Ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και τα κριτήρια συμμετοχής στην Basketleague * Καλαμπάκος «Ο φίλαθλος θέλει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 10 φορές * το χρόνο» * Μάσα Φασούλα: «Άδικο και καταστροφικό για το μπάσκετ γυναικών, παραιτούμαι»

Ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και τα κριτήρια συμμετοχής στην Basketleague

Τα οικονομικά κριτήρια που ψηφίστηκαν στον ΕΣΑΚΕ – εμμέσως πλην σαφώς – αφορούν άμεσα τους Άρη και ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr σκιαγραφεί την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Η αλήθεια είναι ότι μέρος των οικονομικών κριτηρίων συμμετοχής στην Basketleague που ψηφίστηκαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και πλέον απαιτούν την έγκριση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προϋπήρχαν στους κανονισμούς του Πρωταθλήματος ασχέτως του ότι στο πρόσφατο παρελθόν δεν εφαρμόζονταν. Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι η ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση «συρρικνώθηκε» στη διάρκεια της διαδικασίας διότι (ορθώς) εκτιμήθηκε ότι λόγω της εποχής ήταν αδύνατο να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα και κυρίως να τεθούν προς ψήφιση κριτήρια τα οποία θα έδιναν τη χαριστική βολή σε υπερχρεωμένες εταιρίες. Όπως για παράδειγμα τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν οι ΚΑΕ Άρης και ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Για το επίπεδο βιωσιμότητας των δύο εταιριών έγινε αρκετή συζήτηση, όπως επίσης αμφισβητήθηκε ο βαθμός ανταπόκρισής τους στα οικονομικά κριτήρια. Προφανώς , αμφότεροι θα υποχρεωθούν να μαζέψουν την… ακαταστασία των προηγούμενων χρόνων και φυσικά, να χαράξουν οικονομική πολιτική με αντικειμενικό στόχο τη σταδιακή μείωση των χρεών τους. Στην πραγματικότητα όμως, σε επίπεδο εξόδων δεν δύναται να αλλάξουν κάτι σε σχέση με την περσινή χρονιά καθώς ούτως ή άλλως είχαν προχωρήσει σε δραστική μείωση των προϋπολογισμών τους.

Γι’ αρχή, χρειάζεται 350.000 ευρώ

Ξεκινώντας από την ΚΑΕ Άρης, προφανώς βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι τα νέα οικονομικά κριτήρια απαιτούν τη διευθέτηση των υποχρεώσεων προς τρίτους και οι «κίτρινοι» έχουν αρκετές οφειλές προς πρώην παίκτες. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι από την καταστροφική χρονιά 2016-17 η οποία παραμένει βαρίδιο σε κάθε βήμα της ΚΑΕ προς την εξυγίανση και παράλληλα είναι ο βασικός λόγος της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που έχει η ομάδα με τα επτά ban που της επιβλήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι για να προστατέψει ο Άρης τις εγγυητικές επιταγές, είναι απαραίτητο να διακανονίσει το σύνολο αυτών των υποθέσεων (είτε παικτών οι οποίοι δικαιώθηκαν στη FIBA είτε στην ΕΕΟΔΑΚ) καθώς πρόκειται για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Σε πρώτη φάση, χρειάζονται ένα ποσό περί των 350.000 για να ανταποκριθούν σε δύο κριτήρια. Την κατάθεση εγγυητική επιταγής ύψους 140.000 ευρώ και την εξόφληση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Αυτά πρέπει να γίνουν έως και τις 30 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Το «αντίγραφο ισοσκελισμένου προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων με κατώτατο όριο τα 800.000 ευρώ» προφανώς και στοιχειοθετεί πιο απλή υπόθεση σε σχέση με τα δύο παραπάνω, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που προωθείται η παρουσία κόσμου στο Πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Στα τελευταία χρόνια, το ελάχιστο έσοδο του Άρη από εισιτήρια διαρκείας και μεμονωμένα εισιτήρια είναι 350.000 ευρώ.

Το αρνητικό για τον Άρη είναι ότι διανύει μια ερμαφρόδιτη κατάσταση. Αν και τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται λύση στο ιδιοκτησιακό ζήτημα καθώς βρέθηκε γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του ΑΣ Άρης και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμου για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, πιο φρόνιμο για όλους είναι να περιμένουν την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδεχομένως και αύριο (31/5) θα σταλεί στον μεγαλομέτοχο της εταιρίας λίστας με 18 ονόματα φυσικών προσώπων στους οποίους θα μεταβιβαστεί το 90% των μετοχών της εταιρίας και θα απομένει η έγκριση από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε θα είναι σαν να υπογράφεται η θανατική καταδίκη του συλλόγου διότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, η κλεψύδρα άδειασε αρκετά και στις 30/6 θα κατρακυλήσει ο τελευταίος κόκκος άμμου.

ΠΑΟΚ: Καμία σχέση με πέρυσι

Αυτά που πέρασε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήταν απόρροια των όσων δεν έγιναν το περσινό καλοκαίρι. Μάιος, Ιούνιος και Ιούλιος πέρασαν σα… νεράκι, δεν είχε γίνει η παραμικρή ουσιαστική και σοβαρή κίνηση για τη στελέχωση της ομάδας και ουσιαστικά στήθηκε μια ομάδα στο πόδι περί τα μέσα του περασμένου Αυγούστου. Αυτό το πάθημα έγινε μάθημα κι έτσι, φέτος, στον Δικέφαλο τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και ευοίωνα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Επίσης έχει να διαχειριστεί χρέη προς τρίτους, αλλά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν πολλές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, πράγμα το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να τρέξει τη διαδικασία διακανονισμών.

Το ισχυρό πλεονέκτημα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και το οποίο ουσιαστικά τη βγάζει από κάθε δύσκολη θέση σε ότι αφορά το κομμάτι της ανταπόκρισης στα οικονομικά κριτήρια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα είναι το ποσό των 350.000 ευρώ που έχει εξασφαλίσει από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο (μέχρι στιγμής) δεν έχει χρησιμοποιήσει. Αυτό το ποσό φτάνει και περισσεύει για να καλύψει την εγγυητική επιταγή των 140.000 ευρώ αλλά και να κλείσει τη φετινή εταιρική χρήση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, διευκολύνθηκε και η δουλειά του ΑΣ στην προσπάθεια στελέχωσης νέου υπηρεσιακού σχήματος καθώς σχετική προεργασία έγινε στο προηγούμενο διάστημα και απομένει να ανακοινωθούν τα πρόσωπα τα οποία θα εφαρμόσουν την οικονομική πολιτική που έχει ορίσει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Πέραν τούτου, συνάντηση με την οικογένεια Σαββίδη δεν έχει γίνει, πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Ιούνη, είναι λίγο πολύ δεδομένο όμως ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθειά της. Για την ακρίβεια, ο ρόλος της είναι πρωταγωνιστικός καθώς αν υπολογίσει κανείς το σύνολο των χρημάτων που έχει δώσει στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην τελευταία εξαετία πιθανόν να ξεπερνούν και τα 3εκ. ευρώ.

Ομάδα από την αρχή

Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής των δύο αιωνίων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης καθώς αγωνιστικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Λίγο πολύ, στον Άρη έχουν συμβιβαστεί με την απώλεια του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και το δύσκολο κομμάτι «πέφτει» στον Σάββα Καμπερίδη καθώς θα πρέπει να βρει παίκτη για να καλύψει το κενό του. Συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά έχει ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς αλλά το ποσό των 130.000 ευρώ που προβλέπει είναι τουλάχιστον απαγορευτικό για τα δεδομένα των «κίτρινων». Συμβόλαιο έχει και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων αυτού. Πέραν των δύο, δεσμεύονται με συμβόλαια και οι νεαροί Γιάννης Σιδηροηλίας, Κώστας Βλάσιος, Στράτος Βουλγαρόπουλος.

Σε αντίθεση με τον Άρη, κανείς από τους παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο για την επόμενη. Με εξαίρεση τους Καρρά, Ιατρίδη το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι άδειο, πράγμα που σημαίνει ότι είτε παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο Κώστας Μέξας είτε αποφασιστεί να πορευτεί η ομάδα με νέο προπονητή, θα πρέπει να χτιστεί μια ομάδα από την αρχή.

 

Καλαμπάκος στο gazzetta.gr: «Ο φίλαθλος θέλει το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 10 φορές το χρόνο»

Καλαμπάκος στο gazzetta.gr: «Ο φίλαθλος θέλει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 10 φορές το χρόνο»

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο gazzetta.gr, ο Ντίνος Καλαμπάκος επικεντρώνεται στο κομμάτι της Basket League, σχολιάζει τις κινήσεις του ΕΣΑΚΕ κι ευελπιστεί να δει ξανά τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, όπως και τους αγώνες της Α2 στην τηλεόραση.

Η συζήτηση του Ντίνου Καλαμπάκου με το gazzetta.gr είχε στο πρώτο μέρος της την επιτυχία και την άνοδο του Χαρίλαου Τρικούπη, τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας για την πρώτη κατηγορία, αλλά και τα δικά του και το ενδεχόμενο να καθίσει ξανά στους πάγκους των «μεγάλων σαλονιών».

Η κουβέντα, όμως, περιλάμβανε φυσικά και τις κινήσεις που γίνονται από τις ομάδες της Basket League. Η ομάδα του Μεσολογγίου πήρε την άνοδο στην Α1, σε μια περίοδο που συζητιούνται και ψηφίζονται από τον ΕΣΑΚΕ διάφορα κριτήρια, όπως η χωρητικότητα του γηπέδου (1.200+ θέσεις), το μπάτζετ (800.000€), η κεντρική διαχείριση, η εγγυητική (60.000€ + 140.000€), η εξόφληση υποχρεώσεων προς παίκτες από την προηγούμενη χρονιά και πολλά άλλα ακόμα.

Ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναφέρει χαρακτηριστικά για όσα βλέπει: «Καταλαβαίνω ότι θέλουν να βοηθήσουν το άθλημα, το οποίο αυτή τη στιγμή, πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. Είχαμε πραγματάκια και συμβάντα που δεν μας πήγαιναν μπροστά. Το βασικό, νομίζω, είναι ότι δεν έχουμε πια ένα ελκυστικό προϊόν. Κάνουν, λοιπόν, κάποιες προσπάθειες, το πρωτάθλημα, η “βιτρίνα” υποτίθεται της Ελλάδας, να έχει καλύτερη εικόνα, καλύτερα παιχνίδια, πιο φερέγγυες ομάδες… Το καταλαβαίνω, γιατί κάθε χρόνο το μπάσκετ πήγαινε και λίγο πίσω. Τώρα, πώς θα γίνει; Το θεωρώ λίγο τραβηγμένο ότι πάνω στον κορονοϊό κάνουμε τόσα, αλλά είναι κι η ασφαλιστική τους δικλείδα, γιατί ό,τι έκαναν τόσα χρόνια, δεν πήγαινε καλά. Ίσως χρειαζόταν και μια τομή. Μακάρι να πετύχει και να το σκεφτούν καλά».

Σε όσα επισημαίνει, ο 55χρονος κόουτς προσθέτει και έναν δεύτερο παράγοντα. Αυτόν της απουσίας του Ολυμπιακού από την μεγάλη κατηγορία. «Το άλλο brand name (Ολυμπιακός) ξέχωρα από το ότι τα παιδάκια παίζουν (στην Α2), πρέπει να γυρίσει στην Basket League, για να κάνει ξανά και πιο ελκυστικό το προϊόν. Έχουν βαλθεί εκεί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να μας τρελάνουν όλους! Όχι τους μπασκετικούς, αλλά και τους υπόλοιπους που θέλουν να δουν λίγο μπάσκετ. Τον απλό φίλαθλο. Άσχετα που εμείς κάνουμε μια δουλειά, και κάποιον τον συμφέρει, κάποιον άλλον όχι. Ο άλλος θέλει να δει και αυτό το παιχνίδι, εμείς, όσοι κάτσαμε και είδαμε την Euroleague που έπαιξαν δύο φορές μεταξύ τους. Εμείς, ως φίλαθλοι, έχουμε “χάσει” το να τους βλέπουμε να παίζουν 10 φορές το χρόνο. Με τα κουσούρια τους, με τις γκρίνιες τους, με τα παράπονά τους. Εγώ, ο φίλαθλος, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στον ΕΣΑΚΕ, στην ΕΟΚ, με τους διαιτητές, με τους οπαδούς, θέλω να βλέπω 10 φορές το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός! Αυτό, δυστυχώς, μας το “πήραν”».

Η απουσία των «ερυθρόλευκων» από την φετινή Basket League, έφερε και μείωση στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα της επαρχίας. Ο Ντίνος Καλαμπάκος δίνει κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι συνέβη στο Μεσολόγγι, όταν η ομάδα του υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό Β’ – ούτε καν την ανδρική ομάδα – για αγώνα της Α2.

«Εδώ ήρθε ο Ολυμπιακός και στην πόλη έγινε πανζουρλισμός! Ήρθε ο Ολυμπιακός κι έβλεπαν άλλα πράγματα! Και πόλεις που έχουν δίψα, τώρα, έτσι; Ερχόταν ο Ολυμπιακός και κάτι ήταν. Όταν ήταν να έρθουν να παίξουν με εμάς, όλη την εβδομάδα γινόταν… πόλεμος! Γλέντια με Ολυμπιακούς, με Μεσολογγίτες, με Ολυμπιακούς Μεσολογγίτες, γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος! Είναι δυνατόν να λείπει αυτό το νταβαντούρι από την Α1; Είναι δυνατόν, εγώ που είμαι φίλαθλος, να μην μπορώ να δω 8 φορές το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Στα Κύπελλα, στα πρωταθλήματα, στην Euroleague, σε οτιδήποτε. Θέλω να το ευχαριστιέμαι! Πολύ απλά στο λέω, ο καθένας μπορεί να έχει τις δικαιολογίες και τους λόγους του. Εγώ που είμαι φίλαθλος, τι φταίω; Αφήστε με να δω μπασκετάκι!».

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ, ήρθε και μια είδηση να ταράξει τα… νερά. Ο Κωστής Ζομπανάκης, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ρεθύμνουαποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα. Αυτό ήταν κάτι που εξέπληξε τον παλαίμαχο παίκτη του Παγκρατίου και του Παναθηναϊκού. «Με ξάφνιασε, γιατί έχω μια καλή σχέση, αλλά και μια άριστη εικόνα για τον Κωστή (Ζομπανάκη). Για να φτάσει ο Κωστής, που αγαπάει το άθλημα – και το έχει πληρώσει κιόλας – να είναι τόσο απογοητευμένος, μού έκανε τεράστια εντύπωση! Είναι από τους ανθρώπους που είναι ωραίοι, υπερασπίζονται πολύ, πληρώνουν αυτό που κάνουν, είναι μπροστάρηδες, έχει κοινωνικά παντοπωλεία, κάνει πράγματα στην πόλη του, το Ρέθυμνο. Είναι ένας τύπος που προσφέρει ποικιλοτρόπως σε όλα. Είναι κακό να χάνονται αυτοί οι άνθρωποι», λέει κι εκφράζει την επιθυμία «Ελπίζω να κάνει πίσω, γιατί τον καθοδηγεί και λίγο η μέρα του και η τρέλα του. Ελπίζω να κάνει πίσω και να προστατέψει και αυτό το έργο τόσων χρόνων που έχει φτιάξει κι έχει πληρώσει».

Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, επικρατεί αβεβαιότητα. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό. Κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν αγώνες και αν αυτοί θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ντίνος Καλαμπάκος προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του… «Πες ότι η Α1 είναι και στην τηλεόραση και κάποιος μπορεί να τη δει εκεί. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα γιατί να γίνουν, αν δεν υπάρχει κόσμος; Αυτό το ρημάδι είναι για να το βλέπει ο κόσμος! Είναι θέαμα, είναι απόλαυση. Είναι σαν να παίζεις θέατρο και να μην υπάρχει άνθρωπος. Γιατί να παίξεις; Στην Α2 είναι πιο σκληρό και θεαματικό το πρωτάθλημα. Παίζουν λίγο μικρότεροι, πολλοί Έλληνες, δεν υπάρχουν ξένοι, είναι μεγαλύτερη η κόντρα, οποιοσδήποτε μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε.

Πρέπει να βρουν μια άκρη, όταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Δεν έχει νόημα για τον παίκτη αλλιώς. Είναι θλιβερό να μπει στο γήπεδο, για να παίξει “φιλικό”, γιατί έτσι θα συμπεριφερθεί. Ο κόσμος σε τσιτώνει, σε διεγείρει και σε κάνει να παίζεις καλύτερα. Το λέω αυτό, γιατί στις  μικρότερες κατηγορίες δεν υπάρχουν τηλεοπτικά συμβόλαια, που σε αναγκάζουν να παίξεις. Ας βρουν μια άκρη για την Α2. Ας ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Αύγουστο και να παίζουμε Τετάρτη – Σάββατο, γιατί άμα ξεκινήσει πάλι ο κορονοϊός, μπορεί να είναι κάτι άλλο… Ή ας περιμένουν μέχρι να πάρουμε το “οκ”, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Ας ξεκινήσει Νοέμβριο. Για την Α2 λέω πάντα, που δεν υπάρχουν συμβόλαια και άλλα».

Ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη εύχεται κάποια στιγμή να δει και τους αγώνες της Α2 στην τηλεόραση ξανά. «Κάποια στιγμή η ΕΡΤ το είχε κάνει. Νομίζω η απόφαση ανήκει στην ΕΟΚ. Θα μπορούσε η ΕΟΚ, που αυτή τη στιγμή η Α2 είναι το ποιοτικότερό της πρωτάθλημα στην Ελλάδα, από άποψη ενδιαφέροντος, να το κυνηγήσει. Θα το δούμε. Από ότι έμαθα, πέρυσι, λόγω του Ολυμπιακού, απαγόρευσε και το livestreaming σε διάφορα κανάλια που το έκαναν. Μετά από την 4η-5η αγωνιστική τους απαγόρευσε να δείχνουν αγώνες απευθείας. Θα μπορούσε να το κάνει. Δεν είναι σαν την Α1, που είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, μισός Προμηθέας και ένα τέταρτο Περιστέρι και μετά τίποτα άλλο. Στην Α2, ο 2ος χάνει από τον 10ο εύκολα, ο 12ος νικάει τον 1ο στην έδρα του πάλι εύκολα. Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον τα παιχνίδια της Α2».

Μάσα Φασούλα: «Άδικο και καταστροφικό για το μπάσκετ γυναικών, παραιτούμαι»

Η Μάσα Φασούλα που είναι μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων γυναικών στην ΕΟΚ, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή της για τις αποφάσεις της ΕΟΚ αναφορικά με το γυναικείο μπάσκετ.

Η ΕΟΚ από την μεριά της προχώρησε σε διάφορες αποφάσεις σχετικά με τις εθνικές κατηγορίες στο μπάσκετ των ανδρών όπως και στα πρωταθλήματα των γυναικών. Κίνηση που ανάγκασε την Μάσα Φασούλα, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων γυναικών στην ομοσπονδία, να τοποθετηθεί για το θέμα και να υποστηρίξει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θέλει να είναι μέλος της και ότι θα δηλώσει παραίτηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε η Μάσα Φασούλα στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη διάβασα ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΚ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ γυναικών. Ως μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας δεν θα μπορούσα ποτέ να συμφωνήσω με μία εισήγηση εντελώς άδικη και καταστροφική για το μπάσκετ γυναικών όσον αφορά τις διαδικασίες ανόδου και τους αριθμούς των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες.

Ουδέποτε ενημερώθηκα, κλήθηκα και πολύ περισσότερο συμμετείχα στη συγκεκριμένη τελευταία σύσκεψη της Επιτροπής πρωταθλημάτων που ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις. Διαχωρίζω τη θέση με όσα ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία, που δεν έχουν καμία απολύτως λογική και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο μπάσκετ γυναικών. Και για αυτό το λόγο θα ακολουθήσει η επίσημη παραίτηση μου από την Επιτροπή πρωταθλημάτων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*