Ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης

Ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης

Καθηγητής Αρχαιολογίας, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ανασκαφέας της Ελεύθερνας, ο Νίκος Σταμπολίδης γίνεται ο πρώτος γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης.

Εξελέγη ομόφωνα έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, ενώ στη διεθνή επιτροπή που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες πρόεδρος ήταν ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής και μέλη ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Μανόλης Κορρές, ο ακαδημαϊκός και τ. διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου Αλέν Πασκέ, οι καθηγητές Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ο γενικός διευθυντής των Μουσείων του Βερολίνου δρ. Αντρέας Σολ και ο γενικός διευθυντής των Μουσείων της Ιταλίας δρ. Μάσιμο Οσάνα.

«Η επιλογή του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη δημιουργεί νέες προοπτικές και προσδίδει δυναμική σε ένα μουσείο που έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και την προτίμηση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων», επισημαίνει η υπουργός Πολιτισμού. «Ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος με βραβευμένο έργο, πέρα από επιστήμονας με εξαιρετική κατάρτιση, είναι ένας άνθρωπος με σύγχρονη αντίληψη, τόσο για την αρχαιολογία, όσο και για τη σύνδεση του πολιτισμού με την κοινωνία. Διαθέτει τις γνώσεις, τη διάθεση και το όραμα, ώστε το Μουσείο Ακροπόλεως να συνεχίσει δυναμικά το ιδιαίτερα επιτυχημένο έργο του, να επεκτείνει και να πολλαπλασιάσει τις δραστηριότητές του».

Ο γενικός διευθυντής θα αναλάβει τα καθήκοντά του εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.