Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ωραίες μάσκες έχω καλέ κυρίααα

Η κυβέρνηση κατάφερε να μας χώσει μέσα στο σπίτι και δεν μπορεί να μας διαχειριστεί τώρα που βγήκαμε από το σπίτι.

@
Γίνεται της πλατείας.

@
Όρμησαν οι πιτσιρικάδες, κλεισμένοι 45 μέρες μέσα στο σπίτι, χίμηξαν στις πλατείες, άρπαξαν και μια μπύρα στο χέρι και ακούσαμε επιτέλους ήχο ζωής σε μια χώρα που σχεδόν πέθανε.

@
Πλακώσανε τα ΜΑΤ και τους κυνηγάγανε. Αλλά δεν πλακώσανε τα ΜΑΤ όταν βγήκε ο Κυριάκος μαζί με όλους χωρίς καμία προστασία για να δουν την Πρωτοψάλτη που πέρναγε έξω από το Μαξίμου τραγουδώντας, ή θα πλακώσουνε τα ΜΑΤ τώρα που θα μπουν σωρηδόν οι μεγάλοι άνθρωποι στην εκκλησία;; Ή θα στείλει τα ΜΑΤ στις εκκλησίες; Ρωτάω.

@
Εσείς δεν είπατε ότι οι νέοι και τα μικρά παιδιά δεν είναι πια υγειονομικές βόμβες και ανοίγετε και τα σχολεία όλα; Τι καταλαβαίνει ο νέος; Ότι μπορεί να πιει κι ένα ποτάκι.

Αν στη φωτογραφία βγάλεις την τράπεζα και βάλεις στη θέση της μια καφετέρια, θα γίνει παράνομη η φωτογραφία.

@
Βγήκε και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και έκλεισε την πλατεία γιατί γίνεται, λέει, εκεί διακίνηση ναρκωτικών. Και όταν γίνεται διακίνηση απορρυπαντικών πιάνουμε τους πελάτες; Πιάνουμε τον Σκλαβενίτη.

@
Τρόπος του λέγειν. Διότι ο Σκλαβενίτης έχει και καλό όνομα στην πιάτσα. Πιάσε τον διακινητή. Άσε που αυτή η μ@λ@κί@ που κάθε φορά θέλουμε να κλείσουμε έναν χώρο βάζουμε ότι γίνεται διακίνηση έχει καταντήσει γελοία.

@
Με το σκεπτικό αυτό πρέπει να κλείσει όλη η χώρα.
Πουλάνε παντού!

@
Μαθημένη η δεξιά να κλειδώνει ανθρώπους. Αυτό έχω να πω εγώ. Ελεύθερους δεν ξέρει τι να τους κάνει.

Νομίζω η κοινωνία τώρα αρχίζει και βλέπει. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου τώρα θα αρχίσει να τα βρίσκει σκούρα.

@
Ο Κυριάκος θα πάει από πολύ λιβάνισμα.

@
Σε μια τηλεόραση που δίνονται πάρα πολλά χρήματα για να είναι άπαντες οι δημοσιογράφοι υμνητές της κυβέρνησης, σε μια τηλεόραση όπου έχει εξοριστεί για πάντα ο αντίθετος λόγος, όπου έχει απαγορευθεί η σάτιρα και όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ βλέπουμε τον Κυριάκο πάνω σε ποδήλατο, κάτω από το ποδήλατο και όποτε πάει να του αντιμιλήσει κάποιος να βάζουν μουσική επάνω στον άνθρωπο που μιλάει και διαφωνεί, αυτή η τηλεόραση θα σκοτώσει τον «κατασκευασμένο» με τα ίδια της τα χέρια.

@
Με ύφεση 10%, με μία ανεργία η οποία θα εκραγεί, έλα εσύ και κυνήγησε τους στην πλατεία.

@
Αλλά όταν τους πιάσεις να τους βρεις και δουλειά μεγάλε!!

@
«Δεν μ’ αρέσει αυτός ο Φοίβος Δεληβοριάς», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Προτιμούσα τον άλλον Δεληβοριά, που δεν μιλούσε, «που ήταν συναινετικός». Καλός ο καλλιτέχνης, αρκεί να μη μιλάει.

@
Αυτό ήταν και παραμένει το δόγμα της δεξιάς, πόσω μάλλον της ακροδεξιάς που εκπροσωπεί ο Άδωνις.

Δεν πρέπει κανείς να αμφισβητεί το καθεστώς, δεν πρέπει κανείς να αμφισβητεί τον Μητσοτάκη. Όταν η εικόνα μέσα σου είναι Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος, δύσκολα μπορεί να μάθεις τι θα πει Δημοκρατία.

@
Ο Ξαρχάκος; Αριστερός κι αυτός; Ο οποίος υπενθύμισε στον Κυριάκο ότι ο καλλιτέχνης είναι σαν το κάρβουνο. Όταν είναι αναμμένο, όποιος το πιάσει καίγεται, αλλά και όταν είναι σβηστό, όποιος το πιάσει μουτζουρώνεται.

@
Και τι απάντησε ο Πέτσας στον Ξαρχάκο, που είπε ότι η Μενδώνη δεν κάνει για υπουργός πολιτισμού.

Όταν είπε ψάχνουμε για εμπνευσμένο υπουργό.
Είπε: «Ο Κυριάκος κέρδισε τις εκλογές και θα τις ξανακερδίσει».

@
Σώπα ρε. Τρομάξαμε!

@
Ο Ξαρχάκος έχει όποιες απόψεις θέλει πολιτικές, αλλά η τέχνη του, ο λόγος του και η προσωπικότητα του, του επιτρέπουν να έχει θέα στην αλήθεια.

Δεν έγινε Σαββόπουλος στα γεράματα.

@
Η Γαλάνη; Κι αυτή είπε ότι η Μενδώνη είναι λίγη. Τι της απαντάμε; Ότι ο Κυριάκος κέρδισε τις εκλογές και θα τις ξανά κερδίσει;

@
Τα γαλάζια σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω και με πιάνουν τα κλάματα, καθώς πίσω κοιτάζω.

@
Αλλοίμονο στις βάρκες που παίρνουν δελτία καιρού από πληρωμένες μετεωρολογικές υπηρεσίες. Θα ναυαγήσουν.

Ο καιρός άλλαξε. Με το άνοιγμα της πόρτας. Ο αέρας των 45 ημερών κλεισούρας έχει άλλη σκέψη.

@
Θα τη βρούνε μπροστά τους. Όλοι.

@
Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω δεν έχει ανοίξει ακόμα την πόρτα να βγει. Είναι μέσα ακόμα αυτοί και συζητάνε. Ο Κυριάκος θα πάει από λιβάνι και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πολλή συζήτηση.

@
Οι καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία, και μεγάλα ονόματα λέμε τώρα, έχουν λουφάξει και δε βγάζουν άχνα.

@
Κανένα σχέδιο δεν έχει η Μενδώνη. Προχειρότητες. Έτρεχαν μέσα στη νύχτα να δουν τι θα κάνουν και για τους καλλιτέχνες. Άλλωστε η Μενδώνη είναι υπουργός ειδικού σκοπού. Να λύσει τα αρχαιολογικά θέματα για το  Ελληνικό.

Εξού και  η εκπρόσωπος τάφου Άννα Παναγιωταρέα ως σύμβουλος δίπλα της.
Η διακίνηση συμβούλων είναι πιο αθώα απ’ τη διακίνηση ναρκωτικών;

@
Και καλά θα κάνει να λύσει το Ελληνικό αλλά οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν διαλυθεί μ’ αυτή την ιστορία. Αναγκαίο τώρα να βρεθεί υπουργός πολιτισμού. Δεν έχει η χώρα.

@
Ό,τι και να λένε οι Πορτοσάλτε.

@
«Έχουν σπάσει τα νεύρα μου», μου είπε μια φίλη μου. «Δεν μπορώ άλλο αντισηπτικό. Δεν μπορώ να είμαι μισή ώρα έξω απ’ την πόρτα για να βγάζω τα ρούχα και να μπαίνω στο σπίτι μου. Είχε να με δει ο άντρας μου ξεβράκωτη πάνω από 10 χρόνια. Με το που με είδε να μπαίνω γυμνή απ’ έξω, «βγες έξω» μου λέει «και ξανά ντύσου».

@
«Όχι» μου λέει «45 μέρες μέσα δεν μου ξαναγεννήθηκε η επιθυμία για τον άντρα μου. Πιο πολλές φορές φαντάστηκα ότι τον σκότωνα με τα γάντια μου και μετά άδειαζα το αντισηπτικό όλο πάνω μου».

@
Πάρε την ξαπλώστρα σου ρε και πάνε παραπέρα.

@
Αυτό θα είναι το σλόγκαν του καλοκαιριού, έτσι και κάποιος φέρει την ξαπλώστρα του κοντά σου.

@
Τι καλοκαίρι θα είναι αυτό φέτος που θα πας να πασαλείψεις τη γκόμενα με λάδι και θα φωνάζουν την αστυνομία για κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ένας θεός το ξέρει.

@
Το μόνο καλό που έχει αυτή η ιστορία είναι ότι ανθρώπους που δε γουστάραμε να τους χαιρετίσουμε, και έτσι από υποχρέωση το κάναμε, τώρα θα το κάνουμε και με την άδεια της αστυνομίας.

@
Ρε αγάπη πόσο θα θελα να σ’ αγκαλιάσω και δεν μπορώ γαμώτη μου .

Έτσι έντυσαν οι επικοινωνιολόγοι τον Κυριάκο για να επισκεφτεί τους Ρομά.

@
Ο βασιλιάς του Λυκαβηττού, βασιλιάς των γύφτων.

@
85 χρόνων βγήκε νικητής απ’ τον Κορονοϊό. Κι αυτός και η γυναίκα του. Μπράβο τους.

Βέβαια δε μάθαμε τα ονόματα τους. Μόνο την ηλικία τους. Στο στρατόπεδο «η ωραία Ελλάς» μαθαίνουμε μόνο ηλικίες νεκρών και νούμερα. Έφυγε ο 49, πέθανε η 56.

Ονόματα νεκρών μαθαίνουμε μόνο αν ο νεκρός ήταν πλούσιος η επιφανής.

@
Πώς το λένε αυτό το πολίτευμα, πώς το λένε αυτό το πολίτευμα να δεις…

@
Την έπεσαν και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Άκουσε φασαρία και ένας έρμος βγήκε έξω να δει, τον συλλάβανε, του έσπασαν και τρία δόντια και είναι κλειστά και τα οδοντιατρεία για να πάει να τα φτιάξει.

Μιλάμε για την πρώτη συγκέντρωση, όχι για τη μετέπειτα. 

@
Την πέφτουν στις πλατείες γιατί δε θέλουν οι πιτσιρικάδες να βρίσκονται μεταξύ τους και να μιλάνε. Συνήθισε η δεξιά στην ησυχία με το να μας έχει μέσα κλειδωμένους και της ήρθε ζόρι.

@
Το κίνημα της πλατείας είναι εδώ.

Οι πλατείες θα καταληφθούν από νέους και θα διεκδικήσουν την σκυτάλη στην αλλαγή εποχής.

@
Υπενθυμίζω, εγώ ο ανάγωγός, ότι μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία χρόνια ήταν για την κλιματική αλλαγή από τους πιτσιρικάδες. Τα δεκατετράχρονα και τα δεκαεξάχρονα.

@
Ένα παιδί 16 χρονών σήμερα, από τα έξι του έχει μπει στην κρίση. Αυτό να σκέφτεται κανείς. Δεν βγαίνουν μετά από 45 μέρες στην πλατεία, βγαίνουν μετά από 10 χρόνια κρίσης.

@
Απαιτείται σωστή ανάγνωση. Που δεν μπορεί να γίνεται από ακροδεξιούς φασίστες και νεοχουντικούς.

@
Άνθρωποι που υπάρχουνε επειδή φιμώνουν τους άλλους πρέπει να τους σπρώχνει η Δημοκρατία στο περιθώριο του φασισμού τους.

Α ωραία το ξεκινήσαμε. Κι είναι Μάιος. Δεκαπενταύγουστο θα μας κυνηγάνε τα ΜΑΤ με τζετ σκι.

Έλληνας.

Μονό λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά, τραβά, τραβά…

@
Θάλασσα!
Θάλασσα!