Ο Τσίπρας ήξερε. Πως το Μαξίμου τον βάζει στο κάδρο του Ειδικού Δικαστηρίου. Για δίκτυο με “βαλιτσάκια” μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Προδότης ή τραγικός ήρωας;» - zarpanews.gr “Ο Τσίπρας ήξερε”- Πως το Μαξίμου τον βάζει στο κάδρο του Ειδικού Δικαστηρίου- Για δίκτυο με “βαλιτσάκια” μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ύπαρξη ενός εκτεταμένου δικτύου παρανόμων ηχογραφήσεων και παρακολουθήσεων κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, το οποίο καθοδηγούνταν από το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια, καταλήγει η έρευνα και αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δημοσιοποίηση της παρανόμως κτηθείσας ηχογραφημένης συνομιλίας Μιωνή-Παππά στην Κύπρο, αλλά και την πληροφορία -που επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος του Ισραηλινού επιχειρηματία- πως υπάρχουν εννέα, τουλάχιστον, ακόμα τέτοιες ηχογραφήσεις.

Στην Κουμουνδούρου έχουν αιφνιδιαστεί από το εύρος και την οργάνωση αυτού του δικτύου και αφήνουν να εννοηθεί πως υποπτεύονται ακόμα και τον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, μη αποκλείοντας να είχε γνώση για όλα τα παραπάνω ακόμα και πριν διοριστεί στην υπηρεσία πληροφοριών μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. Παράλληλα θεωρούν πως στο δίκτυο μετείχαν και στελέχη της ΕΥΠ ή “ελεύθεροι επαγγελματίες” του χώρου με τα γνωστά “βαλιτσάκια” παρακολουθήσεων.

απόρρητο: Έτσι παρακολουθούν χιλιάδες τηλέφωνα ιδιωτών

Όλα αυτά, βεβαίως, εφόσον έχουν συμβεί αποκαλύπτουν πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν διάτρητη και καθόλου καλά οργανωμένη, καθώς δεν ήταν σε θέση να “προστατεύσει” τις συνομιλίες ακόμα και κορυφαίων υπουργών της που είχαν αναλάβει “ειδικές αποστολές”, όπως αυτή που αφορούσε την κατά παράκληση της κυβέρνησης του Ισραήλ προσπάθεια διευθέτησης των εκκρεμοτήτων του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Αλλά και πως ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη ενός τέτοιου κυκλώματος, ή, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, είχε ενημερώσει σχετικώς αλλά δεν εισακούσθηκε σχετικά. Οι συνομιλίες Παππά-Μιωνή, πάντως, παραπέμπουν, αναμφίβολα, σε μια “ελαφρότητα” και απροσεξία του πρώην κορυφαίου υπουργού έναντι ενός ανθρώπου που ήταν γνωστός για τις παρασκηνιακές διαδρομές του (και εκ του επαγγέλματός του), και για τις υψηλές διασυνδέσεις του.

Από την πλευρά της η Ν.Δ και τα φιλικά της μίντια εστιάζουν την προσοχή τους στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και στο κατά πόσο γνώριζε τις κινήσεις και συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει έως τώρα, αντιθέτως ο δικηγόρος του επιχειρηματία Π. Πανταζής κατέστησε σαφές δημοσίως πως ο πρώην υπουργός δεν εκβίασε (όπως κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ως εντύπωση), το ενδιαφέρον στρέφεται στην δήλωση Παπαγγελόπουλου ότι οι πρωτοβουλίες του κατά της διαφθοράς και διαπλοκής ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού.

Κάτι που στην γενικότητά του είναι αυτονόητο φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από τη Ν.Δ ώστε να κρατά ανοιχτή την πόρτα ακόμα και παραπομπής του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε Ειδικό Δικαστήριο εν ευθέτω χρόνω και ανάλογα με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τον χρόνο τον εκλογών.

Τα Νέα
Με βάση την δήλωση Παπαγγελόπουλου, τα “Νέα” καταλήγουν στο συμπέρασμα πως “Ο Τσίπρας ήξερε”…

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Παπασταύρου

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε πως την περίοδο που εκτελούσε τα καθήκοντα του αν. υπουργού Δικαιοσύνης, ο Αντ. Σαμαράς του ζήτησε να παρέμβει υπέρ του Σταύρου Παπασταύρου για την υπόθεση της εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ, κάτι το οποίο ο Δ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά να πράξει. Μάλιστα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε πως ο Αντ. Σαμαράς “κάρφωσε” τη σύζυγο του Κυρ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, αφού είπε χαρακτηριστικά: Άλλωστε, τη Μαρέβα πληρώνω. Δικός της φίλος είναι (σ.σ. ο Στ. Παπασταύρου).

Συγκεκριμένα, ο Δ Παπαγγελόπουλος ανέφερε τα εξής: Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμάρας, ήταν το 2016 μπορεί και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Ήταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή. “Μιμάκο ή Μιμάκι” με αποκάλεσε, κάπως το λένε στη Μεσσηνία δεν θυμάμαι. Μου είπε, θέλω να σε δω. Είχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λέω, ναι. Παράνομο είναι;

Κανονικά, ο Τσίπρας θα έρεπε να με ξηλώσει, τόνισε ο Δ. Παπαγγγελόπουλος. Και συνέχισε: Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε, όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας που θέλετε να βάλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς: “Όπως θα γυρνάς, έλα”. Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τι εννοείς του είπα. Έχουν την υπόθεσή του οι Οικονομικοί εισαγγελείς, μου είπε.

Του είπα, ξέχνα το Αντώνη.

Εντάξει Μίμη, μου είπε, ξέχνα το. Άλλωστε, τη Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος, μου είπε ο κ. Σαμαράς. Όταν το είπα αυτό, ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψεύσει. Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη.

Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβησαν βουλευτές ΝΔ οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως η κ. Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε, ωστόσο, πως η Ελ. Τουλουπάκη έγινε εισαγγελέας Διαφθοράς το 2017. Το 2015- 2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα είχε χρεωθεί την υπόθεση, επεσήμανε. Και συμπλήρωσε: Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής.

Χαρίτσης: Χυδαίος αντιπερισπασμός

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης, «πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια αντιπερισπασμού από μια σειρά δυσμενών εξελίξεων, που διαμορφώνουν μια πολύ ανησυχητική πραγματικότητα για τη χώρα μας».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε «στο πρόσφατο πόρισμα του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της κας Ράικου, που φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις, εμπλεκόμενες με τη Novartis», «στην κατάθεση μάρτυρα που συνδέει με δωροδοκία 2,6 εκατ. ευρώ τους κκ Σαμαρά και Παπασταύρου, υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην πρωθυπουργού» και «στην υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος με τηνεν κρυπτώ χρηματοδότηση ακόμη και ανύπαρκτων μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση».

Ακόμη, ο Αλ. Χαρίτσης επέμεινε στο «κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας», αναφερόμενος στην χθεσινή παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, περί «ύφεσης 16% το β΄ τρίμηνο του 2020»,αλλά και στις «επικίνδυνες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική», επισημαίνοντας ότι «ο ίδιος ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, κ. Ντόκος, παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να «ζήσουμε με το τουρκολιβυκό μνημόνιο και ότι η Ελλάδα είναι μόνη της διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία».

«Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, η χώρα θα βγει ζημιωμένη από τη λασπολογία στην οποία την σέρνει η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το αληθινό παρακράτος είναι αυτό που αποπειράται να εκβιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν παράνομο υλικό», αφού «μέλη της προανακριτικής, όπως ο κ. Πλεύρης, φαίνεται να γνώριζαν εδώ και μήνες το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών», ενώ «μόλις σήμερα ακούσαμε τον κορυφαίο υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη, να απειλεί ότι πρέπει να πάει φυλακή η κ. Τουλουπάκη».

«Από την πρώτη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δηλώσει: όλα στο φως» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης καλώντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία «αντί να κρύβονται και να χρησιμοποιούν επιλεκτικές διαρροές και απειλές, ας διευρύνουν το κατηγορητήριο για να συζητηθούν όλα στην προανακριτική». Ενώ ασκώντας κριτική και στο Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε ότι «Φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι γίνεται ουρά της παρακρατικής μεθόδευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας το αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό».

«Τη στιγμή που και οι εξελίξεις στην Ευρώπη προκαλούν ανησυχία, αφού φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι μακροχρόνιες και η όποια ενίσχυση θα έρθει καθυστερημένα, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε και όχι να επιδίδεται σε τυχοδιωκτισμούς και να τεστάρει την κοινωνία για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών» ξεκαθάρισε τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να αποδράσει από τις ευθύνες του, εμείς θα είμαστε έτοιμοι με μια εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».