Οργή στην οικογένεια Φύσσα για την αποφυλάκιση Πατέλη: «Οι δράστες δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές» — Ελλάδα: Το ακριβότερο ρεύμα χονδρικής στην Ευρώπη

Δεκτή κατά πλειοψηφία έκανε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης του Πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Γιώργου Πατέλη γνωστού και ως «ό,τι κινείται σφάζεται», ο οποίος δούλευε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων, προκαλώντας την οργή της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,

Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Όταν άλλοι κρατούμενοι με άλλα εθνολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά ζητούν την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της…».

Όλη η δήλωση:

«Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας.

Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της σημερινής δικασίμου, θεώρησε, κατά πλειοψηφία, πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, παραβλέποντας ουσιαστικά την επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι πρωτοδίκως ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες [18 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης]. Όταν άλλοι κρατούμενοι με άλλα εθνολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά ζητούν την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, ακόμα και κατά παράβαση ενίοτε των προϋποθέσεων του νόμου. Εν προκειμένω λοιπόν αναρωτιόμαστε τι εννοούσε ο εισαγγελέας της έδρας ισχυριζόμενος ότι : «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών», σκεπτικό το οποίο υιοθετήθηκε και από το δικαστήριο. Προφανώς , για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου»

Η πλευρά του Πατέλη επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις. Κατά την πρότασή του ο εισαγγελέας που πρότεινε την αποφυλάκισή του, είπε πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για«υποδειγματικό κρατούμενο».

Το δικαστήριο του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα μέχρι την έκδοση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο ίδιος ήταν υπεύθυνος και για εκπαιδεύσεις των ταγμάτων εφόδου, όπως αυτή που έγινε στον ποταμό Νέδα στην οποία συμμετείχε και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, Ουρανία Κουζέλη, προέδρευε επίσης και στην συζήτηση των αιτήσεων αποφυλάκισης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου και του στελέχους της οργάνωσης Νικόλαου Αποστόλου και είχε ψηφίσει να γίνουν δεκτές.

Έναν χρόνο μετά

Το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να αποφυλακιστεί ένα χρόνο μετά την καταδίκη του.

Ο Γιώργος Πατέλης μαζί με την προφυλάκιση έχει εκτίσει 2 χρόνια 1 μηνα και 20 ημέρες πραγματικής ποινής ενώ έχει κάνει 432 μεροκάματα μέσα στη φυλακή.

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκε σήμερα και κατέθεσε υπέρ του, η αδελφή του.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, Ουρανία Κουζέλη, προέδρευε επίσης και στην συζήτηση των αιτήσεων αποφυλάκισης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου και του στελέχους της οργάνωσης Νικόλαου Αποστόλου και είχε ψηφίσει να γίνουν δεκτές.

 

Αρνητικό ρεκόρ – «ηλεκτροσόκ» για την Ελλάδα: Το ακριβότερο ρεύμα χονδρικής στην Ευρώπη

Αρνητικό ρεκόρ – «ηλεκτροσόκ» για την Ελλάδα: Το ακριβότερο ρεύμα χονδρικής στην Ευρώπη

Για δεύτερη φορά φέτος η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στην αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική, η οποία σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ και φτάνει τα 253 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί ξανά τον Ιούλιο.

Η Ελλάδα κατέγραψε λοιπόν την υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα εμφάνισε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξησή της σε μια μέρα, κατά 8.5%.

Όπως προκύπτει συν τοις άλλοις το Χρηματιστήριο Ενέργειας, αύριο Τρίτη 19 Οκτωβρίου, η μέγιστη τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας θα βρεθεί στα 344 ευρώ και η ελάχιστη στα 188 ευρώ.

Η τρελή κούρσα των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας έχει πλέον άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη των τελικών καταναλωτών, νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων, καθώς από τον Ιούλιο για τους περισσότερους εναλλακτικούς παρόχους και από τον Αύγουστο για τη ΔΕΗ, οι αυξήσεις στη χονδρική μετακυλίονται στο σύνολό τους στους τελικούς καταναλωτές, μέσω της ενεργοποίησης των λεγόμενων ρητρών αναπροσαρμογής.

Για το λόγο αυτό τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, η χρέωση της ΔΕΗ για την κατανάλωση ενέργειας της πλειονότητας των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται με το τιμολόγιο Γ1 από τη χαμηλή τάση, αυξήθηκε κατά 77.4%(!), αύξηση που μετριάστηκε με τα κρατικά μέτρα στήριξης (κρατική επιδότηση 9 ευρώ συν έκπτωση της ΔΕΗ) στο 39%.