Ο εκτσογλανισμός του Μητσοτάκη… Νίκος Μωραΐτης

Του έγραψαν να πει χθες για εκτσογλανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ότι δεν ήθελε να το πει. Όχι ότι δεν ξέρει τι λέει. Είναι γιος του πατέρα του. Ο Εφιάλτης και Αποστάτης της μεταπολεμικής Ελλάδας τού έχει διδάξει πολιτική ηθική.

Και χθες ο πιο τοξικός πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης κατάφερε να εκστομίσει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων τη σύνδεση του εμπρησμού στον Real Fm με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε γιατί έκαψαν τον ραδιοφωνικό σταθμό, κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί την προηγούμενη ημέρα έκανε σκληρή κριτική στο (απαράδεκτο) ποστ Βερναρδάκη!

Μα αν ήταν να καούν όλα τα ΜΜΕ που άσκησαν σκληρή κριτική στον Βερναρδάκη, χθες η Αθήνα θα είχε γίνει Ρώμη του Νέρωνα…

Όμως, ασταμάτητος όταν παίρνει φόρα – κατηφόρα, δε λογαριάζει τι λέει, δε σκέφτεται καν τη θεσμική του θέση. Μίλησε για Βερναρδακισμό, Πολακισμό και, εντέλει «εκτσογλανισμό». Χωρίς να αντιλαμβάνεται καν πόσο ταιριάζει στον ίδιο αυτή η λέξη.

Γιατί εκτσογλανισμός είναι να κατηγορείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους ότι είναι πολιτικοί υποκινητές εμπρησμού.

Εκτσογλανισμός είναι να μιλάς για τσογλάνια την ώρα που τα ακροδεξιά φυντάνια του κόμματός σου πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα ολκής, διασπείρουν καθημερινά fake news του αισχίστου είδους και ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα.

Εκτσογλανισμός είναι να αγοράζεις την ελευθερία του Τύπου έναντι λίστας Πέτσα, δημιουργώντας το πιο ασφυκτικό, αντιδημοκρατικό, μονοφωνικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ε.Ε.

Εκτσογλανισμός είναι να μιλάει όλη η Δυτική Ευρώπη για το πώς έχεις καταντήσει την ελευθερία του Τύπου στη χώρα σου κι εσύ να κραδαίνεις στο Ευρωκοινοβούλιο δύο εφημερίδες που σε αντιπολιτεύονται με το επιχείρημα «κοιτάξτε, τους επιτρέπω να κυκλοφορούν!».

Εκτσογλανισμός είναι να συναντάς πολίτες που διαμαρτύρονται και να τους πετάς μία απαξιωτική ατάκα και να φεύγεις.

Εκτσογλανισμός είναι να λες «εσείς μετράγατε φέρετρα, εμείς στρέμματα» όταν έχεις αφήσει να καεί η μισή Ελλάδα με δύο μποφόρ, ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι το Μάτι το διαχειρίστηκαν οι δεξιοί επιτελείς που αναβάθμισες και επιβράβευσες.

Εκτσογλανισμός είναι να λες «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» όταν έχεις καταργήσει όλα τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Εκτσογλανισμός είναι να μοιράζεις 7,5 δισ. ευρώ στα γαλάζια τσογλάνια σου την ώρα που η κοινωνία υποφέρει.

Εκτσογλανισμός είναι να περιφέρεις την «επιτυχή διαχείριση της πανδημίας» ενώ έχεις τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο στην Ευρώπη.

Εκτσογλανισμός είναι να φωνάζεις «πού είστε κύριε Τσίπρα, γιατί κρύβεστε;» από το βήμα της Βουλής, όταν την τελευταία τριετία απουσιάζεις συστηματικά από το κοινοβούλιο για να αποφύγεις την πολιτική σύγκριση με αυτόν που τώρα κατηγορείς ως απόντα.

Εκτσογλανισμός είναι να διώκεις όποιον εισαγγελέα και δημοσιογράφο διαφωνεί με το παρακράτος σου και αποκαλύπτει τα σκάνδαλά σου. Και, ας μην κρύβουμε λόγια: Να τον θέλεις στη φυλακή.

Εκτσογλανισμός είναι να έχεις αμύθητη περιουσία, 40 ακίνητα κι όμως να χρωστάς 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια εσύ και 350 εκατομμύρια ευρώ το κόμμα σου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.

Εκτσογλανισμός είναι να παίρνεις στρατιωτικό ελικόπτερο για να πας από τις διακοπές σου στην Αντίπαρο στην Επίδαυρο για να δεις τον προσωπικό σου φίλο – βιαστή να φιλάει την Ακρόπολη.

Αν μιλάμε ειλικρινά για εκτσογλανισμό, αλήθεια, πόσοι πρωθυπουργοί στον κόσμο έχουν δύο στενούς προσωπικούς φίλους παιδόφιλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι; «Έτυχε», θα πείτε. Όμως από τις μεσοτοιχίες, τις offshore και τα πλαστά πόθεν έσχες μέχρι τα αδίστακτα golden boys και τους πραιτωριανούς δημοσιογράφους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μαζέψει πολύ σκοτάδι γύρω του. Πόσο τυχαίο είναι τόσο σκοτάδι, όταν καθημερινά σε περιβάλλει;

Μουσικής...ιστορίες | Ο Νίκος Μωραΐτης µας διηγείται την ιστορία του  τραγουδιού «Το βαλς των χαμένων μετά»!