Οργισμένος πολίτης ζωντανά στον ΣΚΑΪ: «Μας κυβερνούν αλήτες και ανεύθυνοι σε όλα τους»! video – “Κάψανε ένα νομό με μηδέν μποφόρ! Όχι δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα, εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα στην Εύβοια” (ηχητ.)

Οργισμένος πολίτης ζωντανά στον ΣΚΑΪ: «Μας κυβερνούν αλήτες και ανεύθυνοι σε όλα τους»! video

Ξέσπασε κατά των κυβερνώντων σε απευθείας σύνδεση μέσω του ΣΚΑΪ. Αμηχανία από τη δημοσιογράφο και τους παρουσιαστές.

Το κύμα οργής του κόσμου εναντίον της πολιτικής ηγεσίας της χώρας εξαιτίας της ολιγωρίας και της έλλειψης προετοιμασίας που επέδειξε με τις φωτιές ολοένα και φουντώνει.

Σήμερα το πρωί, ένας πολίτης, σε ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΪ ξέσπασε εναντίον της κυβέρνησης που «έριξε λευκή πετσέτα» για την κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε τη χώρα, όπως φανέρωσε και στο διάγγελμά του χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μας κυβερνούν αλήτες και ανεύθυνοι σε όλα τους» δήλωσε ο πολίτης με την δημοσιογράφο εμφανώς αμήχανη να σπεύδει να τονίσει ότι είναι η οργή του κόσμου.

Ο πολίτης τότε, της επεσήμανε ότι «δεν είναι οργή, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση σε αυτό το ελληνικό κράτος. Καμία. Και λυπάμαι και απογοητεύομαι που το λέω».

Οι παρουσιαστές της εκπομπής τόνισαν ότι κάποια στιγμή θα αποδοθούν οι ευθύνες της Πολιτείας, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ο αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής, που κάηκε η πρώτη κατοικία του, τόνισε ότι ενώ λένε στους ανθρώπους να κατευθυνθούν προς Κάλαμο ή Ωρωπό, χωρίς να υπάρχει κάποια υποδομή ή οργάνωση.

«Αυτός ο κόσμος που θα πάει να μείνει;» αναρωτήθηκε ο κάτοικος σε απόγνωση.

Δείτε το βίντεο

«Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια» δήλωσε Στο Κόκκινο και τη Μαρία Θανασούλια ο ξενοδόχος από τη Λίμνη Ευβοίας, Γιώργος Μπλουκίδης.

Είχε μιλήσει στο 105,5 Στο Κόκκινο πριν από μερικές ημέρες, την ώρα που μαζί με άλλους κατοίκους προσπαθούσε να σταματήσει την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Λίγες ώρες αργότερα βοηθούσε στην κατάσβεση στις Ροβιές. Την επόμενη μέρα, έφτιαχνε μαζί με άλλους αντιπυρική ζώνη στις Κεχριές. Τότε ανησυχούσε για την περιοχή και για την περιουσία του. Το Σάββατο 7 Αυγούστου, μιλήσαμε και πάλι μαζί του. Όμως τώρα, η μονάδα αγροτουρισμού του έχει καεί, ενώ εικόνες από την από θαλάσσης εκκένωση της φλεγόμενης Λίμνης Ευβοίας, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

«Δεν έχουν σχέδιο επιχειρησιακό. Έχουν μόνο σχέδιο εκκένωσης. Το ξενοδοχείο μου κάηκε ολοσχερώς. Καταστράφηκε. Είναι για κατεδάφιση» είπε με απελπισία, ενώ κατέδειξε την ανυπαρξία σχεδιασμού λέγοντας πως «το επιτελείο που έχει έρθει εδώ, ήρθε με αποστολή να κάψει το νησί και τα έχει καταφέρει μία χαρά. Αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε αγέλη με λυκόπουλα. Πρέπει να καθαιρεθούν άμεσα. Είναι επικίνδυνοι. Δεν άκουσαν καν τον περιφερειάρχη που ζήτησε να προφυλαχθεί η είσοδος της ρεματιάς για να μην φτάσει η φωτιά στη Λίμνη. Παραμερίστηκε ο δήμαρχος, παραμερίστηκε ο περιφερειάρχης, παραμερίστηκαν όλοι κι ανέλαβαν κάποιοι οι οποίοι γυρνούν με κάτι μπλε φωτάκια γύρω γύρω».

Οι κάτοικοι πήραν στα χέρια τους την πυρόσβεση
Τα λόγια του ήρθαν να συμπληρώσουν μία σειρά από καταγγελίες για ολιγωρία και έλλειψη ενίσχυσης των επιχειρήσεων από εναέρια μέσα. «Χθες δεν επιχείρησε κανένα μέσο. Από τις ειδήσεις έλεγαν πως επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και εμείς βλέπαμε πως δεν επιχειρεί κανένα. Ένα Σινούκ με ένα καλάθι έριχνε ανά δίωρο μία καλαθιά νερό σε ένα μέτωπο 100 χιλιομέτρων» είπε χαρακτηριστικά. «Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν, αλλά ό,τι εκκένωσαν κάηκε. Απέκλεισαν τους ρετσινάδες και τους μελισσοκόμους που γνωρίζουν τον τόπο και γνωρίζουν από πού θα μπορούσε να αναχαιτιστεί η φωτιά. Ήρθαν πυροσβεστικά από αλλού και οι πυροσβέστες δεν είχαν καν πληροφορίες από τους ασυρμάτους για το πού βρίσκονται οι κρουνοί. Τους παίρναμε εμείς με τα μηχανάκια και τους πηγαίναμε στους κρουνούς να γεμίσουν τα πυροσβεστικά τους. Έφτασαν σε σημείο οι άνθρωποι των χωριών να κατεβάζουν με το ζόρι τους οδηγούς των πυροσβεστικών για να αναλάβουν οι ίδιοι την πυρόσβεση» δήλωσε αγανακτισμένος.

Παράλληλα, κάλεσε κάποιον υπεύθυνο της πυροσβεστικής να βγει έστω σε ένα φιλοκυβερνητικό μέσο να εξηγήσει βάσει ποιου σχεδίου επιχείρησε στην Εύβοια, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «οι επόμενες γενιές πυροσβεστών θα πρέπει να διδάσκονται από αυτή την ιστορία, το πώς μπορείς να κάψεις έναν νομό, με μηδέν μποφόρ».

Ο κύριος Μπλουκίδης μίλησε όμως και για την επόμενη ημέρα. «Είκοσι χιλιάδες υπογραφές θα μαζευτούν για τις αγωγές που θα γίνουν και για τις εισαγγελικές παραγγελίες τις επόμενες ημέρες. Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια».

Τέλος, διαπιστώνει πως «στην Εύβοια δεν υπάρχει πλέον καμία πλουτοπαραγωγική πηγή που να έχει μείνει όρθια. Ο νομός αυτός πρέπει να εγκαταλειφθεί. Δεν έχουμε πλέον αντικείμενο εργασιών. Ο νομός είναι «καψάλι». Το μόνο αντικείμενο εργασιών που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η ξύλευση. Εκατομμύρια τόνοι πεύκου θα ξυλευτούν από εδώ, νόμιμα και παράνομα. Χρειάζεται ένας επαναπροσδιορισμός του παραγωγικού μοντέλου της Εύβοιας. Το νέο σχέδιο οι πολίτες θα το εκπονήσουμε. Εμείς θα αποφασίσουμε σε λαϊκές συνελεύσεις που οργανώνουμε αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από αυτόν τον τόπο. Εμείς θα αποφασίσουμε. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλον. Εμείς θα επιβάλλουμε τους όρους. Δεν γίνεται, πρέπει να αυτοοργανωθούμε», είπε χαρακτηριστικά.