Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γάζα δεκαπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες – Για τους «καταραμένους» της Μόριας: 13.000 καρέκλες μπροστά στη γερμανική Βουλή

Γάζα κορονοϊός

Σχολεία, τζαμιά και οι αγορές παραμένουν κλειστά

Ο αριθμός των ανθρώπων που προβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στη Λωρίδα της Γάζας δεκαπλασιάστηκε μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες, ξεπερνώντας τα 1.000 κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (7/9) η Παλαιστινιακή Αρχή.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κατέγραψε 1.151 κρούσματα στη Γάζα, μεταξύ των οποίων οκτώ θάνατοι, αναφέρει σε ανακοίνωση. Στις 25 Αυγούστου, ο αριθμός αυτός ήταν 113, εκ των οποίων ένας θάνατος.

Σε διάστημα 24 ωρών, μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, 182 κρούσματα καταγράφηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα (των δύο εκατομμυρίων κατοίκων), φτωχό και υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

Η Λωρίδα της Γάζας κατέγραφε μέχρι τότε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως.

Μετά την εμφάνιση του ιού τον Μάρτιο, τα σημεία διέλευσης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο είχαν κλείσει, εκτός εξαιρέσεων, και όσοι είχαν άδεια να εισέλθουν στη Γάζα τίθενταν σε απομόνωση επί τρεις εβδομάδες στα κέντρα καραντίνας.

Σχολεία, τζαμιά και οι αγορές παραμένουν κλειστά για την καταπολέμηση της διασποράς του ιού.

Στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει 25.633 κρούσματα, από τα οποία 178 θάνατοι, σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό.

 

Για τους «καταραμένους» της Μόριας: 13.000 καρέκλες μπροστά από τη γερμανική Βουλή

Αλληλέγγυες οργανώσεις t καλούν τους πολιτικούς να «τερματίσουν επιτέλους την ανθρωπιστική καταστροφή στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και να εκκενώσουν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών»

Στο πλαίσιο εθνικής εκστρατείας κατά του ρατσισμού, οργανώσεις τοποθέτησαν χιλιάδες καρέκλες μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ. Ζητούν την είσοδο περισσότερων προσφύγων στη Γερμανία, ειδικά από τα υπερπλήρεις ελληνικά στρατόπεδα όπως της Μόριας.

Οι ομάδες Seebrücke, Sea-Watch, #LeaveNoOneBehind και Campact καλούν τους πολιτικούς να «τερματίσουν επιτέλους την ανθρωπιστική καταστροφή στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και να εκκενώσουν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Οι καρέκλες συμβόλιζουν τους ανθρώπους που ζουν σήμερα στο ΚΥΤ της Μόριας στο νησί της Λέσβου, όπως ανέφεραν οι οργανώσεις.

«Σήμερα τοποθετήσαμε 13.000 καρέκλες για τους 13.000 ανθρώπους της Μόριας μπροστά από τη Μπούντεσταγκ. Τα καμπ παραμένουν υπερφορτωμένα και απάνθρωπα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται ακόμα την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους», γράφει το σχετικό μήνυμα, προσθέτοντας το σύνθημα που χαρακτηρίζει πολλές διαδηλώσεις στη Γερμανία, όπου ζητείται από την κυβέρνηση να δεχτεί κι άλλους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά: «Υπάρχει χώρος»

Today we are putting 13,000 chairs for 13,000 people in Moria in front of the Bundestag. The camps are still overcrowded and inhumane. The federal government still refuses to allow people there to receive adequate help. We have space.