Ολυμπιακός: “Δεν έδωσαν καμία απάντηση σε οικονομικής φύσεως ζητήματα” * ΠΑΟΚ: “Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία του Ολυμπιακού” * Αρκούδης: «Οι δικηγόροι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν να απαντήσουν για στοιχεία» * Αστέρας-ΑΕΚ 1-1: Ματς που τα είχε όλα εκτός από νικητή

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι οι νομικοί του ΠΑΟΚ δεν έδωσαν την παραμικρή απάντηση σε οικονομικής φύσεως ζητήματα και στέκονται στην ερώτηση που τους έκανε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα.

Δικαιωμένοι αισθάνονται στον Ολυμπιακό μετά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σε πιθανή πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Οι “ερυθρόλευκοι” υποστήριζαν ότι ουδείς εκ μέρους του ΠΑΟΚ έδωσε απάντηση σε οικονομικής φύσεως ζητήματα.

Ότι οι εκπρόσωποι των εταιρειών Dimera και Belterra δεν παρουσίασαν το παραμικρό έγγραφο που να αντικρούει τα “ερυθρόλευκα” επιχειρήματα σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα που συνδέουν την οικογένεια Σαββίδη, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ Ξάνθη.

Στον Ολυμπιακό στέκονταν στην ερώτηση που έκανε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα, στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ. Αν δηλαδή έκαναν μηνύσεις σχετικά με όσα τους κατηγορούν. Και πως εκείνοι απάντησαν: “Έχουμε χρόνο…”. Η Μαρούπα τους απάντησε, σύμφωνα με τους “ερυθρόλευκους”, πως έπρεπε να τις είχαν ήδη κάνει και να τις παρουσίαζαν σήμερα ενώπιον της επιτροπής.

Άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι πλέον η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καλείται να αποφασίσει για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

ΠΑΟΚ: “Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία του Ολυμπιακού”

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση για όσα συνέβησαν στη σημερινή (16/01) εκδίκαση της υπόθεσης για πιθανή πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης, υποστηρίζοντας πως “κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα”.

Για άγνοια των ανθρώπων του Ολυμπιακού όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει λόγο η θέση των “ασπρόμαυρων” λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης για πιθανή πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως είναι γνωστό τοις πάσι πως η ΠΑΕ ανήκει στην Κυριακή Σαββίδου και τους γιούς του Ιβάν Σαββίδη.

Παράλληλα, οι διοικούντες τον Δικέφαλο υποστηρίζουν πως με βάση τη σημερινή εξέλιξη “κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα”.

“Γέλιο προκάλεσε στον ΠΑΟΚ, η άγνοια των ανθρώπων στον Ολυμπιακό για ένα βασικό θέμα, όπως η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ- τρομάρα τους- και ότι ανήκει στην Κυριακή Σαββίδου και τους γιούς του Ιβάν Σαββίδη, κάτι που φυσικά είναι γνωστό τοις πάσι. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο διοικητικός της ηγέτης και ο πατριάρχης της ασπρόμαυρης οικογένειας, πέραν της δικής του, όσο κι αν θέλουν τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια να παρουσιάσουν τα δικά τους παραμύθια. Μόνο που αυτά πλέον αποδείχτηκαν περίτρανα ότι δεν έχουν δράκο. Σήμερα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα”, αναφέρει η θέση της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

 

Αρκούδης: «Οι δικηγόροι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν να απαντήσουν για στοιχεία»

Αρκούδης: «Οι δικηγόροι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν να απαντήσουν για στοιχεία»

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, σε δηλώσεις του για την συνεδρίαση της υπόθεσης των ΠΑΟΚ – Ξάνθης υποστήριξε πως υπήρχαν δικηγόροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που δεν ήξεραν να απαντήσουν.

Ο Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ και εισηγητής της υπόθεσης, είπε για:

Την συνεδρίαση ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Συμπληρώνοντας όσα είπε ορθά η κα Μαρούπα, εμείς θα θέλαμε κάποια πράγματα από πρόσωπα αλλά δυστυχώς δεν τα είχαμε. Αλλιώς θα ήταν αν είχαμε εδώ για παράδειγμα τον κ. Καλπαζίδη. Στο υπόμνημα θα απαντήσει και θα απαντήσουν ότι θέλουν. Εμείς θέλαμε να θέσουμε ερωτήματα. Θα βοηθούσε πολύ να είναι παρόντες αυτοί οι άνθρωποι. Είχαν κληθεί όλοι. Είναι φυσικά πρόσωπα. Οι δικηγόροι των πλευρών που εμπλέκονται από την μεριά των εταιρειών έλεγαν οτι δεν ήξεραν να απαντήσουν για κάποια ερωτήματα.

Ειδικότερα είπε τα εξής:

Θα θέλαμε κάποια πράγματα παραπάνω, δυστυχώς στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνον δικηγόροι, δεν ήρθε κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εκπρόσωπος εταιρίας, ούτε μέτοχος, ούτε όλα αυτά τα ονόματα που ακούγαμε κατά καιρούς και είχαμε κλητεύσει. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας να μπορέσουμε να πάρουμε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Μπορούν να καταθέσουν υπομνήματα αλλά είναι αλλιώς, για παράδειγμα αν ήταν ο κύριος Καλπατζίδης εδώ θα τον ρωτάγαμε ένα κάρο θέματα, στο υπόμνημα του θα απαντήσει ότι θέλει για κάποια πράγματα. Αν ήταν πιστεύω ότι θα βοηθούσε την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση, είτε ότι υπάρχει θέμα, είτε ότι δεν υπάρχει θέμα κι εμείς θα περιμέναμε να έχουν έρθει, τουλάχιστον οι εταιρίες οι κυπριακές και ο κ. Πιαλόγου που ήταν στην Ξάνθη και του έτυχε οσφυαλγία, δεν μπορώ να πω κάτι. Από εκεί και πέρα θα βοηθούσε αν ήταν παρόντες, δυστυχώς δεν ήταν. Είχαν κληθεί όλοι. Δεν έχουν δώσει εξηγήσεις. Είναι φυσικά πρόσωπα και οι ομάδες είπαν «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς». Μας είπαν «δεν γνωρίζουμε τίποτα, βρείτε τον ρωτήστε τον».

 

Αστέρας – ΑΕΚ 1-1: Ματς που τα είχε όλα εκτός από νικητή

Αστέρας και ΑΕΚ έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στην Τρίπολη. Αγωνίστηκαν σκληρά, έχασαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Με το 1-1 η Ένωση έχει ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Γεμάτη αναμέτρηση η πρώτη για τους 16 του Κυπέλλου ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 χάρη στο πανέμορφο γκολ του Κρέσπι στο 20′ και το εύστοχο πέναλτι του Ολιβέιρα στο 32ο λεπτό.

Το τελικό σκορ δίνει προβάδισμα στην Ένωση λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο και θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι εάν ο Μπαράλες δεν σούταρε άουτ στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 71′. Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό. Ένα ματς που δεν έχει οριστεί ακόμα.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΣΚΟΡΕΡ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Αστέρα με την ΑΕΚ στην Τρίπολη για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση μπήκε δυνατά και πίεσε τους γηπεδούχους με πλαγιοκοπήσεις και σωστό παιχνίδι από τον άξονα, εκεί που ο Κρστίτσιτς προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων.

Οι κιτρινόμαυροι, μάλιστα, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το τέρμα του Νέλσον Ολιβέιρα δεν μέτρησε κι αυτό διότι ο βοηθός του διαιτητή Γκορτσίλα θεώρησε πως ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος. Το ακυρωθέν γκολ του έμπειρου επιθετικού μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video:

Από την άλλη, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς περίμενε την ΑΕΚ και την τιμώρησε από την λάθος εκτίμηση των παικτών του Καρέρα που δεν αντέδρασαν γρήγορα στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, οι Αρκάδες… χτύπησαν και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό!

Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μουνάφο πέρασε ωραία πλάγια της περιοχής του Τσιντώτα, βγάζοντας τη σέντρα στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας. Την πάσα του Αργεντινού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 20ο λεπτό ο Κρέσπι που με ψαλίδι παραβίασε την εστία των φιλοξενούμενων για το 1-0:

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ πίεσε και ξανά με πρωταγωνιστή τον Νέλσον Ολιβέιρα απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου. Ο Παουλίνιο έκανε ωραία σέντρα, όμως ο διεθνής φορ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Εν τέλει βέβαια ο Ολιβέιρα κατάφερε να σκοράρει. Στο 32ο λεπτό από τη βούλα του πέναλτι ο Ολιβέιρα εκτέλεσε τον κίπερ του Αστέρα που παρά το γεγονός ότι έπεσε σωστά, δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ του 28χρονου σέντερ φορ που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εσχάτη των ποινών για λογαριασμό των κιτρινόμαυρων κέρδισε ο Λόπες που σύμφωνα με τον διαιτητή ανατράπηκε από τον Μουνάφο, γεγονός που τον οδήγησε να δείξει το σημείο της εσχάτης των ποινών.

ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατό και με ένταση ήταν και το δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα, όμως, να είναι ένα βήμα καλύτερος από την ΑΕΚ. Οι Αρκάδες πίεσαν την Ένωση και κόντεψαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο Μπαράλες ήταν απελπιστικά άστοχος από την άσπρη βούλα στο 70ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση με τον Βέρντε σε εξαιρετική κατάσταση προσπάθησε να διασπάσει την καλή άμυνα του Αστέρα και να καταφέρει να φύγει με το διπλό από την Αρκαδία. Στην εκπνοή μάλιστα του αγώνα, ο Ιταλός συνεργάστηκε ωραία με τον Κλωναρίδη, όμως την τελευταία στιγμή το τελείωμα του δεν ήταν καλό μπροστά από τον Παπαδόπουλο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: 20′ Κρέσπι / 32′ (πεν.) Ολιβέιρα

Κίτρινες: 23′ Σίτο, 32′ Μουνάφο, 41΄Ριέρα, 64′ Ιγκλέσιας, 66′ Σουάρεθ / 12′ Αλμπάνης, 49′ Μάνταλος, 69′ Τσιγκρίνσκι

Κόκκινες:

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (62′ Λουίς Φερνάντεθ), Σίτο (55′ Χουαρέγκι), Κρέσπι (83′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο (82′ Μπακάκης), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Αλμπάνης (71′ Σβάρνας), Βέρντε, Ολιβέιρα (80′ Κλωναρίδης).