«Ο τόρνος» στο θέατρο Olvio: Μια πικρή κωμωδία, για 1η συνεχόμενη χρονιά!

“Ο τόρνος” του Γιάννη Κεντρωτά είναι μια πικρή κωμωδία, ένα οξύ κοινωνικό σχόλιο πάνω στην καθημερινή βία – Και όπως σημειώνεται σκωπτικά στο δελτίο Τύπου: «Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από επαγγελματικό θίασο αποφοίτων λυκείου»… – Στο θέατρο Olvio από τις 7 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2023

Έργο βαθιά τραγικό, με σουρεαλιστικά στοιχεία και περισσότερο μαύρο από ότι κωμικό, “ο τόρνος” αντλεί το υλικό του από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, το περιστρέφει μέσα από 8 σκηνές, διεισδύει, παθαίνει εμπλοκή και ανατινάσσεται μπροστά μας. Σαν ένα μικρό ατύχημα, σε ένα μικρό μηχανουργείο, που πέρασε στα ψιλά. Σαν ένα μικρό ανέκδοτο ή σαν αστείο. Η ζωή του Αλέξη. Η ζωή ενός αγοριού που μεγαλώνει μέσα στη θαλπωρή μιας παραδοσιακής οικογένειας στις παρυφές μιας ελληνικής πόλης και προσπαθεί να βρει τα πατήματα του για να σταθεί με περηφάνεια και αισιοδοξία στις αναποδιές της ζωής.

Το έργο γράφτηκε μέσα στην προηγούμενη δεκαετία της ελληνικής και διεθνούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης και παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από επαγγελματικό θίασο αποφοίτων λυκείου.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Σήφης Πολυζωΐδης, Τάνια Παλαιολόγου, Φοίβος Συμεωνίδης, Ελισσαίος Βλάχος

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιάννης Κεντρωτάς

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος

Σκηνικά: Άννα Σάπκα

Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Δεντάκης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Γραφιστικά / Σχεδιασμός αφίσας : Γιάννης Κεντρωτάς

Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

Παραγωγή: «Ξανθίας» Α.Μ.Κ.Ε.

Εισιτήρια στο viva.gr