Ο Τίε Σαντάνα στο 4ο διαδικτυακό σεμινάριο του Σ.Ε.Π.ΠΕ. * Το γράμμα μιας θαυμάστριας που συγκίνησε τον Τσιτσιπά * Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σούπερ ποιότητα

Ο Τίε Σαντάνα στο 4ο διαδικτυακό σεμινάριο του Σ.Ε.Π.ΠΕ.

Ο Σ.Ε.Π.ΠΕ. σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ. διοργανώνουν το 4ο Διαδικτυακό σεμινάριο του συνδέσμου την Δευτέρα 4/5/2020 και ώρα 18.00 με ομιλητή τον Βραζιλιάνο τεχνικό του Beach Volley Tίε Σαντάνα.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής θα αναπτύξει το θέμα “ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ BEACH VOLLEY ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ” και στη συνέχεια θα δεχθεί ερωτήσεις. Η παρουσίαση θα γίνει με την βοήθεια του συνεργάτη του και υπεύθυνου ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Παναγιώτη Ζακυνθινού και θα μπορουν οι ενδιαφερομενοι να την παρακολουθησουν από τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Το γράμμα μιας θαυμάστριας που συγκίνησε τον Τσιτσιπά

Το γράμμα και το δώρο που έφτασε στη Νίκαια της Γαλλίας και “συγκλόνισαν” τον Έλληνα τενίστα.

Στις ημέρες καραντίνας που βιώνει λόγω του covid-19 στην Ακαδημία Μουράτογλου στη Νίκαια της Γαλλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχτηκε ένα υπέροχο γράμμα μαζί μ’ ένα δώρο.

Ήταν από μια νεαρή θαυμάστρια του που είναι φοιτήτρια και είναι από την Ελλάδα η οποία με τόσο με το δώρο όσο και με αυτά που έγραψε τον συγκίνησε. Η νεαρή χάρισε στον Στέφανο ένα περικάρπιο που γράφει την φράση «ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΕΙ Ω ΠΑΙ» που σημαίνει «Εσύ είσαι ανίκητος παιδί μου»!

Την φράση αυτή την συναντάμε στον Πλούταρχο ο οποίος μας πληροφορεί ότι αυτό είπε η Πυθία του μαντείου των Δελφών στον Μέγα Αλέξανδρο πριν εκείνος ξεκινήσει την εκστρατεία του!

Ο Τσιτσιπάς δημοσιοποίησε στο twitter και το περιεχόμενο του γράμματος που αξίζει να διαβάσει κανείς. Ο ίδιος το συνόδεψε μ’ ένα σχόλιο: «Πνευματικός πολιτισμός σε ένα γράμμα».

Αναλυτικά το περιοχόμενο του γράμματος:

«Αγαπητέ Στέφανε,

Ελπίζω να είσαι καλά και ασφαλής εσύ και η οικογένειά σου. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω εκτενώς με τον πατέρα σου στο Dubai και του ζήτησα τη διεύθυνσή σου για να σου στείλω κάτι που ήθελα, απολογούμαι που δεν το έκανα νωρίτερα αλλά δεν προλάβαινα με το Πανεπιστήμιο.

Σε παρακολουθώ καιρό και θαυμάζω τη δουλειά και αφοσίωσή σου. Σηκώνεις μεγάλο φορτίο στους ώμου σου όχι μόνο της απαιτητικής δουλειά σου αλλά και την ισορροπία της ψυχικής και συναισθηματικής σου υγείας. Είναι απολύτως κατανοητό να σου γίνεται συγκλονιστικό και δύσκολο πολλές φορές, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει δημοσίως.

Ήθελα λοιπόν να σου φτιάξω ένα lucky charm που θα σου φέρνει τύχη και δύναμη τις στιγμές που κλονίζεται το ισχυρό όραμά σου. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε στους Δελφούς για να ζητήσει από την Πυθία να χρησμοδοτήσει το πέρας της εκστρατείας του, εκείνη του είπε απλά “Εσύ παιδί μου είσαι ανίκητος”. Δεν του έδωσε καν χρησμό.

Έτσι και εσύ τώρα ξεκινάς την εκστρατεία σου για την κορυφή που όλοι εμείς με ανυπομονησία και σθεναρή στήριξη περιμένουμε να σε δούμε να βρίσκεσαι.

Μην σταματάς να πιστεύεις στον εαυτό σου και να του υπενθυμίζεις ότι είναι ανίκητος. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει να είσαι υπεροπτικός και απροσπέλαστος, αλλά ένας ψυχικά ανώτερος αθλητής με γνώθι σαυτόν. Μολονότι μην ξεχνάς ότι είσαι και ένας νέος άνθρωπος με ανάγκες.

Η κορυφή σαφώς και έρχεται με θυσίες, άλλωστε τις βιώνεις αλλά μην της επιστρέψεις να σε αποκτηνώσει από ανθρώπινες σχέσεις και άλλα ενδιαφέροντά σου. Να θυμάσαι ότι, ο επιτυχημένος άνθρωπος είναι ο πολύπλευρος και πολυσχιδής και πιστεύω ότι είσαι από αυτούς που μπορούν να συνδυάσουν ότι αγαπούν.

Είμαι βέβαιη ότι αναγνωρίζεις την σπουδαιότητα να περιτριγυρίζεσαι από την οικογένειά σου, από τα μόνα άτομα που θα αποζητούν πάντα το μέγιστο για σένα χωρίς δικό τους δευτερογενές κέρδος. Είστε μια εκπληκτική ομάδα και ήμουν πολύ τυχερή που γνώρισα όλους εσάς. Συνέχισε να κάνεις αυτό που αγαπάς και να κρατάς το ενδιαφέρον σου γι’αυτό, πάντα ζωντανό.

Η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία για reboot που θα σε φέρι πίσω δυνατότερο. αναμένω την επιστροφή σου στο γήπεδο. Δώσε τους χαιρετισμούς στους υπέροχους γονείς σου και στον Πέτρο. Σου εύχομαι το καλύτερο Στέφανε. Εις το επανιδείν».

Stefanos Tsitsipas

Προβολή εικόνας στο Twitter

 

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σούπερ ποιότητα

Θα γουστάρετε! Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σούπερ γουάου ποιότητα

Το κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων ανήρτησε στις 27 Απριλίου την τελετή έναρξης του 2004 στο ΟΑΚΑ σε απίστευτη ανάλυση.

Απολαύστε την: