Ούτε τα προσχήματα! Απόπειρα παρέμβασης στην διαδικασία εκλογής προέδρου από το “ΒΗΜΑ”! — Παρατράγουδα … ΠΑΣΟΚ-Μαρινάκη για Καρίπογλου-Άουσβιτς: “Καλά θα κάνει να μας απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια…”

Επιλέγει Αχτσιόγλου – Τσακαλώτο και “κόβει” Παππά – Τζουμάκα

Στην Έφη Αχτσιόγλου και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο σταμάτησαν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δύο, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας δεν θα περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του “Βήματος. Όχι πως δεν το είχαμε καταλάβει,  αλλά όταν ο αναγνώστης, πληρώνει για να αγοράσει, σε αυτή την εποχή, “Τα Νέα” και το “Βήμα” έχει απαιτήσεις να έχει όλους τους πρωταγωνιστές του δράματος και όχι μόνο τους “εκλεκτούς”.

Πηγή: typologies.gr

 

Παρατράγουδα … ΠΑΣΟΚ-Μαρινάκη για Καρίπογλου-Άουσβιτς: “Καλά θα κάνει να μας απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια…”

Απάντηση έδωσε το ΠΑΣΟΚ στην επίθεση που δέχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη με αφορμή ένα σκίτσο που δημοσίευσε στο Facebook ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους», τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Mea culpa από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ

«Ήταν λάθος η ανάρτησή μου για τη συσχέτιση του 16ωρου με το Άουσβιτς» αναφέρει σε νέα του ανάρτηση ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Καρίπογλου μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Σε νέο μήνυμά του στα social media, αναφέρει:

«Ανηρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία. Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη. Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.

Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε είδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία. Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφώτισαν καθόλου. Το αντίθετο. Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία. Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε άρδην σε βάρος των εργαζομένων.

Κατά συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση. Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

Η επίμαχη ανάρτηση

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για την 16ωρη εργασία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου παρουσιάζει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ανάρτηση «κατέβηκε».

Ανάρτηση Καρίπογλου

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και επισημαίνει: «Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.