρτη, είχε ήδη καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κάθε έξοδο από το σπίτι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο με περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και σχεδόν 147.000 θανάτους. Έπειτα από μια ανάπαυλα τον Μάιο, η πανδημία άρχισε να εντείνεται ξανά, ειδικά στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες, αναγκάζοντας πολλές μεταξύ αυτών να υπαναχωρήσουν ως προς τα μέτρα χαλάρωσης που είχαν αρχίσει.

Οι βορειοανατολικές πολιτείες, που κάποτε ήταν το επίκεντρο της κρίσης, συνεχίζουν να ελέγχουν την πανδημία και επιβάλλουν επίσης μέτρα καραντίνας ή υποχρεωτικά τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την υπόλοιπη χώρα.

Παγκοσμίως, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανέρχονται σε τουλάχιστον 16.330.977, ενώ περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*