Ο Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε το μπάχαλο με τη Navtex του… Λιμενικού (Video) – Απέπλευσε το Barbaros. Κατευθύνεται προς Κύπρο

Τη γκάφα ολκής με τη Navtex που διέψευσαν Μαξίμου και Πεντάγωνο ήρθε να επισφραγίσει στην Ολομέλεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβανόταν ως αμφιλεγόμενο μήνυμα» είπε ο υπουργός αναφορικά με τη Navtex που προέβλεπε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά πλησίον του Καστελόριζου και δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη σε χαμηλότατο επίπεδο.

«Η Navtex εξεδόθη μετά από συνεννόηση σε χαμηλότατο επίπεδο χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι ηγεσίες ούτε του υπουργείου Ναυτιλίας, ούτε του Λιμενικού. Έτσι γίνεται συνήθως. Ούτε φυσικά η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κι εμείς» υποστήριξε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, προκαλώντας το ερώτημα μήπως η Navtex ήταν πρωτοβουλία κάποιου… ασυρματιστή, ο οποίος φρόντισε παράλληλα να διαρρεύσει την πληροφορία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συμπλήρωσε δε πως μετά τη σχετική διόρθωση, η αποκλιμάκωση που βρισκόταν εν εξελίξει, ολοκληρώθηκε.

 

Άγγελος Προβολισιάνος

 

Απέπλευσε το Barbaros – Κατευθύνεται προς Κύπρο

 Απέπλευσε το Barbaros – Κατευθύνεται προς Κύπρο

Σύμφωνα με το στίγμα του στο marinetraffic.com, το Barbaros απέπλευσε από το Tasucu, λιμάνι που βρίσκεται απέναντι από το Ριζοκάρπασο. Το Barbaros δεν έχει απομακρυνθεί πολύ από τις τουρκικές ακτές, έχει πορεία προς την Κύπρο και πλέει με ταχύτητα 8 κόμβων.

Όπως γράφει το militaire.gr, ως προορισμό του αναφέρει το λιμάνι απ’ όπου απέπλευσε, χωρίς βέβαια κανείς να είναι σίγουρος για αυτό.

Κατά τ΄ άλλα, η επιφυλακή του ελληνικού Στόλου παραμένει.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου η παράνομη Navtex των Τούρκων παραμένει σε ισχύ.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την εκπνοή της Navtex, κανείς δεν να πει με σιγουριά ότι θα υπάρξει ηρεμία στα ελληνοτουρκικά.

Η τελευταία δήλωση του Ερντογάν με την οποία μας καλούσε να «βγούμε στο πεδίο ή να διαπραγματευτούμε» είναι άλλωστε ενδεικτική.