Ομολογία Χαρδαλιά: Μύκονος (και Ίος) είναι ένα βήμα πριν το lockdown μόλις 4 μέρες μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης – Αντώναρος: «Πόθεν έσχες» σημαίνει από που τα έχεις, όχι «πόσα έχεις»

Γι αυτές τις εικόνες εξοργίστηκε ο Χαρδαλιάς - Fimotro

Διασυρμός της κυβερνητικής διαχείρισης από την ομολογία Χαρδαλιά ότι Μύκονος (και Ίος) είναι ένα βήμα πριν το lockdown μόλις 4 μέρες μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης

Μόλις 4 ημέρες μετά την άρση των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης που επιβλήθηκαν στη Μύκονο στις 17 Ιουλίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε σήμερα ότι Μύκονος και Ίος είναι ένα βήμα πριν την επιβολή νέων “τοπικών μέτρων περιορισμού της μεταδοτικότητας”!

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: “Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη Μύκονο και στην Ίο, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στη Μύκονο.

Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικότατους ρυθμούς και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών”.

Την ώρα, δηλαδή, που ο ECDC βάζει στο “πορτοκαλί” το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Κρήτη μαζί με νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων στο “κόκκινο”, αποκαλύπτονται για άλλη μία φορά οι παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, το άνοιγμα του τουρισμού, την ιχνηλάτηση και τους ελέγχους κατά της διασποράς, αφού μερικές μόνο μέρες από την άρση των μέτρων στη Μύκονο, με τις διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση, σε ένα νησί που θεωρείται “ναυαρχίδα” του τουρισμού και όπου ο εμβολιασμός των κατοίκων είναι πάνω κοντά στο 90%, έχει σταθεροποιηθεί, ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποιεί ξανά ότι είναι ένα βήμα πριν το lockdown!

 

Βαριές αιχμές Αντώναρου: «Πόθεν έσχες» σημαίνει από που τα έχεις, όχι «πόσα έχεις»Κοινή δήλωση Σπηλιωτόπουλου-Ζώη-Αντώναρου κατά του ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη-  Κίνηση με νόημα στον χώρο του Κέντρου | Libre

Πολλές αιχμές προς τους πολιτικούς -με συγκεκριμένους αποδέκτες – μεσούσης της υπόθεσης του ψευδούς πόθεν έσχες της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη – περιέχει ένα tweet του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου.

Επισημαίνει πως εδώ και χρόνια το πολιτικό σύστημα προσποιείται πως έχει ξεχάσει τα ελληνικά του αφού «πόθεν έσχες» σημαίνει από πού τα έχεις και όχι τι έχεις.

Προσθέτει μάλιστα πως ο έλεγχος των πηγών του χρήματος είναι αστείος και έτσι «νομιμοποιούνται» αγορές ακινήτων, εταιρικές συμμετοχές και καταθέσεις σε τράπεζες.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

«Εδώ και χρόνια το πολιτικό σύστημα προσποιείται ότι έχει ξεχάσει τα ελληνικά του. Πόθεν έσχες σημαίνει:: ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ. Όχι τι έχεις. Ο έλεγχος των πηγών του χρήματος είναι αστείος. Κι έτσι “νομιμοποιούνται” αγορές ακινήτων, εταιρικές συμμετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες.»