Ολυμπιακός: Ανέβηκε στην Basket League, αλλά θα παίξει; * ΑΕΚ: Αλλάζει το κλίμα για Λάνγκφορντ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση διοίκησης-Δέδα

Ολυμπιακός: Ανέβηκε στην Basket League, αλλά θα παίξει;
Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, αλλά όσο στην ΕΟΚ δεν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, παραμένει στον «αέρα» η επιστροφή του στην Basket League.

Οι Πειραιώτες αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι για το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο είχε δύο ξεκάθαρους στόχους.

Ο ένας ήταν η ανάδειξη παικτών οι οποίοι σε βάθος χρόνου θα μπορούν σταδιακά να προσφέρουν μικρή βοήθεια στην πρώτη ομάδα κάτι που έχει συμβεί με τους Ποκουσέφσκι, Νικολαΐδη, Χρηστίδη και Κολοβέρο.

Ο άλλος ήταν φυσικά η υλοποίηση των στόχων. Η άνοδος ήρθε έστω και μέσω των playoffs, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη η παρουσία του Ολυμπιακού στην Basket League της επόμενης σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκάθαρα θέλει να επιστρέψει στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο η απόφαση ανήκει στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ εννοείται και γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας από την απουσία τους, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα που ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια.

Οσο στην ΕΟΚ δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη, όσο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι ακόλουθοί του βρίσκονται ακόμη στη θέση τους δύσκολα η ομάδα θα επιστρέψει στην Basket League.

Βάσει κανονισμών η ομάδα που ανεβαίνει από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία μπορεί να αρνηθεί τη συμμετοχή της χωρίς την παραμικρή τιμωρία. Απλά θα ενημερώσει τον ΕΣΑΚΕ και συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ μέχρι τις 15 Ιουλίου (ενδεχομένως να μπορεί και πιο… μέσα στον Ιούλιο επειδή καθυστέρησε η άνοδος λόγω playoffs) τον φάκελο συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό είναι δεδομένο πως θα το πράξουν οι Πειραιώτες, ωστόσο μπορεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει να αποσύρουν την συμμετοχή τους επικαλούμενοι αρκετούς λόγους τους οποίους επιτρέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

ΑΕΚ: Αλλάζει το κλίμα για Λάνγκφορντ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση διοίκησης-Δέδα

Η παραμονή του Κιθ Λάνγκφορντ από το «ίσως όχι», έχει μετατραπεί σε «μπορεί». Ο Αμερικανός guard ενημερώθηκε για την πρόσληψη Δέδα. Έγινε η πρώτη συνάντηση διοίκησης – νέου προπονητή για τον σχεδιασμό.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μπορεί να μη φόρεσε για τελευταία φορά τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ σε εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν και τραυματίστηκε.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Λάνγκφορντ δεν σταματούσε να μιλάει για τον τρόπο της διαχείρισης των οικονομικών θεμάτων, αλλά όλα δείχνουν πως υπάρχει αλλαγή πλεύσης.

Προσοχή, όχι συμφωνία, αλλά αλλαγή στη διάθεση του Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός guard είναι ένας απ΄τους παίκτες που έχουν option ανανέωσης στο συμβόλαιό του (διπλή μάλιστα, αφού έχει τόσο η ΑΕΚ,όσο και ο ίδιος) και σύντομα θα μιλήσει με τους «κιτρινόμαυρους».

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επικοινωνία όλες αυτές τις ημέρες, ενώ όταν ενημερώθηκε για την πρόσληψη του Στέφανου Δέδα, ο Λάνγκφορντ επικρότησε την κίνηση.

Η πρώτη συνάντηση

Όπως και να έχει, η παρουσία του νέου προπονητή της ΑΕΚ διανύει μόλις λίγες ώρες. Και η πρώτη συνάντηση, με μεταγραφικό φόντο και θέματα προετοιμασίας, με τη διοίκηση μπορεί να έχει πολλά ονόματα, αλλά καμία ουσία. Η κουβέντα κινήθηκε γύρω από τη φιλοσοφία που θα έχει η ΑΕΚ (γρήγορο μπάσκετ, μακρινό σουτ).

Κάτι που ο Στέφανος Δέδας αρέσκεται να παίζει με τις ομάδες τους.