Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα: 300 πρόσφυγες πέρασαν ήδη την ελληνοτουρκική μεθόριο (Video)

Τα σύνορα με την Ευρώπη άνοιξε ο Ερντογάν και σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι ροές προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες από τα πρακτορεία και τα τουρκικά ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικές.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters από την Άγκυρα, το οποίο επικαλείται ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη δια ξηράς και θαλάσσης.Σύμφωνα με το πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε με την πρόβλεψη της άμεσης άφιξης προσφύγων από το Ιντλίμπ όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγή να αποσυρθούν.

Την ίδια ώρα, το CNN Turk μεταδίδει πως 300 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα αμέσως μετά τη δήλωση αυτή.

«Περίπου 300 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, που ήρθαν στην πόλη Edirne περπάτησαν στα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα τα μεσάνυχτα μετά την ακρόαση των ειδήσεων», αναφέρει το τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης.

AS-Source News@ASBreakingNews

WATCH: Refugees going to GREECE from as Turkish authorities opened the borders into Europe without any explanation.

Ενσωματωμένο βίντεο

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt
News channel A-Haber, owned by President ‘s family, advertises all border crossings to Europe, on both sea and land, were opened and refugees in started moving towards

Erdogan raised the stakes in his blackmail policy to extract concessions.Ενσωματωμένο βίντεο

«Η Τουρκία δεν είναι πλέον σε θέση να ελέγξει τις ροές από τη Συρία»

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση τις δηλώσεις νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχία Χατάι της Τουρκίας έδωσε νεότερο απολογισμό του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού για τον οποίο η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / CNN turk