Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει απελπισμένα εκλογές αλλά δεν θα τα καταφέρει – Το “κατηγορώ” του Ινδαρέ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εκλογές

Καταφύγιο στις πρόωρες εκλογές αναμένεται να αναζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε οι φήμες από το Μαξίμου και οι κακές…δημοσιογραφικές γλώσσες.

Η ραγδαία φθορά του κόμματός του και του ιδίου προσωπικά τους δύο τελευταίους μήνες, όπως δείχνουν ακόμα και οι δημοσκοπήσεις με πολλές παραδοξότητες, όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει ο eretikos.gr, οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σκέψεις για πρόωρες εκλογές.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και τίτλο “ΕΚΛΟΓΕΣ-ΣΩΣΙΒΙΟ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑΞΗ”. Είναι ο μεγάλος πειρασμός η προσφυγή στις κάλπες με αποθέωση της αστυνομικής βίας, γιατί, όπως ορισμένοι νομίζουν, οι πολίτες θα λειτουργήσουν υπό το κράτος φόβου.

Επίσης, εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι που βρίσκονται στο δεξιό άκρο της Νέας Δημοκρατίας με το νόμο και τάξη θα παραμείνουν στο μαντρί και δεν θα δραπετεύσουν στον Κυριάκο Βελόπουλο, τον Γιώργο Τράγκα ή τον Φαήλο Κρανιδιώτη με τον Τζήμερο που διεκδικούν αυτό το τμήμα το ψηφοφόρων, το οποίο δεν είναι αμελητέο.

Για να έχουμε μία εικόνα θα αναφέρουμε την τελευταία δημοσκόπηση για την  περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία η Ελληνική Λύση με 8,9% διπλασιάζει τις δυνάμεις της, ενώ η Νέα Δημοκρατία χάνει 8,16% σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου 2019.

Οπως γίνεται η επιλογή να πάει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές με την επιλογή “Νόμος και Τάξη”  μπορεί να δώσει απάντηση και στη βάρβαρη αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη και αλλού.

Όμως, το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει το παράθυρο ευκαιρίας να πάει σε εκλογές και μάλιστα να εξασφαλίσει μία μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ελπίζει ότι στις δεύτερες εκλογές θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Ομως, υπάρχουν τρεις παράγοντες που δείχνουν πως μάλλον δεν θα καταφέρει να βρει το παράθυρο ευκαιρίας και δεν θα προσφύγει στις κάλπες, εκτός κι΄αν θέλει να κάνει χαρακίρι.

Πρώτος παράγοντας. Μπορεί το ποσοστό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι καθηλωμένο κάτω από 25%, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το ίδιο φαινόμενο εκδηλωνόταν πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019, αλλά τελικά οι αναποφάσιστοι προτίμησαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ παρά να απόσχουν. Τώρα οι πολίτες αυτοί, που έχουν δυσανεξία με την αστυνομική βία, τον αυταρχισμό, την καταπάτηση των ανθρωπίνων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στην κάλπη με τον ίδιο τρόπο για να διώξουν την πλέον αυταρχική και αντιδημοκρατική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Δεύτερος παράγοντας. Η αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας με τα συνεχή κουραστικά και άχρηστα εκ των πραγμάτων lockdown, η οικονομική κρίση, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, ο οικονομικός φόβος και ανασφάλεια, τα οικονομικά μέτρα που απορρίπτονται και άλλες αντιλαϊκές αποφάσεις και ρυθμίσεις, αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω φθορά σε μία κυβέρνηση η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική και να εφαρμόσει ένα φιλολαϊκό μείγμα. Επίσης, ούτε ο εμβολιασμός μπορεί να τον ευνοήσει γιατί πολλές οι αμαρτίες των κατά παράβαση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμών προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Τρίτος παράγοντας. Αλήθεια ποιος μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, όταν ενδεχομένως η ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μικρή και στη δεύτερη αναμέτρηση δεν θα υπάρχει η σίγουρη νίκη που ωθεί  μία μερίδα του εκλογικού σώματος να συμπορευτεί και να ψηφίσει τον νικητή.

Για όλα τα προαναφερόμενα η εκτίμηση είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να βρει το παράθυρο ευκαιρίας για να προσφύγει στις κάλπες και θα προτιμήσει να παραμείνει άλλα δύο χρόνια στο Μαξίμου.

Το “κατηγορώ” του Ινδαρέ κατά του Κυριάκου ΜητσοτάκηΙνδαρές, Μητσοτάκης, Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή εκτόξευσε 17 “κατηγορώ” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενα από αυτά αφορούσε στη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Οτι κι΄ αν ισχυρίστηκε στην απάντησή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία αξία, αφού πριν αλέκτωρ…τον διέψευσε ο Δημήτρης Ινδαρές ο κακοποιημένος από την αστυνομία σκηνοθέτης.

Με ανάρτηση του στα social media διαψεύδει ουσιαστικά τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δίκη του όσον αφορά στην υπόθεση της αστυνομικής εισβολής στο σπίτι του και ξυλοδαρμού του…

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Ινδαρέ

Ακούσαμε μόλις από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού πως η υπόθεσή μας δεν έχει τελεσιδικήσει. Πως όταν έφτασε στο δικαστήριο αποδείχτηκαν τα πράγματα διαφορετικά….

Ανακρίβειες εν τη ρύμη του λόγου; Ελλιπής (παρα-) πληροφόρηση; Ή μήπως ένας πολύ προσεκτικός, πονηρός τρόπος διατύπωσης, που επιβεβαιώνει την αδίστακτη θυσία μιας αδικούμενης οικογένειας στις παραταξιακές σκοπιμότητες της εκτελεστικής εξουσίας;

Ξέρει ο πρωθυπουργός ή μήπως δεν ξέρει τι γίνεται κάτω από τη μύτη του, κι έχει μεταβληθεί σε έρμαιο των καθ’ ύλην “αρμοδίων”;

Από πότε η απόρριψη των εγκλήσεών μας από εισαγγελείς, με σκανδαλώδες, μάλιστα, σκεπτικό, που προκαλεί κλαυσίλγελω και στον τελευταίο αδαή πολίτη, αναβαθμίζονται σε ακροαματική διαδικασία; Για μια ακόμη φορά αθροίζουμε απρέπειες.

Θεσμικές και προσωπικές. Καθώς δεν είμαστε κόμμα, ούτε κίνημα, εκτός από δικηγόρους πρέπει να δώσουμε κι άλλα πολλά για τη θεραπεία μας από την ανηλεή κακοποίηση. Από αστυνομία, λειτουργούς, τρολ, την ιεραρχία της πολιτείας ως και την κορυφή της. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την ανάσα μας ενεργή. Να μη σκάσουμε……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*