Ολυμπιακός-Ντιναμό Τιφλίδας 20-9: Θρίαμβος στην πρεμιέρα του Champions League * Η Κόνταβεϊτ το σήκωσε στο Κλουζ και προκρίθηκε στο WTA Finals – Το σήκωσε στη Βιέννη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ * Οι κατηγορίες των αθλητών και οι ομοσπονδιακοί για το 2022 στον στίβο *

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Τιφλίδας στο Champions League | 26 Οκτωβρίου 2021

Η πρεμιέρα της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, με τους Πειραιώτες να συντρίβουν με 20-9 στο “Πέτρος Καπαγέρωφ” την Ντιναμό Τιφλίδας με οκτώ γκολ του Γιάννη Φουντούλη.

Ιδανική εκκίνηση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο LEN Champions League, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει σε τρομερή βραδιά τον Γιάννη Φουντούλη που σταμάτησε στα 8 γκολ και να ισοπεδώνει με 20-9 την Ντιναμό Τιφλίδας σε αγώνα για τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους Πειραιώτες και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα, όταν βρήκαν τέσσερα γκολ χωρίς να πάρουν απάντηση, για να τους βρει το πρώτο οκτάλεπτο να προηγούνται με 5-2.

Στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου η διαφορά εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στα πέντε γκολ (8-3), ενώ με τον Γενηδουνιά να είναι άξιος συμπαραστάτης του Φουντούλη επιθετικά, το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου βρήκε τους ερυθρόλευκους να έχουν καθαρίσει ουσιαστικά τη νίκη προηγούμενοι με 13-7.

Με αυτό το αβαντάζ, οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν αγριεμένοι στην τελική ευθεία της αναμέτρησης και όχι απλά διατήρησαν τη διαφορά αλλά έφτασαν και σε θρίαμβο, με το τελικό 20-9 να καθρεφτίζει απόλυτα τη διαφορά των δύο ομάδων στην πισίνα.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-2, 4-3, 7-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μπίγιατς, Γκίλλας, Ράντοβιτς 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 8, Γούβης 1, Μπούσλιε 1, Φιλίποβιτς 3, Μουρίκης 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ρουρουά): Ραζμάντζε, Τκεσχελασβίλι, Νταντβάνι, Ιμναϊσβίλι, Μπιτάντζε 1, Γέλατσα 2, Αντεισβίλι 2, Σάριτς 1, Μεσκί, Μαγκρακβελίντζε, Βάσιτς 3, Ακβλεντιάνι, Σουμπλάντζε.

Η Κόνταβεϊτ το σήκωσε στο Κλουζ και προκρίθηκε στο WTA Finals

Η Ανέτ Κόνταβεϊτ κέρδισε τη Σιμόνα Χάλεπ στον μεγάλο τελικό της Κλουζ-Ναπόκα και πέραν του 4ου τίτλου της μέσα στο 2021, πανηγύρισε και την παρθενική πρόκρισή της στα WTA Finals!

Η φοβερή Εσθονή ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την πολύ δύσκολη δοκιμασία της και έθεσε εκτός τελικών την Ονς Ζαμπέρ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για τη Γουαδαλαχάρα, μόνο αν κατακτούσε δυο συνεχόμενους τίτλους σε Μόσχα και Κλουζ-Ναπόκα.

Αν και στις 19 Οκτωβρίου, οι πιθανότητές της ήταν… ελάχιστες, στις 31 Οκτωβρίου, η 25χρονη έφερε σε πέρας τη δοκιμασία της και με 10 συνεχόμενες νίκες, χάνοντας μόλις ένα set, έγινε η 8η τενίστρια των φετινών WTA Finals.

Τελευταίο της θύμα, η Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα, μπορεί να αγωνίστηκε μπροστά στους συμπατριώτες της και να ήθελε όσο τίποτε άλλο να κατακτήσει τον τίτλο στο Transylvania Open, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει… πέντε games από την αντίπαλό της.

Τρομερή εμφάνιση από την Κόνταβεϊτ, που μέσα σε 71 λεπτά επιβλήθηκε της πρώην Νο1 του κόσμου με 6-2, 6-3 και έφτασε τις 26 νίκες της στο Tour, στις τελευταίες 29 εμφανίσεις της!

Ασύλληπτα ρεκόρ από την 25χρονη, που από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, σε διάστημα δυο μηνών δηλαδή, κατέκτησε τέσσερις τίτλους: Σε Κλίβελαντ, Οστράβα, Μόσχα και Κλουζ-Ναπόκα.

Με αυτόν τον τρόπο, η αθλήτρια του Ντμίτρι Τουρσούνοφ, εξασφάλισε και νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα ανέβει στο Νο8 του κόσμου, στην παρθενική της είσοδο στο Top10!

Erste Bank Open: Το σήκωσε στη Βιέννη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νίκησε 2-0 τον Τιάφο

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ παραμένει άχαστος σε τελικούς μέσα στο 2021. Το απόγευμα της Κυριακής κέρδισε -και- τον Φράνσις Τιάφο στη Βιέννη, κατακτώντας τον 5ο τίτλο του μέσα στη σεζόν, βελτιώνοντας το ρεκόρ τελικών του στο 5-0.

Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Erste Bank Open και 18ος ΑΤΡ τίτλος καριέρας. Μετά από μια ώρα και 36 λεπτά αγώνα, ο “Σάσα” επικράτησε της μεγάλης έκπληξης της διοργάνωσης με 7-5, 6-4 και έφτασε στο πολυπόθητο τρόπαιο.

Αυτήν είναι η 4η φορά που ο Ζβέρεφ στέφεται πρωταθλητής σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500, μετά τους τίτλους που κατέκτησε σε Ουάσιγκτον (2017, 2018) και Ακαπούλκο (2021).

Για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, χρειάστηκε να κερδίσει κατά σειρά, τους: Κραϊνοβιτς, Ντε Μινόρ, Οζέρ Αλιασίμ, Αλκαράθ και Τιάφο. Μόνο οι Ντε Μινόρ και Αλιασίμ κατάφεραν να του αποσπάσουν set.

Αν και ο Αμερικανός φιναλίστ το πάλεψε μέχρι τέλους, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς, από τη στιγμή που ο Ζβέρεφ σέρβιρε με 82%(!) επιτυχία στο 1ο σερβίς του.

Πιο συγκεκριμένα, έπαιξε 46 πόντους (37/46) πίσω από το 1ο σερβίς του και μόλις… 10 πόντους (6/10) πίσω από το 2ο.

Ακόμη ένα masterclass του Γερμανού από τη βασική γραμμή, που πλαισιώθηκε από τις εξαιρετικές επιστροφές του στο 2ο σερβίς του Τιάφο. Ο Νο49 τενίστας του κόσμου κέρδισε 47/81 πόντους πίσω από το σερβίς του, έχοντας 50% επιτυχία πίσω από το 2ο (14/28).

Με 3/9 break points ολοκλήρωσε τον τελικό ο Νο2 του ταμπλό, με τον Τιάφο, αντίστοιχα, να μετράει 1/2.

Παρά την ήττα του στον τελικό της Βιέννης, ο 23χρονος Αμερικανός, την ερχόμενη Δευτέρα θα εξαργυρώσει την εξαιρετική πορεία του στο Erste Bank Open, κερδίζοντας οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (Νο41).

 

Οι κατηγορίες των αθλητών και οι ομοσπονδιακοί για το 2022 στον στίβοΟι κατηγορίες των αθλητών και οι ομοσπονδιακοί για το 2022 στον στίβο

Ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες του σχεδιασμού και οι ομοσπονδιακοί προπονητές στον στίβο.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τις κατηγορίες του σχεδιασμού για το 2022 στους αθλητές, καθώς και τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Έξι δυνατά ονόματα στην πρώτη κατηγορία και συνολικά 75 αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο των κατηγοριών αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου σχεδιασμού, που επικυρώθηκε στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να ενταχθούν σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες χάρη στις παρουσίες τους την χρονιά που πέρασε, τη διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις και τη θέση τους στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στο σχεδιασμό σε σχέση με το 2021 είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αφού την περασμένη χρονιά οι τέσσερις κατηγορίες “φιλοξενούσαν” 46 αθλητές και αθλήτριες.

Στην Γ΄ κατηγορία του σχεδιασμού εντάχθηκαν όσοι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να πετύχουν τις προϋποθέσεις ένταξης σε κάποια από τις κατηγορίες. Την πρόταση έκανε η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού και αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να μην μείνουν έξω σπουδαίοι αθλητές, που χρειάζονται τη στήριξη της Ομοσπονδίας.

Η πρόταση της Επιτροπής Αθλητισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα ενταχθούν στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς έγινε δεκτή ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Το παρών στη συνεδρίαση του συμβουλίου έδωσαν όλα μέλη, εκτός από τον αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Μελαχρινό.

Οι κατηγορίες του σχεδιασμού

πινακαςπινακαςπινακας

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές

ΑΛΜΑΤΑ
Γιώργος Πομάσκι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Μιτς Κρίερ
Παναγιώτης Συμεωνίδης
Φώτης Στεφανή
Μανώλης Καραγιάννης
Δημήτρης Κυτέας
Παναγιώτης Μαρκιανίδης
Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος
Δημήτρης Βασιλικός
Γιώργος Τσούγκος
Μάκης Πάντος
Σάββας Κεφαλίδης
Παύλος Σκορδίλης
Θοδωρής Δόσης
Βενετία Χατζηιωάνου
Αντώνης Μπόλας
Ανδρέας Τσώνης
Δέσποινα Παπαβασιλάκη

ΡΙΨΕΙΣ
Χρήστος Παπαδόπουλος ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Κώστας Παπαμαρκάκης
Γιώργος Μποτσκαριώβ
Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Κώστας Κοροσίδης
Γιώργος Μήλιος
Γιάννης Μπαρλής