“Οσμή” νέου σκανδάλου με “μαϊμού” πιστοποιητικά: Πολίτες που δεν έχουν… – “Πράξε όπως θες”…Στα “κάγκελα” με Μητσοτάκη ο Αναστασιάδης για Στυλιανίδη

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για πυροσβέστες και διασώστες  | Atlantea

“Οσμή” νέου σκανδάλου με “μαϊμού” πιστοποιητικά: Πολίτες που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έλαβαν βεβαίωση αρνητικού rapid test

Μετά το σκάνδαλο με τους “μαϊμού” εμβολιασμούς στο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας, μία νέα καταγγελία φέρνει στο φως το documentonews.gr και η Αντιγόνη Μιχοπούλου αυτή τη φορά για “μούφα” βεβαιώσεις αρνητικών τεστ από το Νοσοκομείο Σαντορίνης σε πολίτες που φαίνεται να μην έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο νοσοκομείο.

Την καταγγελία έκανε γιατρός του Νοσοκομείου Σαντορίνης, η οποία με επιστολής της στις 3 Αυγούστου ενημερώνει την διοίκηση του νοσοκομείου οτι έχει διαπιστώσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ πολιτών που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα δείγματα τους στο μικροβιολογικό του τμήμα.

Στην ίδια επιστολή η γιατρός διευκρινίζει οτι στις βεβαιώσεις – που είναι σε έγγραφο με το λογότυπό του νοσοκομείου – αναγράφεται οτι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο δειγματοληψίες γίνονται καθημερινά μόνο έως τις 15:00.

Να σημειωθεί ότι μαζί με την επιστολή της η γιατρός έστειλε και βεβαιώσεις αρνητικών τεστ και εξηγεί οτι οι βεβαιώσεις στους ενδιαφερόμενους έχουν σταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο ενώ η ώρα αποστολή τους είναι στη μια τα ξημερώματα.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όπως η ίδια εξηγεί, όταν ένα από τα πρόσωπα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείου.

Η γιατρός ζητάει από τις 3 Αυγούστου από τους επικεφαλής του νοσοκομείου να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες και να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας στο doumentonews.gr η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας κυρία Βαλεντίνη Δημητρίου επιβεβαιώνει και εξηγεί ότι «Το σωματείο έχει λάβει γνώση του περιστατικού, γνωρίζουμε οτι είναι ενήμερη και η διοίκησή του και η διοίκηση της (ΑΕΜΥ) και έχει ενημερωθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας η οποία απέστειλε κλιμάκιο στο νοσοκομείο και διενεργήθηκε ΕΔΕ σε υπαλλήλους του νοσοκομείου. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη και περιμένουμε το πόρισμα».

 

“Πράξε όπως θες”…Στα “κάγκελα” με Μητσοτάκη ο Αναστασιάδης για την υπουργοποίηση ΣτυλιανίδηΕπικοινωνία Αναστασιάδης – Μητσοτάκη για την επίσκεψη του Μισέλ στη  Λευκωσία – VickyPedia

“Βράζει” σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του hellajournal.com του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το φιάσκο με την παρ’ολίγον υπουργοποίηση του Ευ.Αποστολάκη, να ορίσει Υπουργό Πολιτικής Προστασίας τον πρώην Επίτροπο της Κύπρου Χρήστο Στυλιανίδη.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του γνωστού δημοσιογράφου, την εισήγηση για την υπουργοποίηση του Χρ.Στυλιανίδη έκανε ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος φέρεται να …”προορίζει” τον κ. Στυλιανίδη, που διετέλεσε Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από το 2014 έως το 2019, για την Προεδρία της Κύπρου!

Όπως σημειώνει, η απόφαση Μητσοτάκη αναμένεται να πυροδοτήσει “υπόγεια” σύγκρουση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς ο Ν.Αναστασιάδης, που τον επέλεξε για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, θεωρεί ότι ο πρώην συνεργάτης του τον πρόδωσε.

Φέρεται δε να πνέει τα μένεα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ενώ γνώριζε όλο το παρασκήνιο, διόρισε τον κ. Στυλιανίδη και μάλιστα σημειώνει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για την επιλογή του να διορίσει τον Χρ.Στυλιανίδη, η απάντηση του Κύπριου Προέδρου στην ερώτηση αν έχει κάποια ένσταση ήταν ένα ξερό “πράξε όπως θες“.

Ξερές ήταν και οι ευχές του Νίκου Αναστασιάδη στον νέο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, όταν ανακοινώθηκε ο διορισμός του, αφού σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε τυπικά:

“Kαλή επιτυχία στον Χρήστο Στυλιανίδη @StylianidesEu, στα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής Κυβέρνησης”.