Οι πρεμιέρες της εβδομάδας: Το καλλιτεχνικό σινεμά στα καλύτερα του

Με έξι νέες ταινίες (οι τρεις για σινεφίλ ) στο μενού συνεχίζεται το κινηματογραφικό πρόγραμμα για το 2022.

Scream

Οι προσδοκίες για μια ενδιαφέρουσα (αν όχι πετυχημένη) επανεκκίνηση του franchise του «Scream», που είναι ο κράχτης για την τρέχουσα εβδομάδα, δεν επιβεβαιώθηκαν. Μπορεί στο νέο slasher να επιστρέφουν οι Νιβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ και Ντέιβιντ Αρκέτ στους γνωστούς τους ρόλους αλλά ο νέος δολοφόνος που φορά την Ghostface μάσκα δεν μπορεί να μας κάνει να τρομάξουμε. Και δυστυχώς ούτε να μας κάνει να γελάσουμε.

Πράκτορες 355

Στην κατασκοπική περιπέτεια «Πράκτορες 355»του Σάιμον Κίνγκμπεργκ, η Πενέλοπε Κρουζ αναλαμβάνει τον άχαρο κωμικό ρόλο της κατασκόπου που έχει πλέον οικογένεια και δεν μπορεί να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος αλλά οι εντυπωσιακές Τζέσικα Τσαστέιν και Ντάιαν Κρούγκερ κάνουν το χρέος τους και με το παραπάνω στο καλοφτιαγμένο κομμάτι της δράσης.

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό

Μια φαρμακοποιός κι ένας ποδοσφαιριστής Γιόργκι ερωτεύονται σε ένα δρόμο του Κουτάισι στο γεωργιανό αισθηματικό δράμα «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό». Κομμάτια ατόφιας ποίησης ανάκατα με μια ιδιότυπη ερωτική ιστορία που παίρνει το χρόνο της να ανασάνει και κυρίως να αναπτυχθεί χάρη και στη μεγάλη διάρκεια των 2μιση ωρών.

Για πάντα κοντά σου

Καθαρόαιμη συγκίνηση και αισθήματα μεγάλης κλίμακας προσφέρει το λυτρωτικό «Για πάντα κοντά σου» του Ουμπέρτο Παζολίνι που αφηγείται την ιστορία του τριανταπεντάχρονου Τζον ο οποίος έχει ελάχιστους μήνες ζωής και προσπαθεί να βρει την κατάλληλη οικογένεια για τον τρίχρονο γιο του.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Η βιογραφία του Όσκαρ Ρέλερ «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ» έχει τρομερό ενδιαφέρον για τους κινηματογραφόφιλους καθώς αποκαλύπτει αρκετές άγνωστες ιστορίες από τη συναρπαστική ζωή του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη, ενισχυμένες με την μαγνητική παρουσία του πρωταγωνιστή Όλιβερ Μασούτσι που είναι ολόιδιος ο Φασμπίντερ!

Σχέδιο Διάσωσης

Τέλος το animation «Σχέδιο Διάσωσης» περιγράφει το ταξίδι στο χρόνο δύο πλασμάτων που ανακαλύπτουν ότι το είδος τους απειλείται με εξαφάνιση.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης