Πάμε κινηματογράφο; Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, 4-10 Ιουνίου

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, 4-10 Ιουνίου

Ο κινηματογράφος μπαίνει και πάλι στην καθημερινότητά μας

Η πρώτη «κανονική» κινηματογραφική εβδομάδα μετά το lockdown και την επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων την 1η Ιουνίου μετρά τρεις νέες πρεμιέρες για να θυμηθούμε και πάλι τις παλιές συνήθειές μας.

Μιά γαλλική κωμωδία, μία γαλλική κομεντί, κάνουν πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη σήμερα.

Παιχνίδια Ζευγαριών

Γαλλική Κομεντί, 108′

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Γκιγιόμ Κανέ

Ο Αλέν, ένας εκδότης βιβλίων αρνείται, για πρώτη φορά, να εκδόσει το βιβλίο του Λεονάρντ. Ο εκδοτικός οίκος του Αλέν, προσλαμβάνει μια νεαρή γυναίκα, τη Λόρε, για να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. Ο Αλέν κοιμάται με την Λόρε. Η γυναίκα του Αλέν, η Σελίνα, είναι ηθοποιός. Έχει σχέση με τον Λεονάρντ για χρόνια. Η γυναίκα του Λεονάρντ, η Βάλερι, είναι πολιτική σύμβουλος σε κόμμα της αριστεράς. Και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωή του άντρα της.

Οι Αταίριαστοι (The Lion)

Γαλλική κωμωδία, 95′

Σκηνοθεσία: Ludovic Colbeau- Justin

Πρωταγωνιστούν: Dany Boon, Philipp Ekaterine

Ο Romain είναι ψυχίατρος και βοηθάει έναν από τους ασθενείς του να το σκάσει από το ψυχιατρείο, προκειμένου να τον βοηθήσει να εντοπίσει την κοπέλα του που αγνοείται. Ο Leo Milan γνωστός ως το «λιοντάρι» ισχυρίζεται ότι είναι μυστικός πράκτορας. Ο Romain, όμως, δεν είναι σίγουρος αν είναι αυτή η αλήθεια ή ο Leo είναι ένας μεγάλος παθολογικός ψεύτης.