Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο Mr Kinder Ekthesi!!!

Ε, θα τρελαθώ.

Δυο γριές πιαστήκανε στα χέρια και βάραγαν η μια την άλλη με τη μαγκούρα.

Χαμός.
93 η μια, 82 η άλλη.

Αν μια διαφορά μεταξύ δυο ανθρώπων δεν μπορεί να λυθεί ούτε σ’ έναν αιώνα τη γ@μήσ@με.

Τις πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να μάθουν τι συνέβη κι είχαν ξεχάσει τον λόγο.

Μόνο οι σπασμένες μαγκούρες μαρτυρούσαν ότι είχαν σαπακιάσει η μια την άλλη.

*** Με τη μαγκούρα του ανέβηκε ο Κυριάκος στην Έκθεση Θεσσαλονίκης να μιλήσει για ανάπτυξη.

Βασικά θα είναι μια κουρελού από φωτογραφικές τροπολογίες που θα εξυπηρετούν εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες.

Θα το πούνε θεσμικό πλαίσιο, θα το πούνε πυλώνες, θα το πούνε ανάταξη,στην πραγματικότητα εξυπηρετήσεις.

Π.χ. Η μεταφορά συντελεστή δόμησης μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να έχει ένα τεράστιο κτίσμα, να μην μπορεί να το πουλήσει σαν αυθαίρετο κι έτσι να λύνεται το θέμα του.

Ανάπτυξη φιλική για το περιβάλλον.
Το περιβάλλον του Κυριάκου συγκεκριμένα.

*** Τα Εξάρχεια εντάξει αυτό ήταν; Καθάρισαν; Να πάει ο Πλεύρης να πιει τον καφέ του; Να κάνει μια βολτίτσα ο Άδωνις με την Ευγενία του;

Άντε κύριε Χρυσοχοΐδη μας, τρέξτε να καθαρίσετε την περιοχή να περπατούν οι ακροδεξιοί ελεύθεροι.

Διότι αυτό είναι η Δημοκρατία.
Να υπηρετείς τη Χούντα που σε γέννησε μετά από 7 χρόνια γέννα.

*** Η Νίκη Κεραμέως πριν καν συμπληρωθούν δύο μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, έριξε τη «βόμβα»: Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείαςείναι η Ιστορία να σταματήσει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την… εθνική συνείδηση. Με λίγα λόγια, η Ιστορία θα πάψει να είναι Επιστήμη, αλλά θα είναι δομημένη με τρόπο τέτοιο ώστε να βγάζει «ελληναράδες».

Τους γνωστούς.

Λαμόγια, μεγάλοι σταυροί στις εκκλησίες, βρωμοδουλειές με το παπαδαριόκαι δήθεν εθνική υπερηφάνεια, σαν αυτή του Τσοχατζόπουλου.

*** Ο καλύτερος μαθητής θα τη σηκώνει τη σημαία και εννοούν ο πιο υποταγμένος.

Στα σχολεία ο σημαιοφόρος είναι σημείο υποταγής, αλλά στην επανάσταση ο σημαιοφόρος μπορεί να είναι ένας αγρότης με καρδιά, ένας εργάτης με ψυχή, ένας Αριστερός διανοούμενος.

*** Εμπρός για την καινούργια φυλή των απολιτίκ που καθόλου αθώα δεν διαμορφώθηκε από δημοσιογράφους του ποιοτικού λάιφ στάιλ.

Ο Κυριάκος βγάζει πρόχειρους νόμους, διορίζει όποιους θέλει, αλλά αυτές τις προχειροκατασκευές θα τις πάρουν σβάρνα τα ρέματα .

Οκτώβρη μήνα το Μαξίμου θα ζήσει τη Μάνδρα Αττικής!

*** Διάβασα στην «Καθημερινή» – η οποία έχει γίνει ένα είδος «Ριζοσπάστη» της Μητσοτακικής Δεξιάς – διάβασα λοιπόν, τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη νομοθεσία για τον αιγιαλό. Εν ολίγοις, οι παραλίες περνούν και με τη βούλα στα χέρια των επιχειρηματιών, αφού ο δημόσιος (παλαιός) αιγιαλός θα μπορεί να παραχωρείται σε ιδιώτες και να οικοδομείται.

Επίσης, καταργείται ο περιορισμός των ομπρελών στο 60% στις παραλίεςκαι τις παραδίνει ολόκληρες προς εκμετάλλευση.

Δηλαδή, διώχνει τους πολίτες απ’ αυτές για να τις χαίρονται μόνο όσοι έχουν ν’ αγοράσουν ή έχουν να πληρώσουν.

Η Ελλάδα ανήκει στους έχοντες, στους κληρονόμους, στα καλομαθημένα.
Οι Έλληνες σύντομα θα δουν τι στ’ αλήθεια ψήφισαν.

Πώς όταν πηδάς μεθυσμένος ή μεθυσμένη κι έρχεται το πρωί να σου δείξει τη διάσταση της πράξης σου;
Κάπως έτσι.

*** Τους δικούς του, λέει, έβαλε ο Κικίλιας ως διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας. Ο Κυριάκος είχε δώσει χαρτάκι με άλλα ονόματα και ο Βασιλάκης τον έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Μάλλον έχει «πλάτη» για να τα κάνει αυτά. Τι άλλο να σκεφτεί το ανάγωγο μυαλό μου;

*** Ο Νίκος ο Μαστοράκης τα έχωσε στον πολυβραβευμένο Κώστα Γαβρά για τη νέα του ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τον ομώνυμο τίτλο «Adults in the room». Πριν καν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες ο κ. Μαστοράκης έγραψε ότι κάθε νέα ταινία του Γαβρά είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Ποιος; Ο Νίκος ο Μαστοράκης, οι ταινίες του οποίου μόλις και μετά βίας ξεπερνούν το 3 στην αξιολόγηση των χρηστών στο imdb. Αλλά πού να καταλάβει ο κόσμος για το στίγμα που άφησε στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα η ταινία «η μεγάλη των νίντζα σχολή»; 

*** Το 112, ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, για τον οποίο τόσο πολύ είχε εξαπολύσει πυρά η ΝΔ στην προηγούμενη κυβέρνηση, δεν λειτούργησε στη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη (5/9) στη Νέα Μάκρη.Όταν ρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος ως υπουργός Εσωτερικών για ποιον λόγο δεν λειτούργησε το 112, η απάντηση του ήταν «Ρωτήστε το αρμόδιο υπουργείο». «Καρφί» στον Χρυσοχοϊδη δηλαδή και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Περίπου έναν μήνα πριν, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης, ξανά για το ίδιο θέμα «έριξε το μπαλάκι» στον γγ Πολιτικής Προστασίας.

Και εγώ δεν είδα τίποτα. Εκείνη την ώρα κοίταζα την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε τη Γιαντικιάρογλου, που μιλούσε με την Ξανθοπούλου.

Ό,τι συμβαίνει, δηλαδή, τόσα χρόνια…

*** Η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα, είναι η πρώτη χώρα σε ανεργία νέων επιστημόνων στην Ευρώπη των «28»  ποσοστό 20%, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο νούμερο είναι κοντά στο 5%. Παρά τα πτυχία τους, το αντικείμενο εργασίας που προσφέρεται αντιστοιχεί σε απόφοιτο Λυκείου,ενώ η προσφερόμενη εργασία αμείβεται με μισθό κατώτερο του αποφοίτου Γυμνασίου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος του brain drain. Πολύ απλά πάνε σε χώρες που θα πληρωθούν το πτυχίο τους και το κυριότερο; Θα εργαστούν πάνω στο αντικείμενό τους…

*** Πόσα κιλά έχασε, άραγε, ο Πάνος Καμμένος; Τον είδα σε φωτογραφία και νόμιζα ότι είδα άλλον άνθρωπο. Στυλάκι ο Πάνος.

*** Η Φώφη έχει τελειώσει απ’ το ΚΙΝΑΛ. Δεν καταλαβαίνει η κοπέλα.

Το ‘παμε. Είναι η μαντάμ Φλοράνς, μια παράφωνη κακομαθημένη που νομίζει ότι αρκεί κάθε φορά το όνομα του μπαμπά για να γίνεσαι αρχηγός.

Έχασε.
Τελεία και παύλα.
Τι είναι το ΚΙΝΑΛ;
Ορφανοτροφείο πολιτικών που έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους.
Και τον Παπανδρέου και τον Σημίτη.

Άσε που τον Σημίτη τον ακολουθεί πολιτικά ο Κυριάκος.
Αυτήν την πολιτική ακολουθεί με πολύ ακροδεξιά στοιχεία.

Οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι θα στριμώξουν τον Κυριάκο για τις Πρέσπες ή γαργάρα;
Εγώ λέω γαργάρα.
Μια τάχα ερώτηση και μετά άλλη μια μισή.
Και δρόμο…

Λοιπόν για να ξανάρθουμε στη Φώφη. Άνοιξε βρε κορίτσι μου ένα κομμωτήριο, χτύπα ανταύγειες και μπούκλες και μην πας να μας φοβερίσεις κιόλας ότι είσαι αρχηγός.

Μάθε επιτέλους ότι έχασες.
Κάνε στην άκρη να περάσει η Ιστορία.

Άλλο το ραντεβού με την Ιστορία, άλλο το ραντεβού με την ιστορία.

*** Ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει;;

Άμα συνεχίσουν αυτήν την κοιμίσικη αντιπολίτευση θα μας πάρει ο ύπνος σαν λαό.

Πότε τελειώνουν οι διακοπές τους;;

*** Ο Κυριάκος στο κανό όλα τα λεφτά.

Με μια πιρόγα φεύγεις και γυρίζεις.

*** Συγκινητική αυτή η στιγμή στη συναυλία της αγαπημένης Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >