Ολλανδία: Αστυνομικός σκύλος δαγκώνει με μανία διαδηλωτή — Τατουάζ: Ποια χρωματιστά μελάνια απαγορεύονται από αύριο στην ΕΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στη διάρκεια συγκεντρώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και κατά του εμβολιασμού στην Ολλανδία.

Μάλιστα, σε βίντεο καταγράφηκε αστυνομικός σκύλος να επιτίθεται με μανία σε διαδηλωτή, δαγκώνοντας το χέρι του και ρίχνοντάς τον κάτω.

Παρά τις προσπάθειες αστυνομικών να τον σταματήσουν, ο σκύλος εξακολουθεί να δαγκώνει με μανία τον διαδηλωτή που διαμαρτύρεται για τα μέτρα.

Συλλήψεις και τραυματισμοί

Συγκεκριμένα, μέλη των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της ολλανδικής αστυνομίας με γκλοπ και ασπίδες διέλυσαν ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί την Κυριακή στο Άμστερνταμ, για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων lockdown για την αναχαίτιση της Covid-19 και κατά των εμβολιασμών.

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ανθρώπων απαγορεύονται βάσει των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού να κατακλύσει το ήδη πιεσμένο υγειονομικό σύστημα της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

 

Τατουάζ: Ποια χρωματιστά μελάνια απαγορεύονται από αύριο στην ΕΕAssociated Press

Περίπου 4.000 ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή έγχρωμων μελανιών τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ θα περιοριστούν από αύριο, 4 Ιανουαρίου, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους τατουατζήδες ανά την Ευρώπη.

Έντονες αντιδράσεις

Ενώ τα κράτη μέλη ενέκριναν τους κανόνες πριν από ένα χρόνο, δόθηκε μεταβατική περίοδος 12 μηνών ώστε η βιομηχανία παραγωγής μελανιών να αλλάξει τις συνταγές. Για δύο συγκεκριμένες αποχρώσεις, το «Pigment Blue 15:3» και το «Pigment Green 7», επετράπη περίοδος χάριτος 24 μηνών, επειδή είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.Τατουάζ

Τα προϊόντα που περιέχουν τις νέες ελεγχόμενες χημικές ουσίες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες θα απαγορευτούν από την πώληση με τη σαρωτική νέα νομοθεσία ευρωπαϊκή «Reach». Οι ουσίες αυτές περιλαμβάνουν «ορισμένες αζωχρωστικές ουσίες, καρκινογόνες αρωματικές αμίνες, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, μέταλλα και μεθανόλη», σύμφωνα με έγγραφα της ΕΕ, που επικαλείται ο βρετανικός Independent.

Η ΕΕ αναφέρει ότι οι νέοι κανόνες της έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν τους πελάτες από ερεθισμούς του δέρματος ή χειρότερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ωστόσο, ισχυρές αποδείξεις για πιθανό κίνδυνο καρκίνου από τα τατουάζ είναι δύσκολο να βρεθούν, και οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες τατουάζ έχουν παραπονεθεί ότι οι νέοι κανόνες θα βλάψουν τις επιχειρήσεις τους. Μια αναφορά που δημιουργήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τον περιορισμό του μπλε 15:3 και του πράσινου 7 ειδικότερα, αναφέρει ότι αυτά είναι «υπαρξιακά» για τη βιομηχανία τατουάζ και «υψίστης σημασίας».Τατουάζ