Οι πρεμιέρες της εβδομάδας: Παράλληλα σύμπαντα, συναρπαστικοί κόσμοι

Μπαίνουμε σε ρυθμούς καλοκαιριού και καθώς τα θερινά αρχίζουν να ανεβάζουν ένα-ένα τα ρολά τους οι νέες ταινίες ενώνονται ξανά με τις επανεκδόσεις παλιών κλασικών φιλμ.

Kerr

Μια ταινία που έχει τεράστιο ενδιαφέρον είναι το ελληνοτουρκικό «Kerr» του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου που χρησιμοποιεί μια λιτή αλλά πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου για να σχολιάσει διεξοδικά την πολιτική κατάσταση στην σημερινή Τουρκία. Η εξαίσια φωτογραφία ανήκει στον Ανδρέα Σινάνο και το «εφιαλτικό» μουσικό μοτίβο (βραβευμένο μάλιστα στο φεστιβάλ της Αττάλειας) υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός.

Τα πάντα όλα

Ειδικών συνθηκών αλλά επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η αμερικανική κωμωδία φαντασίας «Τα πάντα όλα» των δύο Ντάνιελ (Κουάν και Σάινερντ) που οδηγούν μια αμερικανοκινέζα μικροαστή σε παράκρουση όταν αντιλαμβάνεται ότι πηγαινοέρχεται με χαρακτηριστική ευχέρεια από το ένα σύμπαν στο άλλο.

Η μνήμη του δολοφόνου

Οι φαν της περιπέτειας θα εκτιμήσουν δεόντως την αξιοπρεπή συνεργασία των Μάρτιν Κάμπελ και Λίαμ Νίσον στο φιλμ «Η μνήμη του δολοφόνου».

Οι κήποι των Φίντζι Κοντίνι

Η επανέκδοση της εβδομάδας είναι μια σχετικά σπάνια ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα. Το τιμημένο με ξενόγλωσσο όσκαρ από το μακρινό 1970 «Οι κήποι των Φίντζι Κοντίνι» περιγράφει με ντελικάτη αποφασιστικότητα τις περιπέτειες μιας οικογένειας πλούσιων εβραίων στην Φεράρα του 1938.

Aίνμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

Τέλος το animation «Aίνμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου» είναι ένα πετυχημένο εμπορικά animation από το Περού που καταγράφει τις προσπάθειες της μικρής ηρωίδας του τίτλου να σώσει τη φυλή της και τα δάση του Αμαζονίου από την καταστροφή.
Κριτική και αίθουσες προβολής