Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα — ΗΠΑ: Μεταφέρουν βρεφικό γάλα με στρατιωτικά αεροπλάνα για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις

Ουκρανία: Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν το ρωσικό στρατό

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και κατέστρεψαν φορτίο με όπλα που προμήθευε η Δύση την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μόσχα – Η Μόσχα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θεωρεί «νόμιμους στόχους» τα φορτία όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα

Μεγάλο πλήγμα σε φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα, τα οποία είχαν σταλεί στην Ουκρανία, κατάφερε με πυραύλους η Ρωσία.

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Telegram, θαλάσσιοι πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες για μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς.

Η επίθεση έγινε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μαλίν στην περιοχή Ζιτόμιρ.

Η Ρωσία πραγματοποίησε την επίθεση από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για τη ρωσική επίθεση, αλλά όπως είναι φυσικό υπάρχει παγκόσμια ανησυχία, καθώς η απειλή για την εξάπλωση του πολέμου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, ειδικά μετά από τέτοια χτυπήματα.

Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θεωρεί «νόμιμους στόχους» τα φορτία όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ και τους Δυτικούς συμμάχους.

 

ΗΠΑ: Μεταφέρουν βρεφικό γάλα με στρατιωτικά αεροπλάνα για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις132 παλέτες με βρεφικό γάλα μεταφέρονται με C-17 από την Γερμανία στις ΗΠΑ

132 παλέτες με βρεφικό γάλα μεταφέρονται με C-17 από την Γερμανία στις ΗΠΑ 

Το πρώτο φορτίο βρεφικού γάλακτος έφτασε στις ΗΠΑ με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος από την Ευρώπη. Παραμένουν μεγάλες οι ελλείψεις.

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε το πρώτο φορτίο βρεφικού γάλακτος από την Ευρώπη, προκειμένου οι ΗΠΑ να βοηθηθούν στη σημαντική έλλειψη που αντιμετωπίζουν.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χθες, Κυριακή, στην Ιντιανάπολις, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί και η πραγματοποίηση μιας δεύτερης πτήσης.

Η ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου από την παρασκευάστρια εταιρία Abbott Laboratories και το κλείσιμο της εργοστασιακής μονάδας της στην πόλη Στέρτζις του Μίσιγκαν, στη διάρκεια μιας έρευνας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες ελλείψεις βρεφικού γάλακτος στην πρόσφατη ιστορία για τις αμερικανικές οικογένειες.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει 1,5 εκατ. συσκευασίες ειδικού βρεφικού γάλακτος της Nestle

“Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση το μόνο βήμα που πρέπει να γίνει. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου, προκειμένου να εντοπίσουμε την κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για την αύξηση της τροφοδοσίας,” δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ, ο οποίος υποδέχτηκε το αεροσκάφος μετά από την προσγείωσή του.

Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ με το πλήρωμα του C-17
Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ με το πλήρωμα του C-17 

Αυτό το βρεφικό γάλα είναι για ένα πολύ, πολύ μικρό ποσοστό παιδιών. Περίπου 17.000 παιδιά στις ΗΠΑ θα επωφεληθούν βασικά από αυτό το βρεφικό γάλα,” είπε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να εφοδιάσει τα άδεια ράφια με 1,5 εκατομμύριο συσκευασίες ειδικού βρεφικού γάλακτος της Nestle. Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, την ειδική νομοθεσία του Ψυχρού Πολέμου (Defense Production Act), προκειμένου να βοηθήσει στην αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων βρεφικού γάλακτος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι μία δεύτερη πτήση που μεταφέρει βρεφικό γάλα θα αναχωρήσει από την αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τόσο στην Abbott, όσο και σε μία δεύτερη εταιρία την Reckitt, έχουν δοθεί άδειες κατά προτεραιότητα για προμήθειες πρώτων υλών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εφαρμογή της ειδικής νομοθεσίας που αναφέρεται παραπάνω.

Η Nestle ανακοίνωσε επίσης ότι και άλλα φορτία αναμένεται ότι θα φτάσουν στις επόμενες ημέρες.

Βρεφικό γάλα της Nestlé
Βρεφικό γάλα της Nestlé  

Το στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποίησε περονοφόρα οχήματα, προκειμένου να ξεφορτώσει τις παλέτες με τις συσκευασμένες κούτες βρεφικού γάλακτος από το αεροσκάφος στην Ιντιανάπολις σε φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς τα κέντρα διανομής. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 35 τόνοι ειδικού βρεφικού γάλακτος που καλύπτουν τις ανάγκες για 500.000 μπιμπερό, μεταφέρθηκαν με την πτήση.

Τον Ιούνιο ανοίγει το εργοστάσιο της Abbott

Η Abbott είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής βρεφικού γάλακτος σε σκόνη στις ΗΠΑ, ενώ έκλεισε το εργοστάσιο της στο Μίσιγκαν έπειτα από αναφορές για μόλυνση από βακτήρια σε τέσσερα βρέφη. Η εξέλιξη αυτή επιδείνωσε την κατάσταση της έλλειψης μεταξύ πολλών παρασκευαστών βρεφικού γάλακτος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ το πρόβλημα άρχισε με ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο εκτελεστικός σύμβουλος της Abbott Ρόμπερτ Φορντ ζήτησε χθες συγγνώμη για τις ελλείψεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί, προσθέτοντας ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, αλλά και ότι θα απαιτηθούν έξι με οκτώ εβδομάδες για να φτάσουν τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων.

Παλέτες με βρεφικό γάλα από την Ευρώπη
Παλέτες με βρεφικό γάλα από την Ευρώπη 

“Ζητάμε συγγνώμη από την κάθε οικογένεια που την απογοητεύσαμε από την εκούσια ανάκληση των προϊόντων μας, που επιδείνωσε την κατάσταση έλλειψης του βρεφικού γάλακτος στη χώρα μας,” έγραψε ο ίδιος σε ένα σχόλιο του στην εφημερίδα “The Washington Post.”

Ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να προλάβει μία αύξηση της τιμής του βρεφικού γάλακτος.

“Αυτή η εντολή για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσει στη λήψη σκληρών μέτρων κατά οποιουδήποτε εμπόρου που θα επιδιώξει να επωφεληθεί από την κρίση, αυξάνοντας τις τιμές σε αυτό το βασικό αγαθό,” ανέφερε ο Άνταμς σε ανακοίνωσή του.