Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας — Σεβαστούπολη: Φόβοι ρωσικών αρχών για νέα ουκρανική επίθεση — Ρωσία: Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στην Κριμαία μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα

image

Τουλάχιστον δύο ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο..

Τουλάχιστον δύο ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο «Telegram».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ η πόλη έχει τεθεί σε αντιαεροπορικό συναγερμό.

Το βράδυ της 21ης προς 22α Σεπτέμβρη σε ολόκληρη την Κριμαία οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 19 drones, που σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όλα καταρρίφθηκαν.

Από την άλλη, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυραύλων στο τμήμα της περιφέρειας του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. Ο Ρομάν Παντούν, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Κουράκοβο, είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η πόλη δέχθηκε δύο ρωσικά πλήγματα, έπειτα από τα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Το Κουράκοβο βρίσκεται κοντά στη Μάρινκα, πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά σφυροκοπείται επί μήνες από τους Ρώσους.

Το Ντονέτσκ παραμένει και πάλι στο επίκεντρο των μαχών. Η Ουκρανία εξαπέλυσε χθες πολλές επιθέσεις στην περιοχή, ασκώντας πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο, όπως δήλωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής, που έκαναν επίσης λόγο για «χαώδεις» βομβαρδισμούς στο Μπαχμούτ.

«Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός προχώρησε σε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση του Λιμάν, πραγματοποίησε αναγνωρίσεις μέσω μάχης σε πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή», δήλωσε ο διοικητής του υπό ρωσική κατοχή Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν.

Το Λιμάν είναι πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντονέτσκ, πόλεις υπό ρωσικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι ουκρανικές δυνάμεις «περιορίστηκαν μερικώς από πυρά πυροβολικού, απωθήθηκαν μερικώς… η πολεμική αεροπορία στρατού είχε επίσης εμπλοκή».

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ κατήγγειλε χθες ότι η Ρωσία ξεκίνησε και πάλι την «ενεργειακή της τρομοκρατία» εξαπολύοντας επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

 

Σεβαστούπολη: Φόβοι ρωσικών αρχών για νέα ουκρανική επίθεσηΣεβαστούπολη: Φόβοι ρωσικών αρχών για νέα ουκρανική επίθεση

Ο διορισθείς από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, προειδοποίησε σήμερα για την πιθανότητα νέας ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης έπειτα από αυτήν που εξαπέλυσαν χθες οι ουκρανικές δυνάμεις στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην πόλη.

“Προσοχή, κίνδυνος πυραύλων! Κίνδυνος πυραύλων!”, ανέφερε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. “Κλείστε καλά τα παράθυρά σας και μην τα πλησιάζετε”, σημείωνε, ζητώντας από αυτούς που βρίσκονται σε αυτοκίνητα και δημόσια μέσα μεταφοράς να πάνε σε καταφύγια.

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι “πέρασε ο κίνδυνος”.

Ο Ραζβοζάγεφ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι “θραύσματα” πυραύλου έπεσαν στα περίχωρα της Σεβαστούπολης.

Το Κίεβο ανέλαβε χθες την ευθύνη για “επιτυχημένο πλήγμα” στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία από το 2014 Κριμαία, καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να επεκτείνει τη μάχη στην στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.

Σήμερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ή τραυμάτισε “υψηλόβαθμους διοικητές” του ρωσικού στόλου με το χθεσινό πλήγμα του στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη.

“Λεπτομέρειες για την επίθεση θα αποκαλυφθούν το ταχύτερο δυνατό και το αποτέλεσμά της είναι δεκάδες νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των κατοχικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων διοικητών του στόλου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ουκρανικός στρατός.

Επίσης διευκρινίζει ότι η επίθεση έγινε “στη διάρκεια συνόδου διοικητών του ρωσικού ναυτικού”.

 

Η Κριμαία δέχθηκε μια «πρωτοφανή» κυβερνοεπίθεση, λίγες ώρες μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατά την οποία σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιωτικός.

«Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση κατά παρόχων του διαδικτύου στην Κριμαία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των διακοπών του διαδικτύου στη χερσόνησο», δήλωσε στο Telegram ο Όλεγκ Κριουτσκό, σύμβουλος του ηγέτη που εγκατέστησε η Ρωσία στη χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν η κυβερνοεπίθεση αυτή συνδέεται άμεσα με τα πλήγματα.

Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπληξε σήμερα (22/09) το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο Telegram.

Ο Ραζνοζάγεφ δήλωσε ότι είναι πιθανό και δεύτερο πλήγμα και κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*