Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να επισκεφθεί την πυρόπληκτη Εύβοια. Του ετοιμάζουν “θερμή” υποδοχή — “Ανδρουλάκη επίθεση στην κυβέρνηση για ΕΥΠ: “Κάνετε την ΕΥΠ, Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών”

Time – Η φωτογραφία κραυγή απελπισίας πυρόπληκτης στην Εύβοια ανάμεσα στις  κορυφαίες το 2021 - ΤΑ ΝΕΑ

Τέσσερις μήνες κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι στο άκουσμα της αυριανής επίσκεψής του έσπευσαν να του οργανώσουν “θερμή” υποδοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι που πέρασε οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών ήταν αγανακτισμένοι και οργισμένοι με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τα λάθη και την ανοργανωσιά σε σχέση με την κατάσβεση των πυρκαγιών οι οποίες έκαψαν πάρα πολλά σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος θα επισκεφτεί αύριο την Εύβοια, είχε επιλέξει το καλοκαίρι να μην βρεθεί στις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα φοβούμενος τις αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίοι έχασαν τους κόπους μιας ζωής σε μερικές ημέρες. Οι ίδιοι ήταν αυτοί που κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν στέλνει πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα, αφήνοντάς τους στο έλεος των πυρκαγιών.

Εκείνες τις ημέρες, ο πρωθυπουργός αντί να επισκεφτεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας επέλεξε να «κρυφτεί» στο Τατόι επισκεπτόμενος τα πρώην βασιλικά κτήματα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Τότε μόνο η κάμερα της ΕΡΤ ήταν στο σημείο, ενώ δεν υπήρχαν φωτογράφοι, με εξαίρεση τον φωτογράφο του Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, με την ανακοίνωση της είδησης της επίσκεψης του πρωθυπουργού, ανακοινώθηκαν καλέσματα συγκεντρώσεων από κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, για «θερμή» υποδοχή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα παρά τις εξαγγελίες από κυβερνητικά κλιμάκια και παράγοντες η κατάσταση ενδεικτικά έχει ως εξής:

Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά.
Στον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών απαιτούμε μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.
Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες – ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.
Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.
Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.
Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.
Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε
Οι κτηνοτρόφοι ειδικότερα τονίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές τους έχουν ξεχάσει καθώς δεν έχουν δώσει τις ζωοτροφές που χρειάζονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 10:30 θα έχει συνάντηση με φορείς της Β. Εύβοιας στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, στην οποία θα μετάσχει και ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «στη σύσκεψη θα γίνει η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο».

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ωστόσο ότι Αλέξης Τσίπρας όταν βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας στις 5 Νοεμβρίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό εκφράζοντας την αγωνία του για να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια ανοικοδόμησης και αναδάσωσης, και ταυτόχρονα τα νοικοκυριά να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε την κυβέρνηση για πλήρη απουσία, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το γεγονός ότι «τρεις μήνες μετά από αυτήν την καταστροφή ο κ. Μητσοτάκης όρισε απλά ένα πρόσωπο για να αναλάβει την ανοικοδόμηση και τα σχέδια τα μακρόπνοα που αφορούν διαδικασίες για μετά από μια τριετία, δεν αφορούν το σήμερα, και δεν ήρθε ούτε να σφίξει ένα χέρι, να χτυπήσει την πλάτη, να πει ένα κουράγιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους δημάρχους, τους ανθρώπους, τους πολίτες».

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης στις αρχές Νοεμβρίου επισκεπτόμενος την Αρχαία Ολυμπία είχε δηλώσει για αναφορικά με τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το καλοκαίρι ότι «θα κάνουμε στην Αρχαία Ολυμπία ό,τι κάναμε στη βόρεια Εύβοια». Χρειάστηκε άλλος ένας μήνας ώστε απλά να βρεθεί και στην Βόρεια Εύβοια.

 

“Πρώτη Ανδρουλάκη με σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για ΕΥΠ: “Κάνετε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών”Το ΠΑΣΟΚ έχει νέο πρόεδρο! Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη επί Παπανδρέου -  Bigpost.gr

“Κάνετε την ΕΥΠ … ΔΥΠ” !Δεν ξέρουμε αν αποτελεί δείγμα γραφής … για το τι θα ακολουθήσει ως νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (και του ΠΑΣΟΚ) πλέον, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε με “άγριες διαθέσεις” στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με όσα αποκάλυψε στην Βουλή ο Χρ Σπίρτζης σχετικά με την μετάταξη υπαλλήλων (“ανεπιθύμητων”) από την ΕΥΠ.

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση για την ΕΥΠ σημειώνει ότι η κυβέρνηση την μετατρέπει σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών και τονίζει πως «η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«H τροπολογία για την μετάταξη υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. και ειδικά του προσωπικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ’ της Διεύθυνσης Β’ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π.-Β), σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει με τρομακτικό τρόπο για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών.
Τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί την περίοδο της ομαλότητας της δημοκρατίας, αν εξαιρέσουμε την περίοδο 1990-1993.

Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση του τρέχοντος σχεδίου άλωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω Υποδιεύθυνση Γ’, για την στελέχωση της οποία μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της Ε.Υ.Π, οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια.

Φαίνεται δηλαδή ότι εξυφάνθηκε ένα σχέδιο συγκέντρωσης των ανεπιθύμητων πολιτικά υπαλλήλων σε μια νέα υποδιεύθυνση, ώστε από εκεί να μεταταχθούν με μία διάταξη εκτός Ε.Υ.Π.

Και διαγράφεται επίσης ισχυρά και η δεύτερη φάση του σχεδίου, όπου οι κενές θέσεις της Υποδιεύθυνσης Γ’ θα καλυφθούν προφανώς από αρεστούς υπαλλήλους.

Έτσι, για χάρη του πλήρους κομματικού ελέγχου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τους σκοπούς της αρμόδιας διεύθυνσης που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και εν γένει των εθνικών συμφερόντων, καταδιώκοντας υπαλλήλους με πολυχρόνια εμπειρία, επειδή δεν ταιριάζουν πολιτικά με τις νεοδημοκρατικές επιθυμίες.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».