Ο Μητσοτάκης βάζει πλέον για τα καλά στο στόχαστρο τον Ανδρουλάκη — Κάποιος να… ξυπνήσει τον Βενιζέλο! Ο Λοβέρδος, η Novartis και…

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής 

Με αφορμή την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση στο Ν. Ανδρουλάκη, διεκδικώντας για τη ΝΔ τους αντιΣΥΡΙΖΑ κεντρώους ψηφοφόρους.

Ήταν αναμενόμενη η σκληρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ήταν όμως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά η επίθεση του πρωθυπουργού κατά του ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως έχει γράψει το News 24/7, το Μαξίμου θέλει να ξαναζωντανέψει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, το οποίο χάρισε στη Νέα Δημοκρατία την εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία το 2019. Και στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως κρίσιμη η ψήφος των κεντρώων ψηφοφόρων, την οποία όμως διεκδικεί πίσω για λογαριασμό του ΚΙΝΑΛ και ο κ. Ανδρουλάκης.

Παρόλο δε που οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει όσο κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Κίνημα αποτελεί “απειλή” και για εκείνους στο χώρο του κέντρου.

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν ότι ο κ. Μητσοτάκης “άδραξε” τη χθεσινή ευκαιρία για να θέσει τις διαχωριστικές γραμμές με το ΣΥΡΙΖΑ και να απευθυνθεί και στους κεντρώους ψηφοφόρους.

“Η δική μας παράταξη, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ανοιχτή σε κάθε γόνιμη ιδέα από κάθε ρεύμα. Είναι μία παράταξη που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να υποδεχθεί κάθε προοδευτικό πολίτη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας το μάτι στους πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης αφενός κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ ότι δεν καταθέτει δημιουργικές και συγκεκριμένες προτάσεις, βάζοντας ουσιαστικά το Κίνημα στην ίδια κατηγορία αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Κάρφωσε δε προσωπικά τον κ.Ανδρουλάκη σχολιάζοντας: “Δεν θα μπορείτε, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας.”

Εξέφρασε μάλιστα την… απογοήτευση του για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο κ.Τσίπρας. “Θα περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν τελικά και σε μία αυτόνομη στάση. Σε έναν διαφοροποιημένο λόγο και σε μια ανάλογη ψήφο. Αντίθετα, όμως, διαπιστώνω ότι επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τελικά θα καταγραφεί στην Ιστορία. Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε, συνταχθήκατε πλήρως με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θέλησε έτσι να ταυτίσει το ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί αυτή την ταύτιση. Έχει ήδη υποστηρίξει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ανήκουν στην ίδια, κεντροαριστερή, “πολυκατοικία”. Και έτσι επιδιώκει αφενός να βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να τσακωθούν για την κεντροαριστερή ψήφο, αφετέρου να στείλει το μήνυμα στους πιο συντηρητικούς πασοκογενείς ψηφοφόρους ότι ο κ.Ανδρουλάκης κοιτάζει αριστερά, επομένως εκείνοι πρέπει να μετακομίσουν μόνιμα στα δεξιά.

Ήδη βεβαίως ένα σημαντικό κομμάτι του πάλαι πότε σημιτικού – εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ είχε πάει στη ΝΔ το 2019. Το Μαξίμου όμως φαίνεται να φοβάται πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη και αυτό θέλει να αποτρέψει.

Η απαρίθμηση από τον κ.Μητσοτάκη των πεπραγμένων της κυβέρνησης σε μία σειρά από τομείς είχε ως στόχο και το εκσυγχρονιστικό κοινό που συντάχθηκε μαζί του το 2019. Και ειδικότερα να τους πείσει ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα εξακολουθεί να ισχύει και φέρνει αποτελέσματα.

Βίκυ Σαμαρά

 

Κάποιος να… ξυπνήσει τον Βενιζέλο! Ο Λοβέρδος, η Novartis και η σκληρή πραγματικότηταΚάποιος να… ξυπνήσει τον Βενιζέλο! Ο Λοβέρδος, η Novartis και η σκληρή πραγματικότητα

Η ανάρτηση που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκαλεί πολλά ερωτήματα καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος διώκεται για το σκάνδαλο Novartis.

Μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με ανάρτησή του στο Facebook, επέπληξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (!) γιατί στην ομιλία του, παρουσίασε ως «θύματα σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, μόνο τα πολιτικά στελέχη που ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε στην ανάρτησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του» προσθέτοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».

Δείτε την ανάρτηση

Το περίεργο της ανάρτησης είναι η αναφορά του πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ στον βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος διώκεται για το σκάνδαλο Novartis με την κατηγορία της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Δεκεμβρρίου 2021, με  πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει η δικογραφία για την ποινική δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην υπόθεση της Novartis να διαβιβαστεί εκ νέου στην κύρια ανάκριση προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.