Ο Κ. Χατζηδάκης, ο Μπακούνιν και “η παρθένα με τον Σατανά” – Χρ. Σπίρτζης: Γιατί σιωπά η ΝΔ για τη χυδαιότητα Μπαλάσκα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα άστρα έχουν ευθυγραμμισθεί για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ετοιμαστείτε να δείτε αστράκια.

 • Καλά, εσύ Χορταρέα έφυγες νωρίς (για το μοναστήρι).
 • Τα χαρτιά δεν είναι μόνο για να παίζεις τον παππά, αλλά και να προβλέπεις το μέλλον. Αρκεί νάχεις τον κατάλληλο επικοινωνιολόγο.
 • Είχα διαβάσει ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος. Με μία κωλοτούμπα α λα Πρέσπες βρέθηκε ευθυγραμμισμένος. Έστω κι αν δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
 • Βουλευτής της ΝΔ βρήκε στο εργασιακό νομοσχέδιο ιδέες του Μπακούνιν. Δηλαδή, την φράση ότι το πάθος για καταστροφή είναι δημιουργικό, ο Μπακούνιν την είπε για τον Κωστή Χατζηδάκη;
 • Και μαρξιστής ο Κ. Χατζηδάκης. Αυτόν εννοούσε ο Γκράουτσο Μαρξ όταν έλεγε: «Πολιτική είναι να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις.»
 • Ο Μπακούνιν είχε ταχθεί υπέρ της αόρατης δικτατορίας. Δεν νομίζω ότι εννοούσε το επιτελικό κράτος, ή μήπως πρέπει να ρωτήσω τον βουλευτή της ΝΔ;
 • Ο Κωστής Χατζηδάκης αγκαλιά με τον Μπακούνιν και η παρθένα με τον Σατανά. Νεοφιλελεύθερο σύμπλεγμα.
 • Όταν οι βουλευτές της ΝΔ ξεφεύγουν λίγο απ’ το non paper που απαγγέλλουν, είναι διπλή η απόλαυση. Ορατό δια γυμνού οφθαλμού.
 • Είναι έτοιμοι να παραγγείλουν νέο κυβερνητικό αεροπλάνο. Γιατί όχι κι ένα ελικόπτερο; Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειασθεί.
 • Ριζική ανακαίνιση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Άνετα μπορεί να φιλοξενήσει την επόμενη κολεξιόν του Ντιόρ.
 • Ο Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την στήριξή του στο νομοσχέδιο. Κι ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος με την στήριξη του ΣΕΒ, αλλά δεν το έκανε βούκινο.
 • Η Ελλάδα έχει την Πέμπτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Έτσι κι αλλοιώς οι άριστοι δεν θα’ πρεπε να περνούν από βενζινάδικο, καθότι είναι σπίρτα.

Γιώργος Βαρεμένος  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Χρ. Σπίρτζης: Γιατί σιωπά η ΝΔ για τη χυδαιότητα Μπαλάσκα;

Σε σκληρή δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγράφει την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στη πλειοψηφία των αστυνομικών και στα παπαγαλάκια του κυβερνητικού δόγματος που υπερπροβάλλονται από τα ΜΜΕ οδηγώντας τη δημόσια συζήτηση σε περίεργες ατραπούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από την πρώτη στιγμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση «για την αθλιότητα του συνδικαλιστή του», με τον πρωθυπουργό, αλλά και τη ΝΔ, να σιωπούν. Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης επανήλθε, τονίζοντας ότι «περιμένουμε, μάλλον μάταια, δημόσια τις τοποθετήσεις και τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και κυρίως της ΝΔ, που φιλοξενεί τουλάχιστον, αυτούς τους ανθρώπους με αυτές τις αντιλήψεις».

Ολόκληρη τη δήλωση του:

Το ότι μας χωρίζει με τη ΝΔ άβυσσος ιδεολογική, πολιτική αλλά και διαχειριστική για τον θεσμικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το πως η ΝΔ χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. είναι γνωστό.

Το ότι ορισμένοι αστυνομικοί λειτουργούν ως κομματικά φερέφωνα της ΝΔ στον συνδικαλιστικό χώρο είναι τόσο γνωστό όσο και η αυτογελοιοποίηση τους, με κορυφαία στιγμή την διαφυγή του Ναζιστή Χρυσαυγίτη, Χ. Παππά.

Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ιδρύει νέα τμήματα της ΕΛΑΣ με αποστολή την «τάξη», όπως εκείνοι αντιλαμβάνονται την καταστολή και τα συνεχή γεγονότα απρόκλητης αστυνομικής βίας, οι εντολές και η υπερστελέχωση αυτών των τμημάτων αποδείχθηκε με αποτέλεσμα τα ντροπιαστικά γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Το ότι δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο εκσυγχρονισμός της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων όπως η έμφυλη βία, οι γυναικοκτονίες, το trafficking, το ηλεκτρονικό έγκλημα και πολλά άλλα είναι επίσης εμφανές.

Όπως είναι εμφανής η ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, οι ριπές και οι δολοφονίες ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες στα κέντρα των πόλεων.

Η ανατριχιαστική δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η εξιχνίαση του εγκλήματος εντός σαράντα ημερών πέρα από τα συγχαρητήρια που αξίζουν στα στελέχη της ΕΛΑΣ, αποδεικνύει πολλά.

Αναδεικνύει ότι η ΕΛΑΣ έχει στελέχη ικανά, με τεχνογνωσία να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και το δύσκολο έργο τους, όταν έχουν τις εντολές και την στοχοθεσία. Αναδεικνύουν ότι αν η στελέχωση των τμημάτων για την ασφάλεια του πολίτη και την αντιμετώπιση του εγκλήματος ήταν επαρκής, η ΕΛΑΣ θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στο θεσμικό της ρόλο.

Αναδεικνύει ότι πολλές γυναίκες και πολλοί πολίτες, όπως η Κωνσταντίνα Τσάπα και ο αδελφός της, δεν θα ήταν θύματα ή δολοφονημένοι αν υπήρχαν τα στελέχη, οι δομές και τα μέσα στην ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων της κοινωνίας μας.

Αναδεικνύει ότι συχνά κακοποιημένες γυναίκες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία και δεν απευθύνονται σε αυτή, για την ασφάλεια τους.

Και πώς να την εμπιστευτούν όταν η εικόνα της ΕΛΑΣ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατακλύζεται από παπαγαλάκια υπεράσπισης της κυβερνητικής γραμμής και όχι από όσους αστυνομικούς δίνουν τη μάχη της προστασίας των θυμάτων;

Για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αλλοδαπούς Γεωργιανούς, Πακιστανούς, Αλβανούς και πολλές άλλες πιθανές εκδοχές, πάντα της ίδιας ακραίας ρατσιστικής πολιτικής αντίληψης για αλλοδαπούς, μετανάστες και  πρόσφυγες. Ποιοι τις διέρρεαν άραγε;

Πώς οι πολίτες να εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία, όταν για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την κοινωνία, ο συνδικαλιστής κ. Μπαλάσκας, με γνωστή πολιτική ένταξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο δηλώνει:

«Ότι είναι βλάκας, πρώτα από όλα δείχνει, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός  μέσα στο θυμό του και μέσα ότι τα ‘χασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά…  χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ, πρώην έντιμος βίος, 4000 πράγματα… θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί».

Η πρωινή τηλεοπτική παρουσία κ. Μπαλάσκα, που έδωσε οδηγίες για το πώς να ομολογήσει κανείς μετά από γυναικοκτονία για να «πέσει στα μαλακά»,  αποκάλυψε το πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται το έγκλημα, την ενδοοικογενειακή βία αλλά και το δρόμο παράκαμψης ευθυνών.

Είναι οι ίδιοι που διαλαλούσαν τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι τους λύθηκαν τα χέρια.

Είναι οι ίδιοι που διαλαλούσαν ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο ένα εκατομμύριο να διαφύγει κάποιος Χρυσαυγίτης.

Είναι οι ίδιοι που αντί να παλεύουν για τους αστυνομικούς, ως πολίτες, ως εργαζόμενους, ως υπερασπιστές της δημοκρατίας, αναλαμβάνουν επικοινωνιακές κυβερνητικές εργολαβίες.

Ξέρουμε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών καταδικάζει και τα λεγόμενα και όσα απορρέουν από τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα και δίνουν καθημερινά τη μάχη του καθήκοντος τους.

Η αντίθεση μεταξύ των αστυνομικών που εξιχνίασαν την δολοφονία και των «αστυνομικών» σαν τον κ. Μπαλάσκα είναι τόσο μεγάλη όσο και η διαφορά των αντιλήψεων μεταξύ της ασφάλειας του πολίτη, της κοινωνικής ειρήνης και του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Περιμένουμε, μάλλον μάταια, δημόσια τις τοποθετήσεις και τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και κυρίως της ΝΔ, που φιλοξενεί τουλάχιστον, αυτούς τους ανθρώπους με αυτές τις αντιλήψεις.