Ο πλωτός φράχτης «βουλιάζει» την κυβέρνηση: Αποδοκιμασία από τον πρόεδρο της ευρωβουλής

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο πλωτός φράχτης

Tώρα και ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον πλωτό φράχτη στο Αιγαίο

Αφοπλιστικός ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πλωτό φράγμα που σκοπεύει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση στα ανοιχτά της Λέσβου για να ανακόψει, όπως λέει, τις προσφυγικές ροές.

«Τα τείχη δεν έχουν λύσει ποτέ προβλήματα. Είτε στο έδαφος, είτε σε θάλασσες», δήλωσε στον ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες ο Νταβίντ Σασόλι σημειώνοντας πως «είναι άχρηστο να υψώνεις τείχη».

Είναι ενδεικτικό ότι ο Σασόλι προχωρά και ένα βήμα παρακάτω στην κριτική του, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρόκειται απλώς για επικοινωνιακό μέτρο χωρίς καμία πραγματική αξία. «Απλώς αποδεικνύει πως οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δείξουν στην κοινή γνώμη ότι παίρνουν κάποια μέτρα. Θα ήταν πολύ καλύτερο να συγκεντρωθούν όλοι για να δημιουργήσουν μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση», είπε συγκεκριμένα ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να ξοδέψει μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να εγκαταστήσει τον… «καινοτόμο» φράχτη που θα έχει μήκος μόλις 2,5 χιλιόμετρα.

Την εγκατάσταση του φράχτη έχουν επικρίνει και διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι ο φράχτης θα δοκιμαστεί αρχικά κοντά στην Αθήνα και θα αξιολογηθεί.