Οι οκτώ αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος * Αποχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ * Παπαδόπουλος για wild card: «Εμείς φεύγουμε αν γίνει… πραξικόπημα με Ολυμπιακό»!

Οι οκτώ αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με σημαντικές αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία, την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της Basket League.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πήρε σημαντικές αποφάσεις για τη θωράκιση της αξιοπιστίας, της φερεγγυότητας και του ανταγωνισμού της EKO Basket League.

Αποφάσισε, λοιπόν να εισηγηθεί προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την ΕΟΚ και όπου χρειάζονται τροποποιήσεις του Νόμου ή του πλαισίου που διέπει το μπάσκετ:

1. Τη δημιουργία επιτροπής προαδειοδότησης των ΚΑΕ για το πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα διενεργεί έναν πρώτο εσωτερικό έλεγχο για το αν η εκάστοτε ομάδα πληροί τα κριτήρια που θα θεσπιστούν και την απόφαση θα παίρνει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Ουσιαστικά θα κάνει μια πρώτη εισήγηση προς την Ε.Ε.Α., η οποία χορηγεί τις άδειες συμμετοχής.

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιες ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Την τριμελή επιτροπή θα αποτελούν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ένα μέλος με τουλάχιστον πέντε χρόνια στην Ένωση και ένας ορκωτός λογιστής.

2. Μια από τις  βασικές αλλαγές αφορά τα κριτήρια συμμετοχής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελάχιστη εγγυητική 60.000 ευρώ. Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν άλλα 140.00 ευρώ. Δηλαδή, να φτάνουν στο ποσό των 200.000 ευρώ.

Αυτά τα 200.000 ευρώ είναι η Εγγυητική Καλής Εκτέλεσης. Αυτά τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα μπορούν να τα λάβουν την 1η Ιανουαρίου της αγωνιστικής περιόδου ώστε να διευκολυνθούν σε ενδεχόμενες δυσκολίες ρευστότητας.

3. Θα παρουσιαστούν στο επόμενο Δ.Σ. προτάσεις για το στοίχημα. Προτάσεις συνεργασίας με εταιρείες που ελέγχουν τις αποδόσεις.

4. Κατώτατο όριο προϋπολογισμού ορίζονται τα 800.000 ευρώ.

5. Εξόφληση όλων των υποχρεώσεων της περσινής σεζόν προς τους αθλητές.

6. Πρόβλεψη τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών για τις ομάδες που θα καθυστερήσουν τις πληρωμές για τρεις μήνες (θα ψηφιστεί στη Γ.Σ. της 15ης Ιουνίου).

7. Συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις (μίνιμουμ χωρητικότητας 1.200 θέσεων). Η συγκεκριμένη παράμετρος προϋπήρχε ωστόσο δεν επιδέχεται παρεκκλίσεων.

8. Υπαγωγή των παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ (με ranking και ποινολόγιο). Για το συγκεκριμένο θέμα εκφράστηκαν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται η έγκριση της ΕΟΚ.

Πλέον αναμένεται η ανταπόκριση του Υφυπουργείου Αθλητισμού όσον αφορά την άμεση νομοθέτηση, έτσι ώστε οι ομάδες να ξεκινήσουν αγώνα δρόμου για να παρουσιάσουν όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

 

Αποχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αγανάκτηση στην ΑΕΚ!

Αποχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αγανάκτηση στην ΑΕΚ!

Ο Μάκης Αγγελόπουλος αποχώρησε από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ενώ στις τάξεις της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ επικρατούσε αγανάκτηση για όλα όσα συνέβαιναν στην αίθουσα!

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ αποχώρησε από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ μαζί με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Γιώργο Χήνα, κάτι που ήταν προγραμματισμένο, αφού τρέχουν δουλειές για το νέο γήπεδο της ομάδας.

Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκαν ενοχλημένοι απ’ όσα άκουσαν στην αίθουσα και αυτό διότι είδαν ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση συνεργασίας με τις υπόλοιπες ομάδες όσον αφορά την «επόμενη μέρα» της Basket League, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με τον οποίο υπήρχε ένα σημείο επαφής. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το «αφεντικό» της ΑΕΚ έχει κάνει ήδη κινήσεις με την Κυβέρνηση για την βιωσιμότητα του πρωταθλήματος και φυσικά είχε πάει στο ΔΣ με αυτήν την διάθεση.

Επιπλέον, στις τάξεις της ΑΕΚ θεωρούν πως είναι… χαμένος χρόνος αυτό που γίνεται στις συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ, ενώ ενοχλήθηκαν και από το γεγονός ότι απουσίαζαν ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων.

Μάλιστα, ο Μάκης Αγγελόπουλος αποχώρησε από το ΔΣ πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για μέτρα του νέου πρωταθλήματος, ενώ θεώρησαν ότι δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις για καίρια ζητήματα, αφού υπάρχει πάντα και μια διαφορετική άποψη στα θέματα.

 

Παπαδόπουλος για wild card: «Εμείς φεύγουμε αν γίνει… πραξικόπημα με Ολυμπιακό»!

Παπαδόπουλος για wild card: «Εμείς φεύγουμε αν γίνει... πραξικόπημα με Ολυμπιακό»!

Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ τέθηκε το ζήτημα να δοθεί wild card στον Ολυμπιακό για τη νέα σεζόν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού που απείλησε με αποχώρηση!

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, ο Ιωνικός Νικαίας ζήτησε να δοθεί wild card για την νέα σεζόν στον Ολυμπιακό ωστόσο οι «πράσινοι» εξέφρασαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο την αντίθεση τους!

Ο Μάνος Παπαδόπουλος που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος φέρεται να δήλωσε πως «πέρσι έπεσαν μόνοι τους και τώρα που δεν έπαιξαν καλά στην Α2, θέλουν wild card»;

Στις τάξεις του Παναθηναϊκού δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε διαδικασία… διαπραγμάτευσης για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Basket League μέσω wild card, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Εμείς φεύγουμε αν γίνει… πραξικόπημα με Ολυμπιακό»!