Ο “ανένδοτος” του Ν. Δένδια και η αγωνία του Μαξίμου 

Δένδιας, Μητσοτάκης

Το εσωτερικό παιχνίδι στη Νέα δημοκρατία τώρα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανεβαίνει επίπεδο. Η κίνηση Δένδια σημαίνει συγκροτημένη αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα επηρεάσει ο Νίκος Δένδιας τον ρου των εξελίξεων στον εσωτερικό της  Ν.Δ.;

Η επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών στην Γερμανία, κατηγορώντας την ότι δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ε.Ε. αρνούμενη το αίτημα της Ελλάδας για επιβολή  εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, θορύβησε το Μαξίμου, ενώ ενόχλησε σφόδρα και την Γερμανία.

Το σύστημα Μητσοτάκη  διασυνδεδεμένο απολύτως και σε όλα τα επίπεδα με το Βερολίνο- κάτι σαν εμπορικός αντιπρόσωπος των Γερμανικών συμφερόντων-  θορυβήθηκε έντονα από το “αντάρτικο” Δένδια, οι σχέσεις του οποίου τόσο με τον γαλλικό όσο και με τον αμερικανικό παράγοντα είναι διαχρονικά κάτι παραπάνω από ισχυρές.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι η κίνηση Δένδια δεν είναι ούτε αποσπασματική, ούτε μονοσήμαντη, ούτε πολιτικά ασπόνδυλη. Αντιθέτως εντάσσεται στην … σεισμική ακολουθία της αυτονόμησης που προετοιμάζει συστηματικά ο υπουργός Εξωτερικών εδώ και αρκετό διάστημα, αρνούμενος να συνταχθεί με το “κόμμα της Siemens”, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το κατασκευασμένο μόρφωμα Μητσοτάκη οι καθαρόαιμοι κεντροδεξιοί της συντηρητικής παράταξης, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.
Το κραυγαλέο άδειασμα προς τον πρωθυπουργό που επιφύλαξε τον Οκτώβριο ο ΥΠΕΞ, υπερασπιζόμενος τα 12 μίλια και όχι τα 6 του Γ.Γεραπετρίτη ή του Μιχ. Χρυσχοϊδη, δεν ήταν παρά το εναρκτήριο λάκτισμα για τον “εσωτερικό ανένδοτο αγώνα” του Νίκου Δένδια, στον οποίο δεν είναι μόνος του…

Με δεδομένη την κατάσταση αποδρομής στην οποία βρίσκεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, λόγω της εγκληματικής πολιτικής τόσο έναντι της πανδημίας όσο και στην οικονομία, οι σταθερές του συστήματος Μαξίμου κλονίζονται σοβαρά, με ευθεία αντανάκλαση πρωτίστως στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η υγειονομική κρίση έχει ήδη μετασχηματιστεί σε πολιτική κρίση αναπότρεπτη, με τις εξελίξεις το πρώτο εξάμηνο του 2021 να προδιαγράφονται ραγδαίες, θεαματικές και θορυβώδεις. Ο,τι βλέπουμε τώρα με τον Νίκο Δένδια πρωταγωνιστή, δεν είναι παρά το τρέιλερ του έργου που θα ακολουθήσει προσεχώς…

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου