Ο Αλ. Χαρίτσης διαψεύδει με στοιχεία τον Γεωργιάδη που δεν… είδε καμιά ακρίβεια πέραν της ενέργειας — Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην ιταλική Italgas SpA

Στοιχεία παρέθεσε ο Αλ. Χαρίτσης με τα οποία διαψεύδει τον Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τις δηλώσεις του περί αυξήσεων μόνο στην ενέργεια.

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με τις αυξήσεις στα αγαθά και το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσει τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε το πρωί της Κυριακής ότι “δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα, αν εξαιρέσεις την ενέργεια”.

“Καμία αύξηση πλην ενέργειας, δήλωσε ο Υπ. Ανάπτυξης. Την ώρα που ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 10ετίας, τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, αλλά και την τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την πραγματική ζωή”, έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης, παραθέτοντας πίνακα με τις μεταβολές των τιμών σε βασικά αγαθά και ενέργεια.

Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην ιταλική Italgas SpAPhoto Gallery - ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., οι πωλητές ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. υπέγραψαν σήμερα τη σύμβαση πώλησης του συνόλου των μετοχών της παραπάνω εταιρείας στην Italgas SpA, αντί συνολικού τιμήματος ύψους €733 εκατ., με την αναλογία της συμμετοχής της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» (35%) να ανέρχεται στα €256 εκατ.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» κύριος Ανδρέας Σιάμσης, σχολίασε: «Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής «Vision 2025», με στόχο την ανακατανομή κεφαλαίων προς δραστηριότητες που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση και το μετασχηματισμό του Ομίλου και δεν αποτελούν μειοψηφικές συμμετοχές. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια, καθώς και για διανομή προς τους μετόχους μας σαν ένα έκτακτο μέρισμα.»