Ο Μητσοτάκης ενημερώνει την Σακελλαροπούλου για κορονοϊό, οικονομία, εθνικά θέματα – Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζητά ξανά η Φ. Γεννηματά

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει την Σακελλαροπούλου για κορονοϊό, οικονομία, εθνικά θέματα

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί σήμερα 3 Ιουνίου στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα την ενημερώσει για τα θέματα που «τρέχουν». Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την κ. Σακελλαροπούλου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς και για την κρίσιμη καμπή που έχουν πάρει τα ελληνοτουρκικά με τις συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ και της εποπτείας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, που θα αντλήσει η κυβέρνηση για να ενισχύσει την οικονομία που πλήττεται και θα συνεχίσει να πλήττεται και τους επόμενους μήνες από τις ανοιχτές πληγές του κορονοϊού.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζητά ξανά η Φ. Γεννηματά

Με την Τουρκία να επιμένει σε έρευνες υδρογονανθράκων σε μια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τη Ρόδο, περνά από την Κάρπαθο και την Κάσο και φτάνει μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει πως η χώρα μας «δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα» και επαναλαμβάνει την πρόταση για συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Η Τουρκία περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες. Η χώρα μας δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα, αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό» τόνισε (ΣΚΑΪ) η Φώφη Γεννηματά.

«Ζητώ εδώ και μήνες Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και να στείλουμε στον ελληνικό λαό μήνυμα ομοψυχίας και προς Ευρώπη και διεθνώς τι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της… Μόνο να προσφέρει έχει στην υπεράσπιση δικαίων μας. Έχει την ευθύνη ο Μητσοτάκης να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η Φ. Γεννηματά προτρέπει «να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας και στην ΕΕ και διεθνώς και με τις όμορες χώρες» καθώς «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο». Τέλος, καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες «για να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας μας».