Πάμε κινηματογράφο; Το θαύμα του αγνώστου Αγίου

svg%3E

Το θαύμα του αγνώστου Αγίου

Μια ευχάριστη έκπληξη από το Μαρόκο που φέρνει το ζήτημα της θρησκευτικής πίστης στα πραγματικά του μεγέθη και καταχειροκροτήθηκε στις Κάνες.

Υπόθεση

Κλέφτης που έχει κρύψει τα λάφυρα μιας ληστείας σε ένα αυτοσχέδιο τάφο επιστρέφει μετά από την αποφυλάκιση του στον τόπο του εγκλήματος για να δει έκπληκτος ένα νεόκτιστο μαυσωλείο στην θέση που βρίσκεται θαμμένος ο θησαυρός του.

«Είσαι άρρωστος, τρελός ή επιστήμονας;»

Ταινία ληστείας, θρησκευτικό δράμα, φευγάτη κωμωδία ή μήπως μια ειλικρινής κραυγή αγωνίας που ισορροπεί ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ; Όπως και να το δει κανείς το συγκεκριμένο «Θαύμα του αγνώστου αγίου» είναι μια διασκεδαστική, απολαυστική και φινετσάτη ανθρώπινη κωμωδία που με τρομερή οικονομία στην αφήγηση της καταφέρνει να πει τόσο πολλά για τις ανάγκες που καλύπτει η θρησκευτική πίστη και ακόμη περισσότερα για τα κενά που αφήνει στις ζωές των ανθρώπων όταν κάτι ξεφύγει από τις αυστηρές εντολές της. Το στυλ του μαροκινού σκηνοθέτη είναι ένας εμπνευσμένος συνδυασμός από το σινεμά του Καουρισμάκι και της μυσταγωγίας που γεννά μια θρησκευτική παραβολή, δοσμένο με απαράμιλλη χάρη και ειλικρίνεια. Ένα φιλμ που δικαίως καταχειροκροτήθηκε στις Κάνες (έκανε πρεμιέρα στο τμήμα Εβδομάδα Κριτικής) και ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία:Αλα Εντι Ατζέμ
Σενάριο:Αλα Εντι Ατζέμ

Παίζουν:Γιούνες Μπουάμπ, Σαλάχ Μπεν Σαλέχ, Μπουσαΐμπ Σεμάκ, Ανας Ελ Μπαζ
Διάρκεια:100′
Χώρα:Γαλλία, Μαρόκο, Κατάρ
Έτος:2019
Rating:3
Διανομή:AMA Films