Ο Κουτσούμπας και «η κατσίκα του γείτονα»… Μάκης Κοψίδης

Αποτέλεσμα εικόνας για περισσος γραφεια κκε

Πολύ πιο εύκολη θα είναι η απόκρουση του «οδοστρωτήρα» αν οι δυνάμεις της αριστεράς στο κοινοβούλιο διαμορφώσουν ένα κοινό βηματισμό, μία συνεργασία μεταξύ τους. Θεωρητικά ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΜΕΡΑ 25 και το ΚΚΕ διαμορφώνουν ένα ισχυρό κοινοβουλευτικό αριστερό μπλοκ.

Ο Κουτσούμπας και «η κατσίκα του γείτονα»

Παρά το γεγονός ότι οι  σχέσεις μεταξύ τους είναι ανύπαρκτες έως εχθρικές, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο  σε πολιτικό  όσο και σε κοινωνικό επίπεδο   θα προσπαθήσει για   την στοιχειώδη έστω συνεργασία και ενότητα δράσης. Μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις. Η στάση του ΜΕΡΑ 25 δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένη. Για το ΚΚΕ όμως υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.

-Το πρόταγμα της πολιτικής του θα είναι η αντίθεση στην ΝΔ ή θα εξακολουθήσει να ενοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαική λαίλαπα του «οδοστρωτήρα»;
-Θα στηρίζει φιλολαικές προτάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ι ΣΥΡΙΖΑ ή θα αρνείται  να τις ψηφίσει με τα συνεχή «παρών» όπως έκανε στο παρελθόν;
-Θα θελήσει να συνεργαστεί εκεί που υπάρχουν κοινές θέσεις ή θα συνεχίσει να μετέχει στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μαζί με δεξιές και αντιδραστικές δυνάμεις και με αποκλειστικό  στόχο την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ;
-Θα ακολουθήσει την ενότητα δράσης στο μαζικό κίνημα ή θα συνεχίσει τις διασπαστικές κινήσεις με μοχλό το ΠΑΜΕ;

Αν κρίνουμε από την πρώτη μετεκλογικά θέση του ότι «Η ΝΔ βρίσκει στρωμένο το έδαφος με αντιλαικούς νόμους και αποφάσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»., θα συνεχίσει την γνωστή αντί-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή. Το να αλλάξει γραμμή το ΚΚΕ αποτελεί την απόλυτη αυταπάτη αφού η ηγεσία αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα των μελών είναι φανατισμένα κατά του Α.Τσίπρα.

Η λογική «δεν με νοιάζει η κατάντια μου, η κατσίκα του γείτονα να ψοφήσει» κυριαρχεί στην σκέψη του Δ. Κουτσούμπα.

Την κομματική ηγεσία δεν την νοιάζει ότι δεν κέρδισε ούτε μία  ψήφο από την αρχή της κρίσης, ούτε την ενοχλεί η απόλυτη καθήλωση σε ψήφους και ποσοστά   από το 2010. Μέχρι να πετύχει τον  «σοσιαλιστικό παράδεισο» της «λαικής εξουσίας» έχει καιρό. Αυτό που την νοιάζει είναι η όσον δυνατόν μεγαλύτερη συρρίκνωση του μεγάλου της εχθρού, του ΣΥΡΙΖΑ. Του  «γείτονα» δηλαδή. Μόνο που  ο «γείτονας»  δεν «ψόφησε» . Αντίθετα εδραιώθηκε ως η μεγαλύτερη δύναμη της αριστεράς στην Ευρώπη και αναδείχθηκε σε βασικό πόλο των προοδευτικών δυνάμεων.

Υ.Γ.  Ορισμένοι σύντροφοί μου στον ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούν ότι με την κριτική που ασκώ στο ΚΚΕ, εμποδίζω την ηγεσία του να αλλάξει γραμμή και να σταθεί κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να έχουν δίκαιο. Δεν το λέω ως σχήμα λόγου.  Θέλω να διαψευστώ γιατί  παρά την διάψευσή μου θα έχω μια μεγάλη χαρά που το κόμμα που ανδρώθηκα όπως και τόσοι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε επιτέλους στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

 

‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*