Ο κόσμος “ματώνει” να πληρώσει το ρεύμα και η ΔΕΗ του Στάσση έδωσε δωρεάν μετοχές αξίας 6,7 εκατ. ευρώ σε 111 στελέχη της! — Τώρα αντιλήφθηκαν το DNA του Αττίλα! «Αδειάζουν» τους Τούρκους ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Μπορέλ

 Αναμέσά τους ο ίδιος αλλά και πρώην δημοσιογράφος !!!

Απίστευτη πρόκληση από τη ΔΕΗ που λειτουργεί ήδη σαν πλήρως ιδιωτικοποιημένη πολυεθνική, παρότι έχει πληρωθεί μέχρι το τελευταίο λιθαράκι από τον ελληνικό λαό και υπάρχει εκμεταλλευόμενη τους εθνικούς φυσικούς πόρους!

Η ΔΕΗ του κ Στάσση λοιπόν με την ανοχή αν όχι τις “πλάτες” του Πρωθυπουργού χαρίζει 6,7 εκατ. ευρώ σε ανώτερα στελέχη της μέσω της διάθεσης δωρεάν μετοχών. Το γεγονός το κοινοποίησε με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα δηλαδή που τα ΜΜΕ υπολειτουργούν. Πρόκειται για μια προκλητική κίνηση, την ώρα που οι απλοί πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4548/2018

Η ΔΕΗ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, στις 16.8.2023, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς δικαιούχα – σύμφωνα με τα παρακάτω – στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ιεραρχικής στάθμης Διευθυντή και άνω (οι «Δικαιούχοι), συνολικά 695.887 ίδιες, κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν.4548/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 49 του αυτού νόμου. Η συνολική αξία των άνω μετοχών ανήλθε σε €6.750.103,90, βάσει της τιμής κλεισίματος €9,7 της μετοχής της Εταιρείας στις 16.8.2023 και διατέθηκαν σε συνολικά 112 Δικαιούχους, από τους οποίους τα παρακάτω πρόσωπα (που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά) εμπίπτουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία στο αρ. 19, παρ. 1 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014:

Αγγελόπουλος Ευάγγελος
Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος
Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης
Βλάχος Όμηρος
Γεραρής Ιωάννης
Γιαννακοπούλου Ελένη
Γιαννόπουλος Γεώργιος
Γκαβογιάννη Παρθένα – Χριστίνα
Γκότζου Ευαγγελία
Γορανίτου Θεανώ
Δαμάσκος Γεώργιος
Δημητριάδης Δημήτριος
Δήμτσα Σοφία
Ιωακειμίδης Αχιλλέας
Ιωάννου Αλέξανδρος
Καραγιαννάκη Βασιλική
Καρακούσης Γεώργιος
Κασίμης Άγγελος
Κεραμιώτης Χρήστος
Κιάμος Νικόλαος
Κοφινάς Κυριάκος
Κρόμπα Δήμητρα
Λαμπρινού Μαρία
Λυμπέρη Κλειώ
Μακρυαλέας Φώτιος
Μαύρος Κωνσταντίνος
Μέντζος Βασίλειος
Μετικάνης Δημήτριος
Μπιστόλα Ασημίνα
Νάζος Κωνσταντίνος
Νάτσης Κωνσταντίνος
Οικονόμου Ανάργυρος
Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα
Παπακυρίλλου Αβραάμ
Παπαποστόλου Χριστίνα
Πατεράκης Αλέξανδρος
Σημαιοφορίδης Παναγιώτης
Σκοτεινός Ηρακλής
Σπανός Άγγελος
Σταγάκης Ιωάννης
Στάσσης Γεώργιος
Στέφος Ιωάννης
Συνοδινός Χαράλαμπος
Τσαγιάννης Ιωάννης
Τσοκανάς Κωνσταντίνος
Χατζημιχαήλ Σωτήριος
Χριστοδουλοπούλου Γεωργία
Χρυσάγης Κωνσταντίνος

Η ως άνω διάθεση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 4.6.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με την οποία εγκρίθηκε η Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η θέσπιση Προγράμματος Δωρεάν διάθεσης Μετοχών σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., υπό την προϋπόθεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, η οποία διαπιστώθηκε με την από 18.7.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών τηςΕταιρείας, το οποίο είχε εγκριθεί δυνάμει της από 21.12.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, κατ’ εφαρμογή της ως άνω Πολιτικής Αποδοχών. Οι Δικαιούχοι παρέλαβαν τις μετοχές που τους αναλογούσαν άνευ χρηματικού ανταλλάγματος με υποχρέωση διακράτησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον
έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κτήσης τους.

Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 11.292.885 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,9563% του συνόλου των μετοχών της.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του Ν. 3556/2007.

 

Τώρα αντιλήφθηκαν το DNA του Αττίλα! «Αδειάζουν» τους Τούρκους για το επεισόδιο στη νεκρή ζώνη ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Μπορέλ

Πυρ ομαδόν από Ευρώπη και ΗΠΑ στην Τουρκία για το επεισόδιο στη νεκρή ζώνη.  

Να σεβαστεί την εντολή της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη κάλεσε τις δυνάμεις του Αττίλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικές υποθέσεις και πολιτική ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Καταδίκασε την επίθεση προσωπικού, που (δήθεν) εργαζόταν για την επέκταση δρόμου στη νεκρή ζώνη, κατά κυανοκράνων που εμπόδισαν τις μη εξουσιοδοτημένες εργασίες.

«Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UNFICYP @UN_CYPRUS από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς» ανέφερε ο κ. Μπορέλ σε ανάρτηση στο πρώην Twitter («Χ»).

«Καλούμε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσιοδοτημένη μέσω της εντολής της αρμοδιότητα της αποστολής στη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ, και την επανάληψη της εργασίας για μια συμφωνημένη λύση στην περιοχή Πύλας/Pile» πρόσθεσε.

Σημείωσε πως είχε τηλεφωνική επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο.

Κοινή δήλωση των τριών χωρών καταδικάζει την προσπάθεια νέων τετελεσμένων στην Κύπρο
Οι πρεσβείες των τριών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε κοινή δήλωση τους, καταδικάζουν τα αισχρά επεισόδια στην Πύλα και την προσπάθεια αλλαγής του “στάτους κβο” στην περιοχή της νεκρής ζώνης.

Οι τρεις πρεσβείες προτρέπουν τις “τουρκοκυπριακές αρχές” να σταματήσουν αμέσως την κατασκευή του δρόμου.

Αναφέρουν τα εξής:

«Η βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, η Γαλλική Πρεσβεία και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την έναρξη μη εξουσιοδοτημένης κατασκευής δρόμου, που οδηγεί από τα βόρεια στη ζώνη ασφαλείας που οριοθετείται από τον ΟΗΕ στο δικοινοτικό χωριό Πύλα και για τις αναφορές για επιθέσεις από τουρκοκυπριακές δυνάμεις σε Ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών.

Καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά των Ειρηνευτών του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα του ΟΗΕ από το προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς σήμερα το πρωί. Οι απειλές για την ασφάλεια των Ειρηνευτών του ΟΗΕ και οι ζημιές σε περιουσίες του ΟΗΕ συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Αυτές οι ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες και υπονομεύουν την ικανότητα του ΟΗΕ να εκπληρώσει την ειρηνευτική εντολή του. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι αυτές οι ενέργειες συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη υπέβαλαν πρόταση για την αντιμετώπιση των τουρκοκυπριακών ανησυχιών στην περιοχή.

Προτρέπουμε τις τουρκοκυπριακές αρχές να σταματήσουν αμέσως την κατασκευή. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα 2674 του ΣΑΗΕ (30 Ιανουαρίου 2023), οι πλευρές θα πρέπει να σέβονται την εξουσιοδοτημένη αρχή της UNFICYP και την οριοθέτηση της νεκρής ζώνης, να απέχουν από μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση αυτής και να απομακρύνουν όλες τις μη εξουσιοδοτημένες κατασκευές.

Καλούμε τις τουρκοκυπριακές αρχές να απέχουν από περαιτέρω κλιμακωτικές ενέργειες που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν τις προοπτικές επιστροφής στις συνομιλίες διευθέτησης και να σταματήσουν αμέσως κάθε μορφή βίας κατά των Ειρηνευτών του ΟΗΕ που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Οι μονομερείς ή κλιμακωτικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που θα μπορούσαν να αλλάξουν το status quo κατά μήκος των γραμμών κατάπαυσης του πυρός ή την καταπάτηση στη ζώνη ασφαλείας, πρέπει να σταματήσουν ώστε να επιτραπεί η λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Επαναλαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και στον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Κόλιν Στιούαρτ στη δέσμευσή τους με τα μέρη για την αποφυγή εντάσεων που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν μια ειρηνική διευθέτηση.

Τονίζουμε την επείγουσα ανάγκη να διορίσει ο Γενικός Γραμματέας έναν απεσταλμένο του ΟΗΕ και καλούμε και τις δύο πλευρές να παραμείνουν ευέλικτες και ανοιχτές στη λήψη μέτρων για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.